تراکنش دهم: نشست تفکر طراحی و نوآوری
ICTPRESS - نشست“design thinking and innovation (تفکر طراحی و نوآوری)”با عنوان“فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو در اندازیم”با اسپانسری بانک رفاه کارگران ، ۱۸ دی ماه در سالن غدیر دهمین رویداد تراکنش ایران برگزار شد.
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از فابانیوز، این نشست نوآوری با سخنرانی لقمان رحمانپور، مدیر طرح و برنامه بانک رفاه، امیرحسین روشن ضمیر، پژوهشگر نوآوری و استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر، پرهام محمدی، مدیرعامل شرکت دانش رفاه، شاهین میرزایی، مشاور بانکداری دیجیتال و فینتک روز سه شنبه ۱۸ دی ماه برگزار شد و مسایلی همچون همدلی یا درک نیازهای انسان، تعریف مسئله، ایدهپردازی، نمونهسازی اولیه و تست از سوی متخصصان و کارشناسان این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در تراکنش دهم ایران بیش از ۲۰۰ نفر در قالب هیئت علمی، بیش از ۴۰ نفر در کمیتههای داوری، بیش از ۱۰۰ سخنران نشستهای تخصصی، راهبری این رویداد را برعهده دارند و محتوایی متناسب با روندهای روز و دغدغه کسب و کارها رقم می زنند.
مرکز نوآوری بانکداری نوین با نام اختصاری “رفاتک” در سال ١٣٩٧ تأسیس و از نیمه دوم همان سال شروع به فعالیت نموده است. هدف از ایجاد این مرکز، ارتقای شاخص های نوآوری، فناوری و کارآفرینی در بانک و بسترسازی مناسب به منظور همکاری با فین تکها و استارتآپهای فعال در حوزه مالی، لندتک و اینشورتک در راستای استراتژی های کلان بانک رفاه کارگران تعیین شده است.
این مرکز، با هدف فعالیت در حوزه فین تک ها، میکوشد تا با توجه به توان و زیر ساختهای سخت افزاری و نرم افزاری بانک رفاه و شرکای کلیدی آن و استفاده از توان متخصصان و نخبگان فعال در حوزه های فناوری و نوآوری کشور به عنوان یکی از بازیگران اصلی زیست بوم فناوری مالی ایران شناخته شود. رفاتک بستری مجهز و زیرساختی مناسب برای توسعه و حمایت استارتآپها فراهم میآورد. این مرکز از تمامی صاحبان ایده، استارت آپها و فعالان زیست بوم استارتآپی ایران در قالب برنامههای مختلفی از ایده تا محصول حمایت کرده و سرمایه گذاری میکند. رفاتک سه حوزه فین تک، لندتک و اینشورتک را بهعنوان حوزههای اصلی فعالیت خود انتخاب کرده و در سایر حوزهها نیز بنا بر سیاستهای خاص ورود خواهد کرد.
این مرکز با دارا بودن سه گروه کارشناسی به فعالیت می پردازد که در ادامه به شرح وظایف آن ها می پردازیم:
۱.گروه کارشناسی طراحی راهکارهای نوآورانه مالی، محصولات و خدمات
۲.گروه کارشناسی پشتیبانی طرح های نوآورانه
۳.گروه کارشناسی فروش سرویس های فناورانه
استارتاپ
استارتاپ به کسبوکاری نوپا گفته میشود که با ارائهی راهحلی خلاقانه برای رفع یک نیاز به سرعت رشد کرده و به درآمد میرسد. استارتاپها معمولا با ریسکپذیری بسیار زیادی همراه هستند و از آنجایی که یک فرایند کارآفرینی محسوب میشوند، احتمال شکست و عدم موفقیت آنها نیز وجود دارد، استارتاپها معمولا دارای 2 مشخصهی مهم هستند:
- تکرار پذیری
- مقیاس پذیری
تکرارپذیر بودن یک کسبوکار بدین معناست که بتوان مدل درآمدی آن را بارها و بارها تکرار کرد که در هر تکرار درآمد کسبوکار افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال اگر خروجی یک استارتاپ محصولی فیزیکی است، باید بتوان آن را به تولید انبوه رساند، یا خدمات آن را در اختیار تعداد زیادی کاربر قرار داد.
از سوی دیگر، مقیاسپذیر بودن یعنی بتوان مدل درآمدی کسبوکار را با افزایش نیروهای انسانی یا منابع مالی گسترش داده و بدین ترتیب ارزش افزودهی بیشتری برای آن کسبوکار ایجاد کرد. کسبوکاری که این دو ویژگی را در خود داشته باشد، میتوان آن را یک کسبوکار قابل رشد و سودآور بهحساب آورد
نحوه حمایت بانک رفاه از استارتاپها و فین تکها به ویژه در حوزه بانکداری
ارتباط بانک رفاه کارگران با افراد خلاق و کار آفرین در سه حالت استخدام، مشارکت در طرح و ایده های جدید برای عملیاتی شدن آنها و در اختیار قراردادن زیر ساختهای مناسب بانک برای گسترش ایدهها امکانپذیر است. علاقه مندان می توانند به منظور ثبت اطلاعات خود فرم زیر را پر کرده و به آدرس ایمیل رفاتک ارسال کنند.
رویداد بزرگ فناوری های مالی ایران، در دوره دهم با برنامههایی متنوع ۱۷ تا ۱۹ دی ماه و با موضوع محوری”آینده باهوش است”، میزبان متخصصان، مدیران، کارشناسان و فعالان حوزه اکوسیستم صنایع مالی، بانکی، پرداخت و فناوری در تهران خواهد بود، تا در کنار هم به بررسی و نقد مسائل روز این حوزه بپردازند. در تراکنش دهم ایران بیش از ۲۰۰ نفر در قالب هیئت علمی، بیش از ۴۰ نفر در کمیتههای داوری، بیش از ۱۰۰ سخنران نشستهای تخصصی، راهبری این رویداد را برعهده خواهند داشت و محتوایی متناسب با روندهای روز و دغدغه کسب و کارها رقم می زنند. این رویداد که در سال جاری دهمین گام بلوغ خود را بر میدارد، جذابتر، پررونقتر و متنوعتر از هر سال برنامهریزی شده است و با موضوع محوری “آینده باهوش است” فصل نوینی از پویایی بانکداران، فناوران و نوآوران را رقم خواهد زد و بیش از دوازده هزار نفر از مدیران، متخصصان و فعالان اکوسیستم صنایع مالی، بانکی، پرداخت، فناوری و نوآوری را گرد خواهد آورد و با برگزاری بخش نمایشگاهی، نشستهای تخصصی، کارگاههای معرفی، جشنواره های تخصصی و…. فراتر از یک رویداد به هم اندیشی ،شبکه سازی و توسعه بازار بانکها و شرکتها یاری خواهد رساند.
نظرات : 0