۱۴۰۳ پنجشنبه ۰۸ آذر

ستاره شناسان بزرگترین پیکره آبی در جهان را کشف كردند

به گزارش ICTPRESS ؛ حجم این پیکره آبی به قدری زیاد است که می توان با آن تمام اقیانوس های زمین را 100 ترلیون بار بیشتر، از آب پر کرد.
این پیکره آبی روی یک اخترنما کشف شده است.
اخترنما یک جرم سماوی قدرتمند است که سیاه چال از آن تغذیه می کند. متراکم بودن این جرم در آسمان به حدی است که سرعت گریز آن بیشتر از سرعت نور است.
این پیکره آبی حدود 12 بیلیون سال نوری از زمین فاصله دارد. یک سال نوری تقریباً برابر است با شش تریلیون مایل.
این پیکره از 6/1 بیلیون سالگی زمین، وجود داشته است که در استانداردهای سماوی، پدیده ای نوین به حساب می آید.
تخمین زده می شود، این حجم آب در شکل بخار، حداقل 100،000 برابر بزرگتر از خورشید یا به عبارت دیگر 34 بیلیون برابر بزرگتر از زمین است.
جیسون گلن Jason Glenn استادیار دانشگاه کلورادو بولدر Colorado-Boulder اظهار داشت:"ما نه تنها در دورترین نقطه جهان وجود آب را ثابت کردیم، بلکه توانسیم ثابت کنیم، این میزان آب برای پر کردن اقیانوس های زمین، آن هم صد تریلیون بار بیشتر کافی است."
قدرت این اخترنما، از حرکت مارپیچی به داخل مرکز سیاه چاله با جرم زیاد ناشی می شود، که به گفته مت بردفورد Matt Bradford از مؤسسه فناوری کالفرنیا (Caltech) و لابراتوار Jet Propulsion تخمین زده می شود قدرت آن 20 میلیون بار بیشتر از خورشید است.
بردفورد Bradford با اندازه گیری آب و همچنین اندازه گیری سایر مولکولها در منبع بخار، گاز به اندازه کافی برای سیاه چاله وجود دارد تا بتواند شش برابر اندازه قبلی خودش بزرگتر بشود.

نظرات : 0

ثبت نظر

71541