۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان

جامعه اطلاعاتی ایران 10 ساله شد

پروفسور معتمد نژاد در گفت و گو با ICTPRESS ضمن بیان مطلب فوق راهکارهایی را برای پیشرفت جامعه اطلاعاتی ایران مطرح کرد و گفت : در دهمين سال آغاز فعاليت هايمان در ايران ، تلاش می کنیم تا بتوانيم فعاليت هاي بيشتر و بهتري را در زمينه فناوری اطلاعات انجام دهيم و كوشش هايی در خور جامعه ايران را در اين زمينه داشته باشيم تا بتوانيم جايگاه خودمان را در سطح بین المللی  حفظ كنيم .
وی در تشریح تاریخچه ای از جامعه اطلاعاتی ایران گفت : از سال 2000 كه سومين كنگره بين المللي اخلاق اطلاعات در پاريس تشكيل شده بود و نمايندگانی از ايران در آن شركت داشت ، به این ترتیب ، به كمك سفير ايران در يونسكو موفق شديم در كنگره حضور داشته باشيم ومذاکراتی  با معاون مدير كل ارتباطات يونسكو در تهران نیز داشتیم.
به گفته معتمد نژاد نتیجه این مذاکرات منجر به تشکیل  نخستين سمينار منطقه اي آسياي مركزي و جامعه اطلاعاتي در ايران شد.
وی تاکید کرد : این سمینار فضایی بود  براي نمایش ایران در حوزه فناوری اطلاعات ، زیرا تا قبل از آن در سطح منطقه اي چنين سميناري تشكيل نشده بود و ما توانستيم با جذب كمك از يونسكو مقدماتي را فراهم كنيم تا در شهريور 1380 اولين سمينار ميان منطقه اي جامعه اطلاعاتي آسياي مركزي را به كمك يونسكو و دانشگاه علامه طباطبايي و شوراي عالي اطلاع رساني تشكيل دهيم.
وی به تشکیل دومین سمینار در سال 1382 اشاره کرد و گفت : دومين سمينار را در سطح ملي ، تحت عنوان همايش ملي ايران و جامعه اطلاعاتي تشکیل دادیم. در این سمینار 20 سال آينده را  پیش بینی و بررسی کردیم. اين سمينار نیز مانند سمينار اول جنبه منطقه اي داشت و موفق بود. ما توانستيم در سال بعد از آن هم سمينار منطقه اي را در سطح كشور برگزار كنيم و تلاشها را برای  شركت در نخستين اجلاس جهاني سال 2003، در جامعه اطلاعاتي آغاز کردیم.
وی ساختار این سمینارها را برای پیشرفت های آینده این حوزه بسیار مفید دانست و ابراز تاسف کرد که در ايران، از این نشست های تخصصی به خوبی استقبال نشد.
معتمدنژاد تصریح کرد : مسوولان وزارتخانه هاي مرتبط ، بايد توجه و مشارکت بیشتری به خرج می دادند اما توجه جامعه به دانشگاه ها معطوف شد و بستر دانشگاهي بيشتر مورد توجه قرار گرفت.
وی مهمترین مشکل و مانع پیشرفت انجمن تاسيس شده در حوزه جامعه اطلاعاتي را با عنوان انجمن جامعه اطلاعاتي كه در راستاي تحقق اهداف جامعه اطلاعاتي ايران در همين سال ها شكل گرفت را عدم همكاري و مشاركت مديران و مسوولان اعلام کرد و گفت : در سال 83 كه اجلاس مرحله اول سران كشورهاي جهان درباره جامعه اطلاعاتي در ژنو تشكيل شد ،انجمن از طرف ایران گزارشی را در مورد وضعيت جامعه اطلاعاتي در ايران تهیه و ارایه کرد  ، اما در همان سال 2003 کوچک ترین جایگاهی برای عرضه دستاوردهای ایران نبود و این در حالی بود كه اكثر كشورهاي آفريقايي، آمريكاي لاتين و كشورهاي عقب مانده هم داراي غرفه بودند .
 وی کم لطفی های مسوولان دولتی را عاملی دانست تا انجمن به سمت دانشگاه ها جذب شود و افزود : اين بي توجهي باعث شد تا  از طريق دانشگاه ها فعاليت خودمان و كارمان را در انجمن ادامه دهيم و از اين طريق انجمن ايراني جامعه اطلاعاتي راه اندازی شد.
معتمد نژاد در ادامه به نبود بودجه برای پیشبرد اهداف انجمن اشاره کرد و گفت : به دلیل کمبود امكانات ، فقط حداقلي از فعاليت هاي ملي و بين المللي را پی گیری می کنیم .

نظرات : 0

ثبت نظر

39971