۱۴۰۳ شنبه ۰۷ مهر

«مشغول‌شو» قزوین با بررسی دو چالش حوزه کارآفرینی برگزار شد

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، در این رویداد که روز یکشنبه 27 بهمن 1398 توسط پارک علم و فناوری استان قزوین و در سالن اجتماعات ساختمان آینده پژوهی دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین برپا شد، ده‌ها نفر از دانش‌جویان، صنعتگران، اساتید و علاقمندان از استان قزوین و همچنین استانهای مجاور حضور داشتند و به تبادل نظر پرداختند.

 

 

اولین سخنران این برنامه دکتر مصطفی مافی، رئیس پارک علم و فناوری قزوین بود که در سخنان خود به ظرفیت‌های موجود در پارک برای حمایت از استارت‌آپ‌ها، ایده‌ها و طرح‌های فناورانه اشاره کرد.

مافی وجود فضایی برای هم‌افزایی با سایر بازیگران زیست‌بوم فناوری و نوآوری را مهم‌ترین مزیت این پارک دانست. وی خدمات دیگر از جمله تسهیلات، فضای استقرار و معافیت مالیاتی را از خدمات دارای درجه دوم اهمیت برشمرد و گفت: فناوران با حضور در پارک، در فضای زیست‌بوم فناوری و نوآوری قرار می‌گیرند و از توانمندی‌های این زیست‌بوم بهره می‌برند و امکان استفاده از تجربیات و امکانات سایر شرکت‌ها برای آنها فراهم می‌شود.

وی دوره‌ها و آموزش‌های لازم و بهره‌مندی از مشاوره‌های تخصصی منتورها را بخشی از مهم‌ترین مزیت‌های پارک دانست و گفت: همه 110 خدمت که معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری برای شرکت دانش‌بنیان تعریف کرده است، در پارک ارائه می‌شود.

مافی درباره نحوه پذیرش گفت: همه علاقمندان می‌توانند به درگاه پذیرش سایت مراجعه و مدارک و مستندات لازم را ارسال کنند؛ بعد از این مرحله، مدارک بررسی شده و داوری انجام می‌شود.

رئیس پارک علم و فناوری قزوین در ادامه درباره ظرفیت‌ها و نیازهای استان قزوین صحبت کرد و با اعلام اینکه 13 درصد صنایع کوچک و متوسط کل کشور در استان قزوین مستقر است، این استان را دارای پتانسیل بازار بسیار برای شرکتهای فناور دانست.

وی این استان را یکی از قطب‌های صنعتی کشور و به طور خاص به عنوان قطب صنایع بهداشتی آرایشی، صنایع مواد شوینده و بهداشتی، صنایع انرژی و همچنین صنایع بسته‌بندی معرفی کرد و گفت: در حال حاضر اغلب واحدهای فناور مستقر در پارک در راستای نیازهای استانی شکل گرفته‌اند.

وی با اعلام اینکه فعالیت‌های پارک به صنایع محدود نیست، اعلام کرد که تنوع فعالیت شرکت‌ها در پارک علم و فناوری قزوین زیاد است و حتی برای استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری قزوین به عنوان پایتخت خوشنویسی کشور، اولین شرکت دانش‌بنیان هنری در این پارک مستقر شده است.

مجید زورمند مدیرعامل ایزی گروپ سخنران بعدی این همایش بود. زورمند صحبت‌های خود را با فرصت راه‌اندازی استارت‌آپ یا توجه به موقعیت و شرایط اقتصادی آغاز کرد. وی با بررسی چند نمونه استارت‌آپ‌های موفق ایرانی، به مهاجرت معکوس بنیانگذاران آنها اشاره کرد و فرصت‌های موجود در بازار ایران را بسیار مناسب دانست. وی به سرمایه‌گذاری روی استارت‌آپ‌ها تاکید کرد.

زورمند در این زمینه به زمان مناسب برای جذب سرمایه اشاره کرد و گفت: به عنوان راه‌انداز استارت‌آپ هر چه دیرتر سرمایه جذب کنیم، پول بیشتری جذب کرده و سهم کمتری منتقل کنیم.

وی از لزوم ارائه MVP و محصول اولیه صحبت کرد و گفت: کسی برای ایده سرمایه‌گذاری نمی‌کند و از نظر سرمایه‌گذار، ایده صرف ارزشی ندارد و باید پیاده‌سازی شده و بازخورد مشریان نسبت به آن بررسی شود.

به گفته زورمند اگر تیم فناوری محصولی متناسب با بازار و قابل قبول داشته باشد، حتی در شرایط سخت اقتصادی هم سرمایه‌گذار جذب می‌کند. زورمند ارزش تیم در تصمیم برای سرمایه‌گذاری بسیار مهم می‌داند و معتقد است تیم کامل و منسجم با رهبری خوب از ایده بسیار مهم‌تر است.

