تاباندن انرژی از فضا به زمین با ماهواره خورشیدی
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، دانشمندان پنتاگون نمونه اولیه سیستم جدیدی را که اساساً انرژی را از فضا به هر نقطه از زمین میتاباند، با موفقیت آزمایش کردند.
این صفحه خورشیدی که به اندازه یک جعبه پیتزا است، به عنوان "ماژول آنتن فرکانس رادیویی فوتوولتائیک"(PRAM) شناخته میشود و در ماه مه ۲۰۲۱ با یک هواپیمای بدون سرنشین به جو پایین زمین پرتاب شد و هر ۹۰ دقیقه یک بار زمین را دور میزند.
پیش فرض این طرح این است که بتوان یک سیستم انرژی خورشیدی مانند این را برای جمع آوری آن میزان از نور خورشید که از اتمسفر رد نمیشود و تبدیل آن به انرژی خورشیدی استفاده کرد، سپس آن انرژی به نقاط دلخواه از زمین تابانده شود.
در حالی که این دستگاه در حال حاضر کوچک است و تنها میتواند ۱۰ وات انرژی تولید کند، سیستم توسعه یافته آن در آینده بسیار بزرگتر و دارای دهها صفحه خورشیدی خواهد بود. علاوه بر این، "PRAM" فعلی فقط در حال جمع آوری انرژی است و چیزی به زمین نمیتاباند، اما فناوری انجام این کار قبلاً در مطالعات اثبات شده است.
مدتها است که از صفحات خورشیدی به عنوان راهی برای تحول در بازار انرژی یاد میشود، اما موضوعات و مسائل بیشماری ماندگاری آنها را محدود کرده است. اما این سیستم انرژی خورشیدی برنامهریزی شده یک مزیت بزرگ دارد و آن این است که این سیستم در فضا قرار خواهد گرفت.
با قرار گرفتن این سیستم در فضا، صفحات خورشیدی میتوانند از امواج آبی نور استفاده کنند که از جو زمین عبور نمیکنند و در عوض پخش میشوند و آسمان را آبی میکنند. این امواج قدرت بیشتری دارند و منجر به این میشوند که صفحات خورشیدی از نور بیشتر خورشید و در نتیجه انرژی بیشتری برخوردار شوند.
"پائول جاف" توسعه دهنده این پروژه به سیانان گفت: مزیت بی نظیر این ماهوارههای انرژی خورشیدی نسبت به هر منبع دیگری از قدرت، قابلیت انتقال جهانی آن است. به عنوان مثال با آن میتوان در یک لحظه به شیکاگو و در کسری از ثانیه بعد به لندن یا برازیلیا انرژی ارسال کرد.
نظرات : 0