آشنا شدن پژوهشگران با کاربرد نرمافزار در پژوهشهاي ديني
به گزارش ICTPRESS سيدمهدي هاشمي، مدير امور کاربران مرکز تحقيقات کامپيوتري علوم اسلامي با بيان اين مطلب اظهار كرد: مدرسه علميه الزهراء(س) يزد، کتابخانه ديجيتال مدرسه علميه ملا عبدالله اصفهان، کتابخانه عمومي امامزاده اسماعيل (ع) و مسجد جامع ميانه بانکهاي تازه تاسيس اين مرکز هستند؛ مدرسه علميه حضرت زينب(س) يزد، مدرسه علميه شهيد آيتالله حامدي ميانه، دفتر مطالعات و تحقيقات زنان قم، مرکز آموزش عالي علمي کاربردي دادگستري کل استان قم، کتابخانه آيتالله بروجردي مسجد اعظم قم، دبيرخانه انجمن هاي علمي حوزه علميه قم از ديگر بانکهاي جديد التاسيس مرکز نورند.
او يادآوري کرد: بيش از 270 بانك اطلاعات نرمافزارهاي علوم اسلامي در مراكز استانها و 30 بانك در شهر قم به دانشجويان و طلاب علوم ديني خدمات فرهنگي پژوهشي ارائه ميكنند؛مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي، با هدف آشنا ساختن اقشار مختلف علمي همچون دانشجويان و طلاب علوم ديني با فناوري اطلاعات در گستره دانش پژوهي اسلامي و معرفي محصولات نرمافزاري خود به مراکز فرهنگي، جامعه علمي کشور و ساير محققان، بانك اطلاعات نرمافزارهاي نور را تأسيس كرد.
مسؤول بانك اطلاعات مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي خاطر نشان كرد: اولويت اول در تاسيس بانک اطلاعات در سطح کشور حوزههاي علميه و نخستين مکان حوزه علميه قم و مرکز آن مدرسه عالي دارالشفاء بود. اين حرکت با استقبال طلاب و روحانيون و اساتيد حوزه روبهرو شد و شروع مبارکي براي تاسيس بانکهاي اطلاعات در ساير مرکز حوزوي و پژوهشي علوم ديني در سراسر کشور شد.
وي يادآور شد: در اين بانکها علاوه بر آشنا شدن پژوهشگران با کاربرد نرمافزار در پژوهشهاي ديني نسبت به ارائه خدمات پژوهشي نيز تلاشهايي صورت گرفت و موضوعاتي که براي پاياننامهها از طرف دانشجويان و طلاب به اين بانکها ارجاع داده ميشد، خود دستمايه گشت تا مطالبي گرد آيد و محتواي پالايش يافته از منابع اصيل اسلامي استخراج و جزواتي فراهم شود.
هاشمي تأكيد كرد: بانکهاي اطلاعات توانست محل مناسبي براي تبادل نظر بين محققان و متفکران علوم اسلامي و انساني شود و از اين رهگذر پيشنهادات و انتقادات سازندهاي از سوي اين نخبگان به مجموعه دستاندرکاران و برنامهريزان مرکز انتقال يافت که در تکامل و ارائه برنامههاي جديد نقش داشت.
وي تصريح كرد: پس از مدتي که فرهنگ کاربري و استفاده از نرمافزارهاي اسلامي در حوزه پژوهشهاي ديني رايج شد و دادهپردازي علوم اسلامي توانست جايگاه خدمترساني و نقش موثر خود را در تحقيق و تتبع باز کند، اداره بانکهاي اطلاعات به حوزههاي علميه و مراکز و موسسات علمي و فرهنگي واگذار شد و گونه ديگري از بانک اطلاعات در وظايف اين بخش تعريف شد که به آن بانک اطلاعات خودگردان گفته ميشود.
مسؤول بانك اطلاعت مركز تحقيقات كامپيوتري علوم سلامي، ابراز كرد: بانک اطلاعات خودگردان بانک اطلاعاتي است بنا بر تشخيص اين بخش و يا درخواست از طرف مرکز، موسسه فرهنگي، حوزه علميه و يا دانشگاه به مرکز تحقيقات کامپيوتري علوم اسلامي ارائه ميشود و معاونت بازرگاني و خدمات فرهنگي مركز تحقيقات پس از بررسي و تاييد نسبت به پشتيباني نرمافزاري و تاسيس بانك اطلاعات در آن مجموعه اقدام ميكند.
نظرات : 0