۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان

عمده نگرش ما به ماهواره از ديد سياسي و امنيتي است

در سه دهه گذشته مهمترين تاثير را گذاشته است اظهار كرد: يكي از ويژگي‌هاي اين تحولات، بالا بودن حجم آن‌ها و گستردگي آن‌هاست؛ به طوري كه امروز حتي در روستاهاي اين كشور نيز با اين پديده مواجه هستيم.
به گزارش ICTPRESS ،سيدرضا صالحي‌اميري بيشتر شدن سرعت تحولات را از ديگر ويژگي‌هاي تحولات متاثر از ماهواره و اينترنت در دنياي امروز دانست و افزود: آن‌چه امروز از آن به عنوان تحولات مدرنيته در جامعه ياد مي‌شود، بخش عمده‌ آن به ماهواره و اينترنت مربوط است. متاسفانه عمده نگرش ما به ماهواره از ديد سياسي و امنيتي است. در حالي كه به نظر من تاثيرات اجتماعي و فرهنگي آن بيشتر و پايدارتر است.
وي بحران هويت، بحران ارزشي و هنجاري و گسترش حجم ناهنجاري‌ها را از جمله تاثيرات منفي‌اي دانست كه شبكه‌هاي ماهواره‌اي مي‌توانند داشته باشند و گفت: ماهواره ضمن اين‌كه ويژگي‌هاي مثبتي دارد مي‌تواند بحران هويت ايجاد كند. آن‌چه در Farsi1 مي‌بينيم پيامد به مراتب بيشتري از آن چيزي دