۱۴۰۳ جمعه ۰۲ آذر

کشف جدید ناسا درباره نخستین کهشان های جهان!

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از دیجیتال ترندز، تحقیق جدید آشکار می‌کند که کهکشان‌های اولیه ای که در جهان شکل گرفتند، بسیار نورانی‌تر از کهکشان‌های امروزی بودند.

 


این روشنایی و نور بیشتر مختص طول موج‌های مشخصی از نور ماوراء قرمز بوده است؛ اما در مورد تعداد زیادی از کهکشان‌ها در دوران اولیه، کمتر از 1 میلیارد سال بعد از بیگ‌بنگ بوده است.
«مایکل ورنر»، دانشمند پروژه اسپیتزر در آزمایشگاه Jet Propulsion ناسا در پاسادنای کالیفرنیا در این باره می گوید: اصلا انتظار نداشتیم که اسپیتزر با آینه‌ای که از Hula-Hoop بزرگ‌تر نیست بتواند قادر به مشاهده کهکشان‌هایی باشد که بسیار نزدیک به آغاز زمان بوده‌اند.
وی در ادامه گفت: طبیعت پر از شگفتی است و روشنایی غیرمنتظره این کهکشان‌های اولیه به همراه کارایی حیرت‌انگیز اسپیتزر آنها را در دسته مشاهدت کوتاه ولی بسیار قدرتمند قرار می‌دهد.
این یافته‌های جدید اطلاعات بیشتری در خصوص دوره زمانی انتقال در مراحل آغازین جهان هستی با نام Epoch of Reionization می‌دهد.
در این دوره زمانی بود که ماده نرم جهان به نام محیط میان کهکشانی شروع به شکل‌گیری در قالب نخستین منابع نور مانند ستارگان، کهکشان‌ها و اختروش کرد؛ پیش از این، نور نمی‌توانست به‌راحتی از فضا عبور کند زیرا توسط هیدروژن بلاک می‌شد به همین دلیل بود که جهان هستی عموما کدر و غیرشفاف بود.
این تغییر بین 100 تا 200 میلیون سال بعد از بیگ بنگ رخ داد و دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چه چیزی باعث تولد ستارگان نخستین شده است؛ در برهه‌ای از زمان گاز هیدروژن که محیط میان کهکشانی را بوجود آورد شروع به تلفیق با ستارگان کرد که بعدا باعث پیدایش کهکشان‌ها شد.

 

گزارش: مهندس حمید نیک روش

توئیترHamidNikravesh@

نظرات : 0

ثبت نظر

21635