جامعه اطلاعاتي عامل محوري دردستيابي به جامعه دانايي
توسعه يافته قرار داده است، كاربردهاي فناوري اطلاعات به طور چشمگيري تبديل به نيروي محرك رشد فرهنگ و اقتصاد دانايي محور و كارايي آنها شده و تغييراتي اساسي در دنياي پيرامون ما كه در آن زندگي ميكنيم به وجود آورده است.
به گزارش خبرنگار ICTPRESS ، در اين فضاي ديجيتالي، كشورهاي توسعه يافته همچنان در حال بهرهبردن از منافع بيشمار اين دست آوردها هستند. اين باور در بين كارشناسانان اهل فن وجود دارد كه استفاده درست و مناسب از فناوريهاي مبتني بر اطلاعات و ارتباطات همچنين ميتواند زندگي 80 درصد جمعيتي را كه در كشورهاي در حال توسعه زندگي ميكنند، بهبود بخشد.
متاسفانه شكاف بزرگ بين كشورهاي ثروتمند و فقير، كه در اثر شرايط اقتصادي و اجتماعي آنها شكل گرفته است، در زمينه فناوريهاي مبتني بر اطلاعات و ارتباطات نيز قابل مشاهده ميباشد.
در حاليكه توسعه و رشد اينترنت و ادامه ديجيتالي شدن جامعه در كشورهاي در حال توسعه يك امر پذيرفته شده و معمول تلقي ميشود، بسياري از كشورهاي در حال توسعه با چالش چگونگي انتخاب راههاي مشاركت و حضور در دنياي در حال تغييرات سريع در اطراف خود مواجه هستند. چالشهاي اصلي كارگزاران اين كشورها اين است كه چگونه فناوريهاي مبتني بر اطلاعات و ارتباطات ميتواند به علمكرد بهتر سازمان هاي دولتي و كسب و كارهاي خصوصي منجر شده و چگونه اين كشورها ميتوانند با حضور در دنياي شبكهاي و جامعه اطلاعاتي آماده شوند، طوري كه ضمن بهرهمندي از منابع آن از ضررهاي پيش روي نيز جلوگيري كنند؟
جمهوري اسلامي ايران با تدوين سند چشم انداز بيست ساله خود گامي بلند براي ترسيم وضعيت و جايگاه بلند مدت خود برداشته است، دستيابي به اهداف متعالي مطرح در سند مذكور،نيازمند تكميل با تدوين و اجراي برنامههاي راهبردي و اجرايي پايين دستي است؛ تحقق جامعه اطلاعاتي يكي از اهداف مرحلهاي وميان مدت براي تحقق اهداف چشمانداز كشور از طريق توسعه و بكارگيري فناوري اطلاعات و ارتباطات و بر پايه توليد و استفاده هر چه بيشتر از اطلاعات و دانش در سطوح مختلف جامعه ميباشد.
اما كارشناسان معتقدند كه در حال حاضر يك فرصت يگانه براي بسياري از اين كشورها وجود دارد كه با پيوستن به شبكه هاي جهاني اطلاعاتي گامي به سوي دستيابي به دانايي، ثروت وشكوفايي بردارند. كشورهاي در حال توسعه بدون يك تلاش متوازن براي آماده شدن جهت حضور در جامعهاي دانايي محور و اقتصاد جهاني شبكهاي، نميتوانند شكاف بين معيارهاي زندگي در كشورهاي خود با كشورهاي توسعه يافته را پر كنند. در اين حال اين شكاف همچنان در حال افزايش خواهد بود و استفاده موثر از اين فنآوريها تنها محدود به بخش ثروتمند جهان باقي خواهد ماند.
نظرات : 0