۱۴۰۳ یکشنبه ۰۴ آذر

وزیر ارتباطات: ۴۰ درصد به ترانزیت دیتا از خاک کشور افزوده شد

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، مراسم رونمایی از ۳ پروژه راهبردی شرکت ارتباطات زیرساخت شامل «رونمایی از نقشه راه افزایش ظرفیت ترانزیت بین‌الملل در مسیر تبدیل‌شدن ایران به هاب ترانزیت دیتا در منطقه» و «تبادل قرارداد پروژه توسعه و ارتقای شبکه انتقال کشور به ظرفیت ۲۰ ترابیت با استفاده از توان داخلی» و «شبکه سیگنال‌رسانی زمینی صداوسیما به تمام نقاط کشور» بعدازظهر چهارشنبه ۴ اسفندماه در وزارت ارتباطات برگزار شد.

در این مراسم عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه ما در دولت سیزدهم به دنبال توسعه یک شبکه با کیفیت و پرسرعت در سراسر کشور هستیم، اظهار داشت: بهره برداری از پروژه سیگنال رسانی زمینی نشان داد که توانایی انجام یک کار بزرگ گروهی و بین دستگاهی در کشور وجود دارد.

وی افزود: اگر چه به نظر می‌رسد که کار گروهی در فرهنگ ما کمتر نهادینه شده است، اما هم اکنون شاهد هستیم که یک کار بزرگ در تعامل و همکاری دستگاه‌های مختلفی از جمله شرکت ارتباطات زیرساخت، رسانه ملی، شرکت نفت، راه آهن، شهرسازی و مخابرات در سطح مدیریتی به نتیجه رسیده و مردم از نعمات آن بهره مند شده‌اند.

 

 

زارع پور با اشاره به اینکه در پروژه سیگنال رسانی زمینی صدا و سیما، «برودبند» به کمک «برودکست» آمد و زمینه پخش مناسب سیگنال‌های تلویزیونی را مهیا کرد، اظهار امیدواری کرد که در ادامه نیز رسانه ملی با اشتراک گذاری زیرساخت‌های برودکست، امکان افزایش ظرفیت دیتا در کشور را فراهم کند.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه با روحیه تعاملی که در آقای جبلی رئیس رسانه ملی دیده می‌شود، حتماً می‌توان از ظرفیت حداکثری وزارت ارتباطات و صدا و سیما در حوزه‌های مختلفی از سرویس و زیرساخت، استفاده کرد، افزود: قطعاً رسانه ملی می‌تواند به کمک توسعه سکوهای پلتفرمی داخل کشور بیاید. این سازمان می‌تواند در حوزه فرهنگ‌سازی فناوری اطلاعات نقش کلیدی داشته باشد و ما هم آمادگی داریم در عین حداکثر استفاده از ظرفیت‌ها، حداقل چالش‌ها را داشته باشیم.

وی ادامه داد: همه تلاش‌ها باید صورت بگیرد تا مردم از ارتباطات با کیفیت استفاده کنند و اراده دولت همین است. کما اینکه امروز نیز دستور ویژه رئیس جمهوری به ما اعلام شد که دسترسی با کیفیت برای مردم فراهم کنیم.

زارع پور با اشاره به اینکه فناوری اطلاعات می‌تواند بستر حل بسیاری از مشکلات باشد، خاطرنشان کرد: زیرساخت رسیدن به ارتباطات با کیفیت، ایجاد یک شبکه پرسرعت در کشور است که در سند طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات نیز به آن اشاره شده است. از این رو ما حدود ۱۰ روز پیش پروژه «فیبرنوری نقاط» را برای تحقق این هدف، استارت زدیم.

وی با بیان اینکه هم اکنون نیم میلیون پورت فیبرنوری پرسرعت آماده واگذاری به متقاضیان در دو استان است، گفت: ما شرایطی را فراهم می‌آوریم تا هر کسب و کار و کاربری که نیاز به اتصال فیبر داشت، بتواند از این امکان استفاده کند. این پروژه در بسیاری از کشورها یک برنامه‌ریزی ۱۰ ساله است اما ما اراده کرده‌ایم که آن را ظرف ۳ سال آینده به اتمام برسانیم.

 

ظرفیت شبکه زیرساخت ارتباطی کشور ۴ برابر می‌شود

وزیر ارتباطات لازمه تحقق پروژه فیبرنوری نقاط را تقویت ظرفیت شبکه انتقال در داخل استان‌ها و شبکه بین استانی زیرساخت ارتباطات کشور عنوان کرد و گفت: هم اکنون ظرفیت زیرساخت شبکه بین استانی کشور ۳۲ ترابیت است که تقریباً ۳ برابر میزان ترافیکی است که در شبکه در حال گردش است. اما با توجه به اینکه پروژه فیبرنوری نقاط، سرعت دسترسی را چند صد مگابیتی می‌کند، لزوم توسعه این زیرساخت از هم اکنون احساس شده است.

وی گفت: از این رو امروز قرارداد توسعه ظرفیت انتقال شبکه داخلی کشور را به امضا رساندیم و برای اولین بار قرار است با استفاده از تجهیزات کاملاً بومی، ۲۰ ترابیت به حجم ظرفیت شبکه فعلی افزوده می‌شود.

زارع پور اظهار امیدواری کرد: سال آینده در همین زمان، بهره برداری از این افزایش ظرفیت افتتاح و قرارداد برای پروژه بعدی با ظرفیت بخش خصوصی و توان داخلی به امضا برسد.

به گفته وی، مطابق برنامه ظرفیت شبکه زیرساخت ارتباطی داخل کشور به ۴ برابر وضعیت فعلی یعنی ۱۲۰ ترابیت تا پایان دولت سیزدهم می‌رسد.

 

برنامه‌ریزی برای تبدیل شدن ایران به هاب ترانزیت دیتا

وزیر ارتباطات با رونمایی از نقشه راه افزایش ظرفیت ترانزیت بین‌الملل برای تبدیل‌شدن ایران به هاب ترانزیت دیتا در منطقه گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۴۰ درصد به ظرفیت ترانزیت ترافیکی کشور افزوده شده است. در برنامه داریم که ظرفیت ترانزیت دیتا کشور را تا پایان دولت به ۴ ترابیت برسانیم که امروز به ۵۰ درصد این هدف رسیده‌ایم.

وی با بیان اینکه اگر همه پای کار بیایند جای افزایش بیشتر ظرفیت وجود دارد، گفت: این ظرفیت‌ها را فراهم کرده‌ایم تا به هاب ترافیکی منطقه تبدیل شویم.

زارع پور در توضیح این هدف تاکید کرد: ایران به واسطه وضعیت جغرافیایی که دارد امکان تبدیل شدن به هاب ترانزیت دیتای منطقه را داراست. به طور قطع ترافیکی که از بستر ایران و از مسیر زمینی خاک سرزمین ما عبور می‌کند کیفیت بهتری نسبت به مسیر دریا و اقیانوس دارد تا به اروپا و سایر کشورها برسد.

وی گفت: ما باید از این مزایای انتقال دیتا از خشکی به نفع کشورمان استفاده کنیم و در عین حال که نیاز کشور را برای ارتباطات با کیفیت فراهم می‌کنیم، کیفیت این ارتباطات را برای منطقه هم ارتقا دهیم. با توان و انگیزه‌ای که در میان همکارانمان وجود دارد قطعاً به این نقطه دست پیدا خواهیم کرد.

نظرات : 0

ثبت نظر

29364