فرابورس و دانشگاه صنایع و معادن تفاهمنامه همکاری امضا کردند
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از فرابورس ایران، بر اساس این تفاهمنامه مشترک، دسترسی به اهدافی نظیر انتقال فناوری موفقیتآمیز در راستای رسیدن به توسعه اشتغال پایدار، کمک به شکلگیری، انسجام و تقویت حلقههای زنجیره ایده تا تولید و صادارت، تسهیل ورود و استفاده از فناوری و نوآوریهای داخلی در صنایع و بنگاههای اقتصادی و ارتقای سطح سواد مالی عمومی در دستور کار طرفین قرار گرفت.
برات قبادیان معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در این نشست با اشاره به اینکه در کشورهای توسعهیافته در حال حاضر دانشگاههای نسل سوم و چهارم با ماموریت افزایش بهرهوری و کارایی و تولید ثروت در حال فعالیت هستند، عنوان کرد: این در حالی است که دانشگاههای کشور عمدتا در نسل دوم و سوم باقی ماندهاند، اما در دانشگاه صنایع و معادن به دنبال الگوهای توسعهیافته امروزی هستیم تا متناسب با خواستهها و نیازهای صنعت، نیروی انسانی آموزشدیده و متخصص پرورش دهیم.
قبادیان با بیان اینکه در معاونت آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت چندین پروژه کلان تعریف شده که یکی از آنها پروژه توانمندسازی تولید و توسعه اشتغال پایدار به اسم «تاپ» است، گفت: در شش ماهی که از راهاندازی این طرح به صورت پایلوت میگذرد بیش از 8 هزار واحد صنعتی ثبتنام کردهاند تا به صورت علمی و دانشگاهی مشکلات آنها مرتفع شود.
به گفته معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صمت در طرح ملی تاپ از پایاننامههای دانشجوان برای کمک به صنعت استفاده خواهد شد و دانشجویان نیز امکان فعالیت در کارگاهها و آزمایشگاههای صنایع برای ارائه راهکار به صنعت به منظور حل مشکلات خود توسط دانش را دارند.
قبادیان با بیان اینکه جلسه امروز منافع مشترکی برای دانشگاه صنایع و معادن و فرابورس ایران به همراه دارد عنوان کرد که بعد از تفاهمنامه باید کارگروه مشترک برای دستیابی به اهداف این تفاهمنامه و مفاد آن تشکیل شود.
حمایت فرابورس از طرح تاپ
مدیرعامل فرابورس ایران نیز در نشست امروز با معرفی فرابورس و حوزه فعالیتهای آن گفت: فرابورس ایران از 11 سال پیش شروع به فعالیت کرده است و در حال حاضر 10 بازار و تابلو معاملاتی مختلف در آن مشغول به فعالیت هستند.
به گفته امیر هامونی هم اکنون سهام، ابزارهای مالی اسلامی مانند انواع صکوک، گواهی حق اختراع و ... در بازارهای فرابورس قابل معامله هستند و سهام 330 شرکت در 40 صنعت مختلف در بازار سهام فرابورس دادوستد میشوند.
وی با اشاره به اینکه از روز اول راهاندازی فرابورس تا کنون گردش معاملات فرابورس 500 هزار میلیارد تومان بوده است، اعلام کرد: از این رقم 200 هزار میلیارد تومان مربوط به 10 ماه سپری شده از ابتدای سال جاری است. ضمن اینکه شاخص کل فرابورس نیز به لحاظ بازدهی از آغاز امسال 2.5 برابر شده و بیش از 150 درصد افزایش یافته است.
هامونی بازدهی چشمگیر شاخص را یک فرصت بینظیر برای توسعه بازار دانست و گفت: این روزها سمت تقاضای بازار به شدت تقویت شده و روزانه شاهد جریانهای جدید نقدینگی به بازار هستیم، اما سمت عرضه به اندازه تقاضا تقویت نشده است و در این زمینه مساله داریم.
وی با اشاره به اینکه در موضوع عدم ورود شرکتهای بزرگ به بازار سرمایه و تقویت سمت عرضه عوامل مختلفی مانند ارائه مشوقها و معافیتهای مالیاتی و خواست مدیران دولتی و بخش خصوصی دخیل است، عنوان کرد: در حال حاضر پیگیر این موضوع هستیم که بخشی از سهام شرکتهای بزرگ دولتی را از طریق بازار سرمایه به صورت عمومی عرضه و واگذار کنیم و با کمک دولت و حاکمیت و سیاستگذاران راهکارهایی را مانند ارائه مشوقها مالیاتی و سایر انگیزهها بیابیم تا بخش خصوصی فعال ما بتواند وارد بازار شود.
مدیرعامل فرابورس دو مساله مهم در زمینه ورود شرکتهای جدید به بازار سرمایه را موضوع لزوم رعایت حاکمیت شرکتی و شفافیت و ارائه صورتهای مالی حسابرسیشده بیان کرد و افزود: دانشگاه صنایع و معادن ایران متناسب با موضوع فعالیت خود و از آنجا که بخش مهمی از ذینفعان بازار سرمایه را ناشران بورسی و فرابورسی یعنی بنگاههای اقتصادی فعال در صنایع مختلف تشکیل میدهند در مقولههای مورد بحث یعنی حاکیت شرکتی و شفافیت به بازار سرمایه کمک کنند.
به گفته هامونی این دانشگاه در میانمدت تا بلندمدت میتواند با برنامههای خود چالشهای بازار سرمایه را در این دو مقوله مرتفع سازد.
وی همچنین اشاره کرد که بحث طرح تاپ نیز به ما کمک میکند تا بورسی شدن شرکتهایی را که در این سامانه ثبتنام کردهاند از طریق ارزیابی عملکرد آنها و به کمک نیروهای نخبه و دانشگاهی برنامهریزی کنیم ضمن آنکه نیروی انسانی متخصص نیز که در حوزههای مختلفی اعم از اقتصاد، حسابداری، IT، مالی و ... مورد نیاز بازار سرمایه هستند جذب این بازار کنیم.
لازم به ذکر است مرکز مالی ایران نیز به عنوان بازوی آموزشی بازار سرمایه که هدف خود را تعالی آموزش و پژوهش در بازار سرمایه قرار داده، قرار است در فاز اجرایی این تفاهمنامه وارد شود و حلقه واسط آموزشی میان صنعت و دانشگاه باشد تا از این طریق، ورود دانشجویان به بازارهای مالی به خصوص بازار سرمایه، همراه با آموزش و کسب مهارتهای حرفهای باشد.
نظرات : 0