۱۴۰۳ جمعه ۲۰ مهر

رایانش ابری زیرساخت فناوری های آینده

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، دكتر خوانساري،‌ گفت: قطعاً فناوري هايي همچون داده هاي عظيم و اينترنت اشيا و... مباحث جديدي هستند كه لازم است براي آن ها با توجه به استانداردهاي مديريت فناوري، برنامه ريزي مستقل و مناسبي صورت پذيرد، كه اين دسته از برنامه ريزي ها از سال گذشته آغاز شده و هم اكنون در حال اجرا است؛ رصد فناوري در اين حوزه ابعاد ملي دارد.
وي در گفت و گو با وزارت ارتباطات، با تاكيد بر اين كه، ارتباط فناوري ها با هم از ديدگاه چتر استراتژيك مهم است، ادامه داد: مهمترين مساله در فناوريهاي نوين نقشه راه بومي سازي آن ها در كشور است و اين كه روي چه بخشي از آن سرمايه گذاري و تمركز كنيم كه در نهايت منجر به ايجاد اشتغال و ارزش افزوده در راستاي اقتصاد مقاومتي شود.
دكتر خوانساري در ادامه گفت: از مهم ترين راهبردها استفاده از توان بخش خصوصي و دولتي در كليه برنامه ها است و پژوهشگاه بعنوان حلقه واسط بين دانشگاه و صنعت علاقمند به اين امكان است كه در هزينه پژوهش محصولات و فناوري هاي راهبردي بخش خصوصي، مشاركت 50 درصدي داشته باشد.
وي اين رويكرد را از يك سو موجب مشاركت دانشگاه ها در انجام پژوهش هاي تقاضا محور بخش خصوصي و از سوي ديگر كمك قابل توجه به شركت ها دانش بنيان در تامين هزينه هاي سنگين تحقيق و توسعه دانست.
دكتر خوانساري ‌با اشاره به برنامه وزارت ارتباطات در خصوص كريدور ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز خاطر نشان كرد: پارك تخصصي ICT بعنوان بخشي از كريدور ارتباطات و فناوري اطلاعات موضوع برنامه اقتصاد مقاومتي وزارت است كه در معاونت فناوري و نوآوري وزارت پيگيري ميشود و با تشكيل شوراي راهبري آن، موضوعات اوليه طرح و برنامه زماني براي اقدامات پايه اي تا پايان سال هم مشخص شده است.
وي افزود: در قالب پارك به دنبال ايجاد فضاي مناسب براي شركت هاي دانش بنيان به ويژه شركت هاي در حال رشد سريع، هستيم و تا پايان سال هدف گذاري استقرار 30 شركت در اين مجموعه انجام شده است كه با اين كار زمينه تجاري سازي محصولات و كمك به بخش خصوصي صورت ميگيرد.
دكتر خوانساري در عين حال با اشاره به ديدگاه هاي متفاوت دولت و بخش خصوصي به فناوري، گفت: در حال حاضر تعدادي از شركت هاي بخش خصوصي به منظور آماده سازي خود برای ارائه خدمات در اين زمينه ها فعاليت ميكنند كه چنانچه هر يك نياز زيرساختي داشته باشند، اين پژوهشگاه آمادگي همكاري و سرمايه گذاري دارد، همان گونه كه در موضوع اينترنت اشيا در چند مورد مذاكراتي صورت گرفت و تفاهم نامه هايي نيز امضا شد.
وي افزود: در ساير بخش هاي دولت نيز فعاليت هايي در حال انجام است كه پژوهشگاه ضمن رصد آن ها در صورت نياز همكاري هايي با آنان داشته و خواهد داشت.
