۱۴۰۳ یکشنبه ۰۴ آذر

GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی چهارشنبه 28 آذر

ICTPRESS گزارش میدهد:

 

 

 

 

خبر: تشخیص سرطان ریه بدون نیاز به نمونه برداری 

محققان دانشگاه «کیس وسترن ریزرو» آمریکا یک مدل رایانه ای از ریه ساختند که تشخیص سرطان ریه را بدون نیاز به جراحی و نمونه برداری امکان پذیر می کند.

محققان با استفاده از این تکنیک جدید توانستند با تصویربرداری کامپیوتری بخش های مختلف، یک تصویر اسکن CAT از ریه را به دقت بررسی کرده و وجود تومورهای بدخیم و خوش خیم در آن را با دقت 80 درصد تشخیص دهند.

این تکنیک جدید از فناوری آموزش عمیق به منظور تجزیه و تحلیل اسکن CAT حاوی تصویر رگ های خون رسان به بخش هایی از ریه که احتمالا درون آنها توموری در حال رشد است، بهره می برد.

..................

 

خبر: هایپرلوپ «الون ماسک» افتتاح شد

ایلان ماسک تونل یک مایلی حمل و نقل سریع در لس آنجلس را افتتاح کرد.

ایلان ماسک هایپرلوپ یا همان تونل حمل و نقل زیرزمینی را افتتاح کرد و به مهمانان و خبرنگاران اجازه داد در خودروهای تسلا مدل S از این مسیر عبور کنند.

ایستگاه این تونل وسط یک منطقه مسکونی و شامل یک آسانسور بدون دیوار است که به آرامی خودرو را به عمق ۳۰ فوتی سطح می برد.

به گفته خبرنگاران این سفر بسیار جالب بوده اما یکی از افراد دچار حالت تهوع شده است.

این تونل یک مایلی با عرض ۱۲ فوت زیر مقر اسپیس ایکس در هاتورن ساخته شده است؛ همچنین تونل مذکور می تواند افراد را سریع تر از مترو جابه جا کند.

خودروها در داخل تونل با سرعت ۵۰مایل در ساعت حرکت می کنند اما به گفته ماسک تونل های آتی می توانند افراد را با سرعت ۱۵۰ مایل برساعت جابه جا کنند.

..................

 

خبر: پهپادهایی که جان پرندگان را نجات می دهند!

انگلیسی ها با استفاده خلاقانه از پهپادها قصد دارند از آنها برای شناسایی نوعی پرنده به نام بوف اروپایی استفاده کنند که به علت شیوه های استتار منحصر به فرد خود در خطر انقراض است.

این پرنده عادت دارد خود را به شکل تنه درخت درآورد و معمولا حتی در صورت نزدیک شدن افراد هم از جای خود تکان نمی خورد. همین مساله موجب آسیب دیدن و مرگ این حیوان هم می شود.

از سوی دیگر تلاش برای جمع آوری گونه های مختلف این پرنده به شیوه های سنتی نیز ممکن نیست و مستلزم صرف وقت و هزینه بسیار است.

همین مساله موجب شده بوف اروپایی در زمان آتش سوزی جنگل ها، دیگر سوانح طبیعی یا ساخت و ساز در طبیعت، آسیب ببیند.

اما پهپادهای مجهز به دوربین های گرمایی به خوبی می توانند از آسمان این پرنده را شناسایی و تصاویر آنها را ثبت کنند.

شرایط آب و هوایی متفاوت و ساعات مختلف شبانه روز هم تاثیری در توانایی های آنها در این زمینه ندارد.

محققان با استفاده از تصاویر این پهپادها می توانند با دقت ابعاد این پرنده و موقعیت دقیق جغرافیایی آن را نیز شناسایی کنند و هم اکنون در تلاش برای تهیه نقشه ای جامع از محل اسکان آن در نقاط مختلف انگلیس هستند.

..................

