طرحهاي كشورمان در WSIS
به گزارش ICTPRESS مهندس زارعپور ، رئيس مركز فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين مطلب و اين كه نمايندگان كشورهاي اسلامي حاضر در اين نشست علاقهمندي كشورشان را براي اجراي طرحهاي مشترك و استفاده از تجربيات خوب جمهوري اسلامي در سالمسازي فضاي سايبر اعلام كردند گفت: اين اجلاس با هدف تبيين اقدامات كشورهاي مختلف در راستاي خطوط عمل يازده گانه اجلاس wsis سران در سال 2005 در تونس و نيز ايجاد درك مشترك كشورها از اين خطوط عمل، در زماني كه پنج سال از اجلاس تونس گذشته و پنج سال تا اجلاس بعدي سران باقي مانده است، برگزار شد.
وي با بيان اين كه در اين اجلاس كه در قالب قريب به هفتاد جلسه (بهصورت همزمان در بازه زماني چهار نشست برگزار ميشد) و در طول پنج روز برگزار شد، تصريح كرد: مسائل مختلفي همچون چند زباني در فضاي سايبر، امنيت در فضاي سايبر، زيرساختهاي دسترسي عمومي، مسائل حقوقي و قضايي در فضاي سايبر، اشكال جديد فعاليتهاي فضاي مجاز همچون اقدامات مجازي، كاركردهاي فناوري اطلاعات و ارتباطات در مسائلي همچون شرايط بحران زيرساخت باند پهن و... مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
زارعپور كه به نمايندگي از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي جمهوري اسلامي ايران در اين اجلاس شركت كرده بود، با اشاره به اين كه يكي از محورهاي اين نشست تامين امنيت سايبر بود، خاطر نشان كرد: اين موضوع حوزه بسيار وسيعي از موضوعات را دربرميگرفت كه در حدود شش جلسه به تبيين ابعاد مختلف آن پرداخته شد.
او ادامه داد: يكي از موضوعات ويژه كه ذيل اين محور به بحث گذاشته شد، حفاظت از كودكان در فضاي سايبر بود. سازمانهاي بينالمللي زيرمجموعه سازمان ملل طرحها و پروژههاي خود را كه تحت عنوان«حفاظت برخط از كودك» (child online protection) كه به اختصار cop ناميده شده ارائه و از كشورها دعوت به همكاري كردند.
رئيس مركز فناوري اطلاعات و رسانههاي ديجيتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه افزود: از ديگر موضوعات چالش برانگيز نشستها، بحث نسبت به حوزههاي قضايي ملي با فعاليت در فضاي سايبر بود كه در اين خصوص نيز مواضع جمهوري اسلامي ايران مطرح گرديد.
به گفته او شركتكنندگان درباره اين كه فعاليتهاي برخط و بهخصوص شبكههاي اجتماعي بايد تابع قوانين محل استقرار خدمات دامنه و ميزباني باشند يا كشورهاي ديگر در حوزه قضايي خود حق اعمال قوانين ملي خود را دارا هستند بحث كردند.
وي بيان كرد: در نشستي كه به بحث توانمندسازي كاربران اختصاص داشت، نيز گزارشي از «پروژه شبكه ملي فرهنگ» كه به تازگي در جمهوري اسلامي ايران توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و با همكاري معاونت علمي فناوري رياست جمهوري آغاز شده است، ارائه شد.
زارعپور در ادامه با بيان اين كه در نشست تعريف شاخصهاي سنجش اهداف wiss مصوب اجلاس ژنو نيز، ايران مشاركت فعال داشت و اكتفا به شاخصهاي دسترسي به اطلاعات را كافي ندانست و درباره ضرورت تعريف شاخصهاي اندازهگيري ميزان توليد محتوا و بهخصوص توانمندي كاربران براي استفاده از محتوا نيز توليد محتواي مورد نظر خود تاكيد كرد گفت: نماينده يونسكو و ساير سازمانهاي بينالمللي ضمن پذيرش موضوع، به فقدان وجود چنين شاخصهايي اعتراف كردند و نهايتا در خلال جلسات و گفتوگو زمينه آشنايي، همكاري و مشاركت با سازمانهاي بينالمللي و اشخاص فعال از سازمانها و نهادهاي مختلف فراهم آمد كه ميتواند به انتقال دانش و اطلاعات كمك كند و خود بهمنزله تحقق وجهي از جامعه اطلاعاتي باشد.
وي درباره برخي خبرها درباره اين كه اين اجلاس كم رونقتر از اجلاسهاي گذشته بوده و حضور ايران نيز كمرنگتر بوده است تاكيد كرد: تحليلي كه از بيرونقي اين نشست در يكي از سايتها منتشر شده بود، براساس يك قياس غلطي بود و آن هم قياس با نشست سران در سال 2005 تونس كه اساس اين قياس به دليل كاركرد و سطح متفاوت آنها اشتباه است.
او ادامه داد: اين اجلاس را با توجه به ماموريتها و كاركردهاي آن ميتوان موفق ارزيابي كرد و براي جمهوري اسلامي ايران هم از جهت آشنايي كشورها با اقدامات صورت گرفته در ايران و هم استفاده از تجربيات ساير كشورها و نيز سازمانهاي بينالمللي ميتوان موفق و موثر دانست.
زارعپور در پاسخ به اين سوال كه تا سال 2015 بايد گزارشي از ايران برمبناي اجراي مصوبات اجلاس تونس ارائه شود و ما در كجاي كار قرار داريم؟ گفت: در برخي از حوزهها اقدامات خوبي انجام شده است اما در برخي ديگر هنوز در ابتداي راه هستيم كه بايد به سرعت عقبماندگيها توسط نهادهاي ذيربط برطرف شود.
او خاطر نشان كرد: البته متاسفانه نبود متولي مشخص براي توسعه كاربري فنآوري اطلاعات در كشور و به طريق اولي نبود متولي خاص براي پيگيري مصوبات نشست 2005 كار را مشكل كرده است كه انشاالله با فعال شدن كارگروهي كه اخيرا در دولت با عنوان كارگروه مديريت فناوري اطلاعات و ارتباطات و امنيت آن (فاوا) و مركب از نمايندگان ويژه رئيس جمهور تشكيل شده است و آسيبشناسي روند طي شده در گذشته در شوراهاي عالي و دستگاههاي ذيربط، چشمانداز مطلوبي را بتوان براي كشور در حوزه فناوري اطلاعات ترسيم كرد.
نظرات : 0