دكتر خوانساري در ادامه با اشاره به مبحث رايانش ابري بعنوان فناوري پايه براي تمام فناوري هاي آتي اظهار داشت: فناوري ابري در كشور شكل گرفته و از شش ماه پيش تا كنون ديتاسنترهاي استان هاي فارس و كرمان مستقيما از رايانش ابري پژوهشگاه به صورت يكپارچه سرويس ميگيرند.
رييس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات اين را يك گام اوليه عنوان كرد و ادامه داد: گام اصلي اين است كه موضوع رايانش ابري در كشور به شكل نهادينه توسط بخش خصوصي براي بخشهاي مختلف عرضه شود.
دكتر خوانساري با اشاره به نو بودن مباحث اينترنت اشيا خاطر نشان ساخت: اولين پيشنهاد توجه به مباحث رگولاتوري در اينترنت اشيا در سال 1393 به سازمان تنظيم مقررات ارائه شد و در سال 1394 هم پيشنهاد طرح كلان اينترنت اشيا در شوراي فني وزارتخانه تصويب و تهيه نقشه راه فناوري در پژوهشگاه آغاز شده است.
وي با اشاره به برگزار اولين همايش داده هاي عظيم در سال 1393، داده هاي عظيم را حوزه اي كليدي و در راستاي داده كاوي در كشور بر شمرد و از تبديل موضوع داده هاي عظيم به يك موضوع محوري در پژوهشگاه از دي ماه سال 1394 خبر داد.
دكتر خوانساري ادامه داد: مسئول تهيه نقشه راه داده هاي عظيم معرفي و فعاليت هاي پژوهشي آغاز شده است.
وي تصريح كرد: با توجه به رويكرد پژوهشگاه در ايجاد زيست بوم فناوري و محدود نشدن صرف در امور پژوهشي، با بخش هاي داراي  داده هاي عظيم و بخش هاي نيازمند استفاده از اين داده ها، به منظور تهيه الزامات و تشكيل زيست بوم فناوري داده هاي عظيم مذاكراتي در حال انجام است.
رييس پژوهشگاه ارتباطات و فناوري اطلاعات، با اشاره به جايگاه اين فناوري در چرخه عمر فناوري ها، اظهار داشت: بي شك استفاده از تجربيات بين المللي به خصوص توان تخصصي ايرانيان مقيم خارج از كشور در افزايش سرعت دستيابي به اهداف تاثير به سزايي خواهد داشت. لذا شناسايي پتانسيل هاي همكاري با مراكز تحقيقاتي خارج از كشور و افراد فعال در اين حوزه از اجزاي اصلي تدوين نقشه راه خواهد بود.
دكتر خوانساري همچنين از تربيت نيروي متخصص در حوزه هاي تخصصي مورد نياز كشور خبر داد و گفت: مهارت آموزي به فارغ التحصيلان دانشگاهي در قالب فعاليت هاي كوتاه مدت پژوهشي در پروژه ها، دنبال ميشود.
وي با تاكيد بر ارتباط نزديك با دانشگاه، به برگزاري جلسات با هشت دانشگاه در ايام دهه فجر اشاره كرد و گفت: امسال حمايت از پايان نامه هاي دانشجويي را نيز مجددا در راستاي موضوعات محوري فوق خواهيم داشت. 
وي گفت: پيش بيني هاي جهاني در فناوري هاي نوين نشان از حجم بالاي تراكنش هاي مالي دارد و چنانچه بخش خصوصي بتواند از فرصت ايجاد شده در دوره پساتحريم استفاده کرده و اقدام به صادرات خدمات اين فناوري ها کند، قطعاً به بازار مطمئن و بزرگ تري دست خواهديافت. در اين زمينه اين پژوهشگاه آماده ارائه كمك هاي لازم است.
دكتر خوانساري تاكيد كرد: تنها راه ايجاد يك اقتصاد مقاوم مبتني بودن آن بر اقتصاد بومي است كه مسير را براي شركت هاي نوپا، جوانان و پژوهشگران باز كرده منجر به ايجاد ارزش افزوده اقتصادي ميشود.

نظرات : 0

ثبت نظر

32074