نخستین مرکز یکپارچهسازی سامانههای پیشرانش فضایی افتتاح شد
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، همزمان با نخستین روز از هفته جهانی فضا، مرکز یکپارچهسازی سامانههای پیشرانش فضایی و آزمایشگاه ابوریحان بیرونی در پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی با حضور حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران و مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
در این مراسم حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، یکی از راهبردهای اصلی این پژوهشگاه را توسعه زیرساختهای فضایی کشور دانست و گفت: در دنیای امروز، نیاز به فراهم کردن توسعه و ارتقای زیرساخت ها در کنار توسعه فناوری ها الزامی است.
وی با ابراز خرسندی از اینکه سامانههای پیشرانش برای ماهوارههای در حال توسعه و همچنین در بلوکهای انتقالمداری در پژوهشگاه فضایی ایران توسعه قابل توجهای داشته است، از تجهیز مرکز یکپارچهسازی سامانههای پیشرانش فضایی به عنوان یکی از مهمترین زیرساختهای فضایی یاد کرد و افزود: در واقع راهبرد ماموریتهای فضایی کشور و فشار توسعه فناوری سامانهها، اصلیترین دلیل تجهیز این مرکز بوده است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران، فراهم ساختن بستر مناسب و ایمن برای یکپارچهسازی و تست سامانههای فضایی که نیاز به تستهای عملکردی و محیطی در شرایط خاص دارد را به عنوان هدف اصلی انجام این پروژه برشمرد.
صمیمی در خصوص تجهیز و راهاندازی آزمایشگاه ابوریحان نیز گفت: در راستای نقشه راه توسعه فناوری سامانههای پیشرانش فضایی، پژوهشگاه فضایی ایران مدت زمانی است که توسعه تراسترهای شیمیایی با سطح تراست محدود را در دستور کار قرار داده است.
رئیس پژوهشگاه فضایی ایران توضیح داد: به منظور توسعه این محصولات فناورانه در شرایط ایمن و با ملاحظات استانداردهای فضایی، تجهیزات و زیرساختهای ویژهای برای انجام آزمونهای مختلف مورد نیاز است.
وی اظهار داشت: آزمایشگاه تراسترهای فضایی ابوریحان بیرونی در پژوهشکده سامانههای حمل و نقل فضایی، به عنوان نخستین آزمایشگاه حوزه پیشرانش فضایی کشور شناخته میشود که موفق به اخذ گواهینامه ۱۷۰۲۵ ISO/IEC شده است. کسب این گواهینامه نشان از تعالی سیستمی انجام مأموریتهای توسعه فناوری در حوزه پیشرانش فضایی دارد و در نوع خود پیشرفت مهمی در این مسیر به شمار میرود و هم اکنون با تجهیز این آزمایشگاه، قابلیت انجام انواع تستهای توسعهای و دادهبرداری در شرایط اتمسفریک و خلأ برای تراسترهای شیمیایی تک جزئی و دو جزئی فراهم آمده است.
صمیمی تشریح کرد: با توجه به اهمیت اندازهگیری نیروی پیشران، فشار و همچنین دما در عملکرد تراسترهای شیمیایی، دقت بالا در نحوه دادهبرداری و ثبت دادهها، بسیار حائز اهمیت است. از این رو، سکوی اندازهگیری نیروی پیشران در این آزمایشگاه، از اهمیت ویژهای برخوردار است. با توجه به منحصر به فرد بودن این آزمایشگاه در کشور، علاوه بر ارائه خدمات به سایر پروژههای جاری پژوهشگاه فضایی ایران، این آزمایشگاه آمادگی ارائه خدمات به سایر پروژههای ملی در حوزه تراسترهای فضایی را دارد.
وی گفت: مرکز تجمیع و یکپارچه سازی سامانههای پیشرانش فضایی با نام شهدای علم و فناوری پژوهشگاه مزین شد.
نظرات : 0