سامانه TOD رونمایی شد
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از روابط عمومی سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران، در این جلسه شورای راهبردی تهران هوشمند، ابعاد راهاندازی سامانه TOD بررسی و بر لزوم ادامه فعالیت این سامانه در شهرداری تهران بهویژه در حوزههای حملونقل و ترافیک و شهرسازی تاکید شد.
دکتر پیروز حناچی شهردار تهران طی سخنانی با ابراز خرسندی از راه اندازی این سامانه در شهرداری تهران اظهار کرد: توجه ویژه به شهر هوشمند در برنامه افرادی که قرار است در آینده در مقام شهردار باشند، گواه خوبی بر این بوده که هوشمندسازی شهر تهران امروز به یک خواسته و برنامه عمومی تبدیل شده است و شهر هوشمند فراتر از گرایشات سیاسی و سبکهای مدیریت شهری مورد توجه آیندگان است.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه شأن شورای راهبردی تهران هوشمند باید در بخش راهبردی حفظ شود، خاطرنشان کرد: حضور افراد موثر در این شورا سبب شد تا این شورا بتواند به خوبی راه خود را بپیماید.
حناچی، ثبت نام بالغ بر سه میلیون نفر در سامانه «تهران من» را گواهی بر بازدهی این شورا دانست و تاکید کرد: هوشمندسازی شهر تهران سبب میشود تا شهروندان در کنار یکدیگر قرار گیرند و با افزایش تعداد خدمات دیجیتال در سالهای آتی شاهد به ثمر نشستن نتایج این اتفاق در شهر خواهیم بود به طوری که در دو سال آینده، شهرهوشمند برای مردم ملموس میشود.
در ادامه این جلسه، محمد فرجود مدیرعامل سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری تهران با ارائه گزارشی در خصوص اهداف و کارکردهای سامانه TOD ( توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی انبوهبر) در اینباره اظهار کرد: این سامانه با راهبری شورا و همکاری معاونت حمل و نقل و ترافیک و معاونت شهرسازی شهرداری تهران، توسط سازمان فاوا راه اندازی شده است.
فرجود درباره سامانه TOD اظهار کرد: این سامانه با در نظر گرفتن ۲۴ معیار و هشت اصل پیادهروی، دوچرخهسواری، نفوذپذیری، حمل و نقل عمومی، فشردگی، تغییر کارکرد معابر، تراکم و اختلاط، وضع موجود را با استفاده از محاسبات و امتیازدهی میسنجد و بر اساس اطلاعات بهدست آمده از این شاخصها ، نقاط ضعف را شناسایی کرده و برای اصلاح و بهبود آنها و بازآفرینی شهری برنامهریزی میکند.
وی خاطرنشان کرد: کاهش سفرهای پاندولی، کاهش وابستگی به خودرو، پیادهمدار کردن سفرهای کاری و خدماتی و تقویت محلهمحوری از اهداف مهم اجرای سامانه TOD در شهر تهران است.
دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند با اشاره به اهداف شکلگیری شورای راهبردی تهران هوشمند، اظهارکرد: اهدافی همچون افزایش کیفیت خدمات، افزایش انسجام در توسعه شهرهوشمند، مشارکت شهروندان، جذب سرمایه، توسعه اقتصاد دانشبنیان و فناوری از مهمترین اهداف این شورا بوده است.
مدیرعامل سازمان فناوری و اطلاعات شهرداری تهران افزود: بحث پایش و ارزیابی نظام یکپارچه توسعه شهر هوشمند، تصویب راهبردها و برنامههای بلند مدت، ایجاد هماهنگی بین بخشهای مختلف شهرداری تهران و تدوین مدل بومی تهران هوشمند از وظایف و دستاوردهای شورای راهبردی تهران هوشمند است.
وی خاطرنشان کرد: سیاستگذاری و ایجاد فضای همکاری با سایر مراکز و سازمانهای مرتبط با شهر هوشمند، همچون تعامل با بازیگران حوزه نوآوری نیز بخش دیگری از این دستاورد است.
فرجود تصریح کرد: پیگیری ظرفیتهای قانونی و حتی در بعضی موارد حذف قوانین دست و پاگیر نیز از جمله دستاورد شورای راهبردی تهران هوشمند بوده است.
دبیر شورای راهبردی تهران هوشمند افزود: طی بیست جلسه گذشته، شورای راهبردی تهران هوشمند ۱۲۹ مصوبه داشته است که ۷ درصد از مصوبات به تعیین چشمانداز، سیاستها و راهبردها، ۲۳ درصد مربوط به مقرراتگذاری و ضوابط، ۳۴ درصد اخذ مشورتها و همکاریهای بینبخشی بوده و در نهایت ۳۶ درصد از فعالیتهای شورای راهبردی به پایش برنامه، پروژهها و شاخصها تخصیص پیدا کرده است.
در این جلسه ، شهربانو امانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران، با قدردانی از اقدامات صورت گرفته در شورای راهبردی تهران هوشمند، اجرای سامانه TOD را حرکت در مسیر شهر انسانمحور و زیستپذیر عنوان کرد و گفت: اجرای این سامانه سبب میشود که معابر را از خودروها پس بگیریم.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران، ابراز امیدواری کرد که اجرای سامانه TOD در آینده سرمایهگذاری در شهر را اطمینانبخش کند و بدین ترتیب شاهد بازگشت سود قابل توجهی از سرمایهگذاریهای حوزه شهری به شهر و مردم باشیم.
در این جلسه که با حضور سید مناف هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، حامد مظاهریان معاون برنامهریزی، توسعه سرمایه انسانی و امور شورا شهرداری تهران، رضا فرجی دانا، نصرالله جهانگرد و محمد باقر اثنیعشری برگزار شد، از عملکرد مرکز تهران هوشمند و دبیرخانه شورای راهبردی تهران هوشمند تقدیر بهعمل آمد و به رسم یادبود، لوح تقدیر به اعضا اهدا شد.
نظرات : 0