۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان

افزايش سرعت اينترنت و عوامل مرتبط

بر اساس گزارش وضعيت اينترنت Akamai، كره جنوبي، هنگ كنگ و ژاپن با متوسط سرعت اتصال بالاتر از 5/7 مگابيت در ثانيه در سه ماهه چهارم سال گذشته بهترين وضعيت را داشتند؛ اگرچه كره جنوبي كاهش 29 درصدي در كارآمدي سال به سال را تجربه كرد اما هم‌چنان با سرعت اتصال به اينترنت 7/11 مگابيت بر ثانيه كشور شماره يك جهان در اين زمينه است.
به گزارش خبرنگار 96ICTPRESS كشور در پايان سال 2009 شاهد سرعت اتصال به اينترنت كمتر از يك مگابيت در ثانيه بودند كه اندكي كمتر از 103 كشور پايين اين سرعت در سه ماهه سوم محسوب مي‌شود. تنها سه كشور يا منطقه - مايوت، واليس و فوتونا و گويانا - سرعت‌هاي كمتر از صد كيلوبيت بر ثانيه داشتند كه نسبت به سه ماهه سوم به كم‌تر از نيم رسيده‌اند، در مجموع متوسط سرعت اتصال جهاني در اين مدت7/1 مگابيت بر ثانيه بود كه نسبت به سه ماهه پيشين كاهش اندك يك درصدي داشت.
چندي پيش وزير ارتباطات درباره‌ افزايش سرعت اينترنت و با بيان اين‌كه اين موضوع به چند عامل بستگي دارد اظهار كرد: ما در حال توسعه‌ ظرفيت بين‌المللي اينترنت هستيم و ظرف ماه گذشته اين ظرفيت به دو برابر رسيده و ظرفيت داخلي هم به تدريج در استان‌ها يكي بعد از ديگري توسعه پيدا مي‌كند؛ مي‌توان گفت ما امروز در بعضي از استان‌ها مشكل ظرفيت و به تبع آن مشكل سرعت نيز نداريم و اميدواريم همان‌طور كه در برنامه‌ پنجم توسعه پيش‌بيني مي‌كرديم تا سه سال آينده اين ظرفيت‌ها را در همه‌ استان‌ها به صورت كامل و براي همه خدمات دولت الكترونيكي در اختيار همه كاربران و متقاضيان قرار دهيم.
وزير ارتباطات هم‌چنين درباره‌ حذف محدوديت سرعت 128 k اينترنت و اين‌كه آيا برنامه‌اي براي حذف اين محدوديت وجود دارد گفت: ما اين محدوديت را همين الان هم در بسياري از جاها مثل مراكز تحقيقاتي، دانشگاه‌ها، مراكز تجاري، بانك‌ها و جاهايي شبيه به اين نداريم. آن چيزي كه نهادهاي فرهنگي مقرر كردند اين سرعت در حال حاضر پاسخ‌گوست.
او تاكيد كرد: طبيعتا اين سرعت براي بسياري از كاربران خانگي پاسخگو است و زماني كه كاربرد‌هاي جديد ديگري از طرف نهادهاي فرهنگي تعريف شود، ما به تناسب آن از نظر زيرساخت‌هاي فني اين آمادگي را داريم كه ارتقاء دهيم.
گفتني است؛ يكي از شكايات مشتركان اينترنت از ارائه‌دهندگان اين خدمات كم‌فروشي يا گران‌فروشي اينترنت از سوي اين شركت‌هاست كه همواره حرف و حديث‌هايي در پي داشته است؛ پس از طرح شكايات مشتركان در اين باره برخي شركت‌ها از جمله شركت فناوري اطلاعات به‌عنوان زيرمجموعه وزات ICT با ارائه نرم‌افزار اندازه‌گيري سرعت اينترنت درصدد شفاف‌سازي ميزان خدمت‌رساني در اين حوزه برآمده است.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در پاسخ به اين پرسش كه چرا پهناي باند اينترنت 128 كيلوبايتي در كشور آنطور كه بايد در اختيار كاربران خانگي قرار نگرفته و به اشتراك‌گذاري پهناي باند ميان چند كاربر به افت سرعت و كيفيت اينترنت منجر شده است، معتقد است: طبق سياست‌هاي ابلاغ شده هيچ محدوديتي در زمينه اينترنت پرسرعت اعمال نشده و شايد نكته‌اي كه بايد به آن اشاره كرد اين است زماني كه يك پهناي باند يا يك خط در اختيار يک کاربر قرار مي‌گيرد، از نظر اقتصادي در تمام جهان نيز معمول است و به اين خاطر كه مشخص نيست كاربران از كل پهناي باند در همه زمان‌ها استفاده مي‌كنند، اين ميزان پهناي باند بين يك تعداد مشخصي به اشتراك گذاشته مي‌شود كه اين موضوع هم برابر پروانه شركت‌هاي ندا مجاز اعلام شده است.
تقي‌پور در بيان اينكه سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي چگونه به وظيفه نظارتي خود بر شركت‌ها اقدام كرده است، گفته بود: يكي از وظايف اصلي سازمان تنظيم روابط بين اپراتورها، ‌خدمت‌گيرندگان و كابران است؛ اخيرا شركت فناوري اطلاعات اين امكان را فراهم كرده كه با نرم‌افزاري كه به‌صورت رايگان در اختيار كاربران قرار داده بتوانند سرعت ارتباط با اينترنتشان را اندازه بگيرند و اگر استاندارد نباشد، مي‌توانند به اين سازمان شكايت كنند.

نظرات : 0

ثبت نظر

14108