۱۴۰۳ چهارشنبه ۰۷ آذر

توفان‌های مغناطیسی نزدیک به زمین برای نخستین بار ثبت شدند

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از اسپیس، این کشف که به تازگی در مجله ساینس منتشر شده، ممکن است به رمزگشایی از اسرار آب‌وهوای فضا و یادگیری در مورد برخی از عجیب ترین و مغناطیسی‌ترین اجسام جهان کمک کند.
مغناطوسفر یک میدان مغناطیسی نامرئی در اطراف زمین است و سپری مهم برای حیات سیاره محسوب میشود. این لایه از زمین در برابر همه انواع ذرات پرانرژی منتشر شده توسط خورشید محافظت میکند.
زمانی که یک انفجار بزرگ از انرژی خورشید با لبه مغناطوسفر برخورد میکند، میتواند بر آب‌وهوای فضا تاثیر بگذارد. این تغییرات شامل توفان‌های ژئومغناطیسی است که باعث وقوع شفق قطبی در آسمان مناطق قطبی شمالی و جنوبی زمین شده و گاهی اوقات ماهواره‌ها و شبکه‌های برق را مختل میکند.
درک بهتر از آب‌وهوای فضا میتواند به انسان برای آماده‌سازی بهتر در برابر توفان ژئومغناطیسی قدرتمند بعدی که ممکن است به قطع برق جهانی منجر شود، کمک کند. اتصال مجدد مغناطیسی از مهمترین بخشهای این معما است که شکل‌گیری فوران‌های خورشیدی و چگونگی تعامل آن‌ها با زمین را در بر میگیرد.
اکنون برای نخستین بار محققان با استفاده از داده‌های ماموریت چندمقیاسی مغناطوسفری ناسا توانستند این پدیده را در مقیاس زیراتمی مشاهده کنند.
این آزمایشگاه فیزیک وضوح بالا از چهار فضاپیمای مشابه تشکیل شده که به شکل هرمی در اطراف مغناطوسفر زمین پرواز و اطلاعات دقیق در مورد ذرات باردار ریز را هر 30 میلی‌ثانیه جمع‌آوری میکنند.
تقریبا پس از پرتاب ماموریت در مارس 2015، محققان اتصال مغناطیسی را با وضوح بسیار دقیق مشاهده کردند. ویژگی‌های اتصال مجدد مشاهده شده در این داده‌ها شامل کاهش میدان مغناطیسی تا نزدیکی سفر و افزایش نیروی تولید شده توسط الکترون‌های سریع بودند.
محققان امیدوارند این مشاهدات بتواند به درک بهتر اجسام نجومی عجیب مانند مغنااخترها و همچنین محیطهای با مغناطیس قوی که در اثر رآکتورهای همجوشی ایجاد میشوند، کمک کند.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

43451