ثبت نانوغشاي پژوهشگران دانشگاه اميرکبير در اداره اختراعات آمريکا
به گزارش ICTPRESS ؛ در این اختراع، ساختار کامپوزیتی فلز – سرامیک سه لایه جدیدی برای تهیه غشای آلومینای گاما با اندازه حفره متوسط 2 نانومتر ارائه شدهاست.
غشای کامپوزیتی تهیه شده در این اختراع، در بخش محصول زنجیره تولید قرار میگیرد. این غشا میتواند در کاربردهای جداسازی پسابهایی که نیاز به فشار بالای سیال ورودی دارند مورد استفاده قرار گیرد. از کاربردهای متداول این غشا میتوان به صنایع تصفیه آب، پساب و حذف یونهای فلزات سنگین از آب اشاره كرد.
بنابراين گزارش، این اختراع در اداره کل مالکیت صنعتی ایران نیز به ثبت رسیده است.
«سلول خورشیدی رنگدانهای با ساختار یکوجهی و بدون نیاز به زیرلایه شفاف رسانا» عنوان اختراع پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف است که با شماره US20110220192 در ادارهی ثبت اختراعات آمریکا (USPTO) در مرحله انتشار است.
محققان این طرح موفق شدند، ساختاری جدید برای سلول خورشیدی ارائه دهند که میتواند شیشههای رسانا را -که قسمت عمدهای از هزینه سلول خورشیدی را به خود اختصاص میدهد- از ساختار حذف کند.
سلولهای خورشیدی رنگدانهای یکی از انواع سلولهای خورشیدی نانوساختاری است که بر پایه جذب نور توسط مولکولهای رنگدانه و تزریق الکترون و حفره به یک ماده نیمهرسانا و یک الکترولیت عمل میکند. مکانیزم عملکرد این سلولها تشابه زیادی با فتوسنتز گیاهان دارد.
مجموعه فعالیتهای این گروه در آزمایشگاه نانوذرات و پوششهای نانومتری دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف انجام میشود. مجموعه این فعالیتها در جهت ایجاد زیرساخت علم و فناوری لازم به منظور تجاریسازی فناوری سلولهای خورشیدی است.
قابليت نانولولههاي نيتريد آلومينيوم براي تشخيص گازهاي سمي
پژوهشگران دانشگاه تربيت مدرس و دانشگاه آزاد اسلامي با مدلسازي کامپيوتري نشان دادند که ميتوان از نانولولههاي نيتريد آلومينيوم براي شناسايي گاز سمي و سرطانزاي فرمالدهيد استفاده کرد.
امروزه فرمالدهيد يکي از مواد پرکاربرد و در عين حال سرطانزا در صنعت جهان است. شناسايي اين ماده به علت فراريت و احتمال نشت در صنايع مختلف از اهميت بالايي برخوردار است. نانولولههاي کربني يکي از موادي است که به عنوان حسگر گازي استفاده ميگردد اما مسائلي از قبيل دشواري جداسازي نانولولههاي کربني نيمهرسانا و رسانا از يکديگر و همچنين واکنش پذيري پايين آنها نسبت به گاز فرمالدهيد، کاربرد آنها را با مشکل مواجه ساخته است. برخلاف نيتريد آلومينيوم تودهاي، که تا حدودي نارسانا است، ساختار نانولولهاي نيتريدآلومينيوم، خاصيت نيمهرسانا دارد و از اين حيث مورد توجه محققان قرار گرفته است.
محققان ایرانی نشان دادند که برخلاف نانولولههاي کربني، نانولولههاي نيتريدآلومينيوم ميتوانند در شناسايي گاز سمي فرمالدهيد مورد استفاده قرار گيرند.
نظرات : 0