۱۴۰۳ چهارشنبه ۰۷ آذر

ناسا : کپلر از وضعیت اضطراری خارج شد

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، اين شكارچي سياره هاي ناشناس كه در وضعيت اضطراري مقادير عظيمي از سوخت خود را به سرعت مصرف ميكرد، به حالت مصرف كمترين ميزان سوخت بازگشته و در حال ارسال داده به زمين است.
نقص فني هفته گذشته كپلر نخستین نقص فني اين تلسكوپ فضايي در جريان هفت سال حضور آن در فضا بود.
پس از قرار گرفتن كپلر در وضعيت ثابت، آنتن ارتباطاتي آن به سمت زمين هدايت شد تا داده هاي تله متري و تاريخي به زمين ارسال شود.
سپس گروه تحقيقاتي كپلر اين داده ها را مطالعه خواهند كرد تا تصميم بگيرند كه آيا اين تلسكوپ در وضعيتي است كه به حالت علمي بازگردد يا خير.
اين نقص فني زماني بروز كرد كه كپلر براي بررسي يك خوشه متراكم از ستارگان در مركز كهكشان راه شيري آماده ميشد.
قرار بود كپلر در كنار مجموعه اي از تلسكوپ هاي زميني و با استفاده از فناوري جديدي به نام "ميكرولنز" براي كشف سيارات فراخورشيدي كار كند.
دانشمندان اميدوارند كه اين روش به كشف سيارات بزرگ فرا خورشيدي كه دور از ستارگان خود قرار دارند و نيز به كشف سياراتي كمك كند كه آزادانه ميان سيستم هاي خورشيدي شناور هستند.
مهندسان عمليات كپلر هفته گذشته در جريان آخرين تماس برنامه ريزي شده خود با اين فضاپيما متوجه شدند كه كپلر در حالت اضطراري قرار دارد، وضعيتي كه مقادير عظيم سوخت را به سرعت مصرف ميكرد. كپلر همچنين در پايين ترين وضعيت عملياتي خود قرار داشت.
اين وضعيت 36 ساعت قبل از آغاز عمليات يك مانور براي هدايت اين فضاپيما به سمت مركز راه شيري شروع شد. برقراري ارتباط ميان كپلر و مركز تحقيقات آمس در كاليفرنيا حتي با سرعت نور، 13 دقيقه طول ميكشد.
كپلر در حالت اضطراري منابع انرژي خود را سريعتر ميسوزاند و حداقل داده را ارائه ميدهد كه اين موضوع تعمير اين فضاپيما را در اولويت قرار ميدهد.
نخستین ماموريت كپلر در سال 2012 كامل شد. كپلر حدود پنج هزار سياره فرا خورشيدي و سياراتي را كه به دور ستارگاني به غير از خورشيد ميگردند، كشف كرده است.
ماموريت بعدي كپلر كه K2 خوانده ميشود، در سال 2014 آغاز ميشود و در اين ماموريت كپلر تحقيقات در مورد سيارات فراخورشيدي و مطالعه ستارگان جوان، ابرنواخترها و ساير پديده هاي نجومي را ادامه ميدهد.

نظرات : 0

ثبت نظر

39215