 

خبر: افزودن قابلیت جدید به لایو استوری اینستاگرام

اینستاگرام قابلیت جدیدی را به پلت‌فرم خود افزوده است تا کاربران به هنگام انتشار لایواستریم (Live stream) ارتباط بیشتر و بهتری با مخاطبان خود داشته باشند.

این قابلیت به کاربران اینستاگرام این امکان را می‌دهد تا بتوانند هم‌زمان با انتشار لایو استوری، از مخاطبان خود روی صفحه نمایش سوال و پرسش بپرسند و این قابلیت درست همانند قابلیت Ask me a question در پلتفرم استوری‌های عادی است.

بدین ترتیب کاربران با درج این قابلیت روی استوری لایو خود که به صورت زنده و مستقیم برای دوستان و مخاطبانشان در حال پخش است، می‌توانند با آنها ارتباط بهتر و آسانتری داشته باشند و هم زمان با رویت سوالات کاربران به آنها پاسخ دهند.

علاوه بر این امکان جدید، اینستاگرام همچنین به کاربران اجازه می‌دهد به درج موسیقی‌های موردنظر خود و همچنین آیکون‌های effects دسترسی داشته باشند و از آن برای بهتر کردن لایو استوری خود استفاده کرده و بهره ببرند.

این شبکه اجتماعی در ماه سپتامبر سال گذشته ۲۰۱۷ میلادی به رکوردی بی‌سابقه در میان شبکه‌های اجتماعی دست یافت و آن هم جای دادن بیش از ۸۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه بود. 

..................

 

خبر: احتمال وجود قند DNA در فضا!

محققان ناسا در آزمایشی شبیه‌سازی شده موفق به ساخت قندهای DNA در یک محیط خلاء شدند.

تاکنون، زمین تنها مکان برای زندگی است اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ممکن است بلوک‌های شیمیایی در فضا انباشته شوند.

در حال حاضر متخصصان فیزیک نجومی ناسا موفق به ساخت قندهای DNA در یک محیط خلاء و شبیه‌سازی شده یک فضای بین‌ستاره‌ای شدند و در ادامه مطالعه روی نمونه‌های شهاب‌سنگ‌ها، مشتقاتی دیگر از قندها را کشف کردند.

دانشمندان مرکز تحقیقاتی «آمیس» ناسا برای فهمیدن این موضوع که آیا قندهای  DNA می‌تواند در فضای بین‌ستاره‌ای ساخته شده باشد، این بررسی را انجام دادند.

برای انجام این آزمایش، محققان یک ماده آلومینیومی را تا صفر مطلق سرد کرده و در یک محیط خلاء با شرایط بازسازی شده فضا قرار دادند.

سپس ترکیباتی از بخار آب و متانول (ترکیبات محیط بین‌ستاره‌ای) را به آن افزودند؛ در نهایت برای شبیه‌سازی تابش ستاره‌ای در فضا، پرتوهای ماوراءبنفش را به این محیط تاباندند.

با توجه به دمای بسیار سرد، یک لایه یخی روی آلومینیوم تشکیل و بر اثر تابش اشعه ماوراءبنفش گرم شده بود.

این تیم پس از بررسی این ماده تازه تشکیل شده، مولکول‌های قند دئوکسی‌ریبوز و چندین مشتقات قند دیگر را در آن کشف کرد.

در ادامه این تحقیق، محققان چندین نمونه شهاب‌سنگ کربن‌دار را نیز مورد آزمایش قرار دادند و اثراتی از نمونه اسیدهای قند دئوکسی و الکل‌ها را یافتند اما هیچ ترکیب پیچیده‌ای مانند دئوکسی‌ریبوز در آن وجود نداشت، البته دانشمندان می‌گویند علت پیدا نکردن این ماده پیچیده می‌تواند عدم بررسی نمونه‌های بیشتر باشد.

گفتنی است کشف این مولکول‌های حیاتی در شهاب‌سنگ‌ها می‌تواند به توضیح منشاء زندگی در زمین کمک کند.

نظرات : 0

ثبت نظر

74082