۱۴۰۳ یکشنبه ۰۴ آذر

اولین شیرجه کاوشگر "سولار اوربیتر" به سیاره زهره

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS،  کاوشگر "سولار اوربیتر"(Solar Orbiter) به معنای "مدارگرد خورشیدی" متعلق به ناسا و آژانس فضایی اروپا(ESA) در مسیر خود برای رسیدن به خورشید استوار است.

این فضاپیما اولین پرواز نزدیک خود را از کنار سیاره ناهید(زهره یا ونوس) به اتمام رسانده است و اطلاعاتی درباره این سیاره جهنمی جمع می کند.

در تاریخ ۹ فوریه سال ۲۰۲۰، ناسا و آژانس فضایی اروپا مأموریت مدارگرد خورشیدی خود موسوم به "سولار اوربیتر"(Solar Orbiter) را به فضا پرتاب کردند. هدف این ماموریت پاسخ دادن به برخی سؤالات کلیدی علمی است. این سوالات شامل سیر تکاملی سیاره‌ها و ظهور حیات، نحوه کار منظومه شمسی، منشاء جهان هستی و همچنین فیزیک بنیادی در جهان است.

 ابزارهای کمک کننده جمع آوری داده‌های جدید شامل ردیاب ذرات انرژی، ابزار امواج رادیو و پلاسما و مغناطیس سنج هستند. داده‌های چهارمین ابزار آن موسوم به "آنالیز کننده پلاسمای باد خورشیدی" در اواخر سال جاری منتشر خواهد شد.

ابزارهای سنجش از دور مدارگرد خورشیدی در نوامبر ۲۰۲۱ عملیات خود را آغاز کردند و پیش از آن به انجام آزمایشات و کالیبراسیون در فواصل کوتاه ادامه دادند. بر اساس رویکرد موفقیت آمیز مأموریت‌های قبلی فیزیک خورشیدی، تصمیم بر این شده است که زمان بین داده‌های دریافت شده روی زمین و انتشار آنها برای جهان حداکثر ۹۰ روز باشد. در این زمان، محققان داده‌های دریافت شده توسط مدارگرد خورشیدی را کالیبره می‌کنند. هنگامی که ابزارها داده‌ها را دریافت می‌کنند، ماموریت وارد مرحله کالیبراسیون می شود که در آن کار زیادی توسط هر گروه از محققان انجام می شود تا درک کنند که ابزار آنها در فضا چگونه کار می‌کند. پس از درک نحوه عملکرد ابزار، محققان داده‌ها را پردازش کرده و به مرکز نجوم فضایی اروپا(ESAC) می‌فرستند. در آنجا، داده‌ها در مرکز نجوم فضایی اروپا بایگانی شده و برای عموم در دسترس قرار می گیرد.

هنگامی که تلسکوپ ها بر روی سیاره زهره تمرکز می کنند، چیزی در نمی یابند و از عکس های واضح خبری نیست، اما "سولار اوربیتر" داده های مغناطیسی، ذره ای، پلاسمایی و رادیویی را جمع آوری کرده است که می تواند بینشی جدید در مورد نحوه تعامل زهره با بادهای خورشیدی ارائه دهد.

دانشمندان انتظار دارند چند روز طول بکشد تا بتوانند نتایج حاصل را تجزیه و تحلیل کنند و ببینند آیا کشف جدیدی در این داده های جدید وجود دارد یا نه. البته نباید منتظر شگفتی های بزرگی باشیم، چرا که هم "سولار اوربیتر" یک فضاپیمای زهره شناس نیست و همچنین چندان به زهره نزدیک نشده است که بتواند به خوبی از آن اطلاعات کسب کند و با فاصله 4700 مایلی از کنار آن عبور کرده است.

البته در همین حال هم این کار، یک نقطه عطف مهم بوده است. این اولین شیرجه "سولار اوربیتر" و یکی از اولین فرصت های آن برای به دست آوردن داده ها به عنوان بخشی از ماموریت هفت ساله خود است.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

83391