۱۴۰۳ چهارشنبه ۰۷ آذر

شواهدی از اجزای سازنده حیات در یک دنباله‌دار کشف شد

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از رویترز، فضاپیمای روزتای سازمان فضایی اروپا توانسته نشانه‌هایی از اسیدآمینه گلیسین را که توسط موجودات زنده برای تولید پروتئین استفاده میشود، در ابر گاز و غبار اطراف دنباله‌دار 67P/Churyumov-Gerasimenko شناسایی کند.
گلیسین پیش از این بطور غیرمستقیم در نمونه‌های بازگردانده شده به زمین در سال 2006 از دنباله‌دار Wild 2 مشاهده شده بود اما آلودگی‌هایی در این نمونه‌ها وجود داشت که تحلیل علمی آن‌ها را پیچیده میکرد.
این کشف نشان میدهد که گلیسین یک ماده رایج در مناطقی از جهان است که سیارات و ستارگان در آن‌ها شکل گرفتند.
محققان همچنین فسفر که یک عنصر حیاتی در موجودات زنده است و سایر مولکول‌های آلی را در غبار اطراف دنباله‌دار 67P شناسایی کردند. این نخستین بار بود که فسفر در اطراف یک دنباله‌دارکشف شد.
دانشمندان مدت‌هاست که در مورد شرایط حول منشا حیات در زمین در میلیاردها سال قبل بحث می‌کنند از آن جمله میتوان به فرضیه‌ای اشاره کرد که بر اساس آن، سیارکها و دنباله‌دارهای ناقل مولکول‌های حیات در اوایل تاریخ زمین به اقیانوس‌های آن برخورد کردند.
محققان قصد دارند از روزتا برای بررسی ترکیبات آلی پیچیده‌تر در اطراف دنباله‌دار 67P استفاده کنند. این فضاپیما قرار است در ماه سپتامبر ماموریت دو ساله خود را با پرواز در فاصله نزدیک از دنباله‌دار پایان داده و سپس روی سطح آن سقوط کند.
دنباله‌دار 67P در یک مدار بیضوی قرار داشته که از میان مدارهای سیارات زمین و مشتری به دور خورشید گردش میکنند. این دنباله‌دار پس از دستیابی به نزدیکترین فاصله خود با خورشید در اواخر ماه اوت به سمت مشتری حرکت خواهد کرد.
این تحقیق در مجله "Science Advances " منتشر شده است.

نظرات : 0

ثبت نظر

53487