۶۰ماهواره "استارلینک" امروز پرتاب میشود
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS ، شرکت "اسپیس ایکس"( SpaceX ) پرتاب ماهوارههای اینترنتی "استارلینک"( Starlink) را ادامه خواهد داد و امروز سومین ماموریت پرتاب ۶۰ ماهواره به مدار را عملیاتی خواهد کرد.
در این راستا قرار است ماهوارههای "استارلینک" سوار بر موشک "فالکون ۹" امروز عصر در ساعت ۹:۴۹ AM به وقت" EST"(۱۸:۱۹ به وقت تهران) به فضا پرتاب شوند. این ماموریت که "استارلینک v۱.۰ L۳" نام دارد، از پایگاه پرتاب "کیپ کاناورال"(Cape Canaveral) در فلوریدا انجام خواهد شد.
نیروی هوایی آمریکا پیشبینی کرده که وضعیت آب و هوا برای انجام این ماموریت ۵۰ درصد مناسب است و اگر امروز این ماموریت انجام نشود، فردا انجام خواهد شد زیرا شرایط آبوهوا در فردا بهبود خواهد یافت و تا ۷۰ درصد برای انجام ماموریت مطلوب خواهد بود.
این دومین ماموریت پرتاب مداری "فالکون ۹" در سال ۲۰۲۰ میلادی خواهد بود ولی به طور کلی سومین ماموریت فالکون ۹ است زیرا در اوایل ماه جاری توانایی کپسول دراگون در بازگشت به زمین در صورت بروز هرگونه مشکل هنگام صعود آزمایش شد و دراگون با استفاده از "فالکون ۹" این کار را انجام داد.
قرار است همراه با فالکون ۹، ۶۰ ماهواره استارلینک به فضا پرتاب شود که هرکدام از این ماهوارهها ۲۶۰ کیلوگرم وزن دارند که مجموع بار فالکون ۹ به ۱۵ هزار و ۶۰۰ کیلوگرم میرسد.
این ماهوارهها به ارتفاع ۲۹۰ کیلومتری از فراز زمین میرسند و پس از آن با استفاده از سوزاندن سوخت "کریپتون" به ۳۵۰ کیلومتری زمین میرسند.
ماموریت "استارلینک v۱.۰ L۳" به عنوان بخشی از ماموریت پرتاب ماهوارههای استارلینک است که تعداد آنها به هزار و ۵۸۴ ماهواره میرسد.
شرکت "اسپیس ایکس" قصد دارد در سال ۲۰۲۰ میلادی ۲۴ ماموریت پرتاب استارلینک را به انجام برساند که این ماموریت دومین پرتاب در سال جاری خواهد بود.
در نهایت، پس از گذشت ۶۱ دقیقه و ۴۸ ثانیه پس از پرتاب، ۶۰ ماهواره مرحله پایانی ماموریت را انجام خواهند داد و در مدار، عملیات خود را آغاز میکنند.
ماهوارههای "استارلینک" بخشی از برنامه اسپیسایکس برای سرویس جدید و پرسرعت اینترنت هستند. این طرح در اوایل سال ۲۰۱۵ با درخواست "ایلان ماسک" مدیرعامل این شرکت از کمیته ارتباطات فدرال مبنی بر اجازه آزمایش ایده خود برای تأسیس یک پهنای باند جهانی آغاز شد. وی در سال ۲۰۱۷ برنامه استارلینک را به عنوان یک سیستم پهنای باند ارزانقیمت که میتواند دسترسی به اینترنت را در سراسر جهان فراهم کند، به ثبت رساند.
"ماسک" باید حداقل ۴۰۰ ماهواره را در مدار زمین قرار دهد تا بتواند حداقل پوشش اینترنت را ایجاد کند و برای پوشش متوسط جهانی باید حداقل ۸۰۰ ماهواره به فضا بفرستد. به گفته "اسپیسایکس"، صورت فلکی متشکل از ماهوارههای استارلینک میتواند در آینده به طور چشمگیری رشد کند و به تعداد ۱۲ هزار ماهواره برسد.
نظرات : 0