"استارلینک" بیستم بامداد سهشنبه پرتاب خواهد شد
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، اسپیسایکس میگوید: موشک فالکون ۹ تنها ۹۰ ثانیه با پرتاب فاصله داشت تا ۶۰ ماهوارهی استارلینک را از مجتمع پرتاب ۳۹ پایگاه فضایی کندی در کیپ کاناورال(Cape Canaveral) فلوریدا به فضا ببرد اما به صورت خودکار این پرواز متوقف شد.
اندی تران(Andy Tran) ناظر تولید اسپیسایکس در طول پخش زندهی این پرتاب گفت: به طور کلی موشک و محمولهی همراه آن در وضعیت خوبی قرار دارند و فرصت مناسب برای پرتاب در تاریخ ۱ مارس(۱۱ اسفند) ساعت ۲۰:۱۵ منطقه زمانی شرقی( ۴:۴۵ دقیقه بامداد سهشنبه به وقت تهران) خواهد بود.
این پرتاب را میتوانید از سایت اسپیس در ساعت ۲۰ منطقهزمانی شرقی(۴:۳۰ بامداد تهران) و همچنین در سایت اسپیسایکس به صورت زنده دنبال کنید.
لغو پرتاب روز یکشنبه آخرین تاخیری است که ماموریت استارلینک تجربه میکند. این ماموریت در ابتدا قرار بود در اوایل ماه فوریه انجام شود اما به دلیل شرایط جوی نامناسب و مشکلات نرمافزاری لغو شد.
این ماموریت با نام "استارلینک ۱۷"، بیستمین ماموریت استارلینک و ششمین پرتاب این شرکت در سال ۲۰۲۱ خواهد بود. اسپیسایکس در حال حاضر ۱۰۰۰ ماهواره استارلینک در مدار دارد و قصد دارد با تشکیل یک مجموعه ماهواره در فضا، اینترنت پر سرعت جهانی مخصوصا برای نقاط دور افتاده ایجاد کند.
موشک فالکونی که استارلینک ۱۷ را به فضا میبرد شامل یک تقویتکنندهی است که تاکنون هفت پرواز انجام داده و ماموریت Iridium-۸ و Telstar ۱۸ ماهوارهی Vantage را به علاوهی پنج پرواز جداگانهی استارلینک به سرانجام رسانده است.
این تقویتکننده به زودی سومین تقویتکنندهای خواهد بود که هشت سفر انجام داده است و اگر همهچیز به درستی پیش برود بر روی سکوی شناور در اقیانوس اطلس فرود خواهد آمد تا مجدد مورد استفاده قرار گیرد. موشکهای فالکون ۹ اسپیسایکس به گونهای طراحی شدهاند که ۱۰ پرواز انجام دهند. این موضوع بخشی از برنامهی کاهش هزینهی شرکت برای پرتاب موشک به فضا با قابلت استفاده مجدد است.
علاوه بر بخش تقویتکننده، بخش محمولهی این موشک نیز چندبار مصرف است. نیمی از موشک سومین پرواز خود را انجام میدهد در حالی که نیم دیگر چهارمین پرواز خود را تجربه میکند. دو کشتی GO Searcher و GO Navigator شرکت اسپیسایکس نیز برای بازیابی این قطعات مستقر شدهاند.
طبق گفتهی نیروی فضایی ایالات متحده آمریکا ۴۵th Weather Squadron، به احتمال ۷۵ درصد هوای دوشنبه شب برای پرتاب موشک اسپیسایکس مناسب خواهد بود.
نظرات : 0