اشتباه بیسابقه مهندسان اپل
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS، اپل برای نخستین بار در گوشیهای خانواده آیفون ۱۴ از دو نوع سیستم-روی-چیپ (SoC) استفاده کرد. آیفون ۱۴ و آیفون ۱۴ پلاس از پردازندهی نسل قبل با بهبودی جزئی استفاده میکنند، اما آیفون ۱۴ پرو و آیفون ۱۴ پرو مکس به پردازنده جدید A16 Bionic مجهز هستند.
به پزارش زومیت، اپل سالها است پردازندههای پر قدرتی برای موبایل میسازد و نسلبهنسل آنها را بهبود میدهد. تغییرات A16 نسبتبه A15 انقلابی نیست، اما به حدی است که برتری اپل را نسبتبه رقبایش حفظ میکند. اپل واحد گرافیکی پردازنده A16 را چندان متحول نکرد و کوالکام با بهرهگیری از فرصت پیشآمده، تراشهای ساخته است که در زمینه پردازش گرافیکی بیشتر از هر زمان دیگری تراشههای اپل را به چالش میکشد.
نشریه اینفورمیشن در گزارشی اختصاصی میگوید اپل در تلاش بوده واحد گرافیکی A16 را بیش از پیش تقویت کند، اما مشکلاتی مهندسی که در مراحل پایانی طراحی A16 شناسایی شدند، این شرکت را مجبور کردند که استفاده از واحد گرافیکی جدیدش را به نسل بعد موکول کند.
بزرگترین وعده اپل به هنگام رونمایی پردازنده A16 Bionic بهبود ۵۰ درصدی پهنای باند حافظه بود. گوشیهای سری آیفون ۱۴ رم LPDDR5 با فرکانس ۶٬۴۰۰ مگاهرتز دارند، این در حالی است که آیفون ۱۳ از رم LPDDR4X استفاده میکرد.
اینفورمیشن به نقل از منابع آگاه مینویسد مهندسان اپل برای اضافه کردن قابلیتهای جدید به A16 جاهطلبی بسیار زیادی داشتند، با این حال در مراحل پایانی طراحی متوجه شدند مصرف انرژی واحد GPU بیش از حد بالا رفته است. قرار دادن این GPU در آیفون ۱۴ باعث میشد گوشی گرمای بیشتری تولید کند و این موضوع برای اپل قابلقبول نبود.
اینفورمیشن که خطای پیشآمده در مراحل تولید پردازنده اپل را بیسابقه توصیف میکند، میگوید واحد گرافیکی A16 در نهایت از این تراشه خارج شده و اپل تصمیم گرفته است گرافیک را بر پایه معماری نسل قبل تولید کند. اینفورمیشن میگوید واحد گرافیکی مدنظر اپل از فناوری رهگیری پرتو (Ray Tracing) پشتیبانی میکرد و یکسری قابلیت پیشرفته دیگر داشت. در حال حاضر جزئیات اضافهای درباره این قابلیتها اعلام نشده است.
نظرات : 0