مدیرعامل ایزی گروپ روشن بودن برنامه‌های مالی را یکی دیگر از پارامترهای مهم سرمایه‌گذاری اعلام کرد و گفت: با بودجه‌بندی مناسب تیم استارت‌آپی باید بداند سرمایه‌ای که جذب می‌کند را چگونه هزینه کند.

وی با اشاره به پول هوشمند یا اسمارت مانی اظهار داشت: سرمایه گذاری که فقط پول تزریق می‌کند، کارکرد خوبی ندارد و وقتی مشکل فقط کمبود بودجه است راه‌هایی مثل وام هم موثر است ولی وقتی سراغ سرمایه‌گذاری می‌رویم باید از کسی پول بگیریم که، علاوه بر پول تجربه، شبکه ارتباطاتی و حتی ابزارهای موجود را در اختیار ما قرار دهد.

در ادامه، پنل چالش‌های جذب سرمایه با حضور نیکونژاد مدیر مرکز رشد استان قزوین، مهندس کشاورز مشاور تجاری‌سازی پارک علم و فناوری قزوین و کامیار شفیعی استراتژیست و مشاور کسب‌و‌کار برگزار شد. فرصت‌های سرمایه‌گذاری، سبک زندگی کارآفرینی، نحوه جذب سرمایه و ظرفیت‌های مرکز رشد و پارک علم و فناوری از موضوعات مطرح شده در این پنل بود.

حاجی پور نماینده  مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) هم سخنران دیگر این همایش بود. وی از فرصت‌هایی که برای سرمایه‌گذاری موجود است و نحوه حمایت این مجموعه از دانش‌بنیان‌ها و استارت‌آپ‌ها صحبت کرد و از تسهیلاتی که کمیته امداد امام خمینی برای صنعتگران و فعالین اقتصادی ایجاد می‌کند، خبر داد.

بهزاد رشوند، مدیرعامل شرکت خشکبار طلایی پاسارگاد به عنوان یکی از موفق‌ترین کارآفرینان ایران در حوزه خشکبار و محمد محسن مافی، مدرس و مشاور ثروت آفرینی و سرمایه‌گذاری، سخنرانان بخش بعدی همایش بودند.

رشوند به عنوان بزرگ‌ترین تولید و توزیع کننده فندق خندان در کشور، از فناوران و دانشگاهیان برای همکاری دعوت کرد و از استقبال مجموعه خشکبار طلایی پاسارگاد از ایده‌های فناور در زمینه خشکبار خبر داد.

مافی نیز در مورد استفاده از سرمایه علمی و دانش موجود در دانشگاه‌ها گفت: صنایع از این سرمایه ها بی‌اطلاع هستند و سرمایه فنی و ماشین آلاتی در صنعت وجود دارد که دانشگاه‌ها از آن بی‌اطلاع هستند؛ وی پیام اصلی مشغول شو را ارتباط این دو بخش با هم اعلام کرد.

مافی با اشاره به مجموعه خشکبار طلایی پاسارگاد این شرکت را نمونه موفق استفاده صنعت از دانش علمی دانشگاهی دانست که به محصولی منحصر‌به‌فرد در ایران رسیده است.

 

پنل چالش‌ها و همگرایی در استفاده از ظرفیت‌ها بخش بعدی این همایش بود. دکتر مصطفی مافی، رئیس پارک علم و فناوری قزوین، مجید زورمند، مدیرعامل ایزی گروپ و حاتمی معاون آموزش، پژوهش و برنامه‌ریزی اداره کل فنی و حرفه‌ای استان قزوین در این پنل حضور داشتند. چرایی استفاده از ظرفیت‌ها، معرفی بخشی از ظرفیت‌های موجود در کارگاه‌ها و کارخانه‌های استان، علاقه سرمایه‌گذاران به سرمایه‌گذاری در طرح‌های نوآورانه و سرمایه‌گذاری از طریق اشتراک منابع و نیازها از موضوعات مهم مطرح شده در این پنل بود.

در پایان، مدیر دپارتمان آموزش و مشاوره مرکز کارآفرینی طرفه نگار از تهیه پلتفرمی خبر داد که فناوران و نوآوران علاقمند به استفاده از فضای کارخانه‌ها را به صنایع با ظرفیت خالی مرتبط می‌کند.

به گفته وی این پلتفرم با همکاری ایزی اینوست و پارک علم و فناوری قزوین در حال پیاده‌سازی است و بخشی از ظرفیت‌های آن در اردیبهشت 99 در رویدادی کشوری معرفی خواهد شد. همچنین به علاقمندان، فناوران و صاحبان صنایع اعلام شد تا با مشارکت در این طرح و هم‌افزایی، به رشد صنایع و کسب‌وکارهای فناورانه کشور کمک کنند.

نظرات : 0

ثبت نظر

17917