۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۹ دی

سخنرانی مدیرعامل مرکز فابا در افتتاحیه تراکنش دهم

ICTPRESS - مدیرعامل مرکز فابا در مراسم افتتاحیه دهمین رویداد بزرگ تراکنش ایران، گفت: تراکنش ایران از بدو راه‌اندازی، همیشه حوزه نوآوری و ایجاد بستری برای بلوغ نوآوران را در کانون توجه داشته است.

 

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از فابانیوز، محمدمراد بیات، افزود: در سال گذشته، مرکز هوش مصنوعی فابا کلید زده شد و مباحث امسال را هوشمندسازی و هوش مصنوعی تعریف کردیم. متعاقب آن شعار«آینده باهوش است» زینت بخش رویداد دهم تراکنش ایران شد. اما این شعار باید به شعور و برنامه تبدیل شود. با شعار و شوآف چیزی عاید این کشور نمی‌شود.

وی افزود: در سال گذشته، مرکز هوش مصنوعی فابا کلید زده شد و مباحث امسال را هوشمندسازی و هوش مصنوعی تعریف کردیم. متعاقب آن شعار«آینده باهوش است» زینت بخش رویداد دهم تراکنش ایران شد. اما این شعار باید به شعور و برنامه تبدیل شود. با شعار و شوآف چیزی عاید این کشور نمی‌شود.

 

مشروح سخنرانی مدیرعامل مرکز فابا در افتتاحیه تراکنش دهم ایران :

عرض سلام و ادب و احترام به همه حضار ارجمند و به همراهان آنلاین این مراسم نیز سلام می‌کنم .به خانه خود، خوش آمدید. ایران وطن ماست و تراکنش ایران خانه شما و همه اهالی صنعت مالی، بانکی، نوآوری و فناوری ایران.

شما راهبران این رویداد هستید و ما رهرو نگاه بلند تک‌تک شما و پذیرای نقد و نظر سازنده و ارزشمندتان

خیلی خلاصه چند نکته را عرض کنم و از تفصیل موضوع می‌پرهیزم تا مجال برنامه‌های متنوع امروز فراهم شود.

سال گذشته در همین جا، مرکز هوش مصنوعی فابا کلید زده شد و مباحث امسال را هوشمندسازی و هوش مصنوعی تعریف کردیم. متعاقب آن شعار«آینده باهوش است» زینت بخش رویداد دهم تراکنش ایران شد. اما این شعار باید به شعور و برنامه تبدیل شود. با شعار چیزی عاید این کشور نمی‌شود.

ما به سهم خود تلاش کرده‌ایم تا مکانیسم تبدیل شدن این شعار به محصول، انواع  راه حل یا خدمات متنوع را بیابیم. از اینرو در طول یکسال گذشته با همفکری جمعی از متخصصان، دوره دکتری مهارتی هوش مصنوعی را بر مبنای استانداردهای روز جهانی و با تکیه بر داناوری (دانش + فناوری) تدارک دیدیم و از مهرماه امسال این دوره شروع شده و تا تابستان آینده ادامه دارد و سپس دوره POST DBA را برگزارخواهیم کرد. همچنین با همفکری متخصصان داخلی و خارجی و جمعی از دستگاه‌ها و سازمان‌ها، نسخه اولیه نقشه راه هوشمندسازی صنعت مالی آماده شده و برای تکمیل آن نظرات سازنده‌ای را تجمیع کرده‏ایم و بزودی ویرایش دوم آن با نقایص کمتری تدوین خواهد شد. این نقشه راه شامل صدها صفحه تبیین موضوع و ده‌ها پروژه برای رسیدن به مقصد است.

در همین مراسم از این طرح ملی رونمایی می‌شود و لازم است به استحضار شما برسانم که توافقات لازم برای پیاده‌سازی این نقشه راه در قالب یک VC بزرگ، با همکاری دستگاه‌ها، سازمان‌ها و بخش خصوصی انجام شده و متعاقب آن CVCهای لازم برای پیاده سازی پروژه‌ها شکل خواهد گرفت.

این حرکت بزرگ و این استراتژی و طرح های نشات گرفته از آن، نه تنها عرصه را بر هیچ بخش دولتی، حاکمیتی، خصوصی، متخصصان و فعالان تنگ نخواهد کرد، بلکه اتفاقاً با مدلی که در پیش گرفته شده، از همه ظرفیت‌های موجود به ویژه در بخش خصوصی و متخصصان استفاده می‌‌کند. و ایمان داریم انحصار طلبی ، پدیده‌ای ضد توسعه و بر خلاف منافع ملی است که حتماً از آن پرهیز خواهیم کرد.

بدلیل فشردگی برنامه‌های امسال تراکنش ایران فرصت کافی برای تبیین ابعاد و مدل‌های همکاری در این ایام مقدور نیست. به امید خدا بزودی و احتمالاً  در ابتدای سال آینده در نشستی ویژه با سیاستگذاران و فعالان هوش مصنوعی به جزئیات آن خواهیم پرداخت.

مایلم  دوباره بر این نکته پافشاری و یادآوری کنم که  این کشتی ظرفیت جذب مشارکت همه توانمندان را دارد، از اینرو به مشارکت و نقش‌آفرینی جمعی فکر کنیم و  بلیه تاریخی چوب لای چرخ هم گذاشتن را فراموش کنیم تا منافع ملی سرزمین‌مان تأمین شود.

نکته دوم:

تراکنش ایران از بدو راه‌اندازی، همیشه حوزه نوآوری و ایجاد بستری برای بلوغ نوآوران را در کانون توجه داشته است،

دو سه سال اخیر بدلیل کرونا و تنش‌های اجتماعی این موضوع کمرنگ شد، امسال مجدداً  نوآوران سهم عمده‌ای در تراکنش ایران دارند. استدعا دارم از سالن نوآوران بازدید کنید و از نشست‌های این حوزه استفاده کنید.

گرچه امسال دیرهنگام به این موضوع پرداختیم و از سویی چالش‌های ناصواب و ناخواسته‌ای بر ما تحمیل شد، اما لازم است یادآوری کنم که ما در این رویداد و مرکز فابا نقشی جز ایجاد بستری منطقی برای تعامل بخش خصوصی و نوآوران با دستگاه‌های رگولاتوری و تنظیم‌گری قائل نیستم. برخی نگران نباشند این تعامل به هیچ کس آسیب نمی‌زند جز آنانی که بجای درست گویی، درشت گویی را پیشه کرده‌اند.

شکاف بین نوآوران و دستگاه‌های تنظیم‌گر در محیطی آرام و بدور از مچ‌گیری و با منطق گفتگو باید حل شود، و اینجا همان جاست. ما به خوبی درک می‌کنیم دستگاه‌های رگولاتوری از شتاب نوآوری عقب مانده‌اند و باید فکری به حال روزآمدی خود کنند و از سویی نوآوران فعال را به راهبرد مفاهمه اثرگذار توصیه می‌کنیم تا این تنش‌ها و چالش‌هایی که در چند ساله اخیر بین فین‌تک‌ها و رگولاتور و در ایام گذشته، بین فعالان رمزارزها و دستگاه‌های تنظیم‌گری وجود داشته، کمتر و کمتر شود.

بنابراین دوست جوان من و عزیز صاحب کرسی دستگاه‌ها، بخش نوآوری تراکنش ایران نه تنها آسیبی متوجه شما نمی‌کند، بلکه فرصتی را به شما خواهد داد تا در یک محیط منطقی و مبتنی بر منافع ملی مفاهمه‌ای با ساز و کار درست شکل گیرد.

به قول آقای رئیس‌جمهور دعوا نکنیم، دعوا از منیت‌ها و گاه زیاده‌خواهی‌ها سر منشأ می‌گیرد، درست حرف بزنیم و مانع از درشت‌گویی عده‌ای و گل‌آلود کردن آب بشویم. راه ما در تنش آفرینی نیست، همانگونه که دستگاه‌های مسئول هم آرامش را با رخوت و ترک فعل اشتباه نگیرند.

استدعای ما این است که چند اصل را توامان محور مفاهمه و مباحث خود قرار دهیم:

اول: منافع ملی؛ هر اقدامی که منجر به منفعت ملی شود درست و هرچه خلاف آن باشد ناصحیح است.

دوم: نوآوری: ما برای حفظ عزت و غرور و منافع ملی چاره‌ای جز حرکت بر لبه تکنولوژی نداریم، این مهم نبایستی در بزنگاه‌های قانون‌گذاری قربانی شود.

سوم: روزآمدی تنظیم‌گری و قانون‌گذاری متناسب با شتاب نوآوری

چهارم: حرکت بر مسیر قانونی توسط همه اضلاع اکوسیستم

تمامی تلاش ما این است که بتوانیم چنین بستری را مهیا کنیم و شکاف‌های مخرب در این جامعه را کمتر و کمتر کنیم، البته می‌دانم که برای این رسالت ملی نیز، باز باید تاوان حرف و حدیث‌های ناصواب را بدهیم، اما برای آینده‌ای بهتر هم حرف‌های ناصواب را باید به جان خرید و هم بستر وفاق ملی را بیشتر از پیش فراهم کرد.

رویداد بزرگ فناوری های مالی ایران، در دوره دهم با برنامه‌هایی متنوع ۱۷ تا ۱۹ دی ماه و با موضوع محوری"آینده باهوش است"، میزبان متخصصان، مدیران، کارشناسان و فعالان حوزه اکوسیستم صنایع مالی، بانکی، پرداخت و فناوری در تهران است، تا در کنار هم به بررسی و نقد مسائل روز این حوزه بپردازند.

نظرات : 0

ثبت نظر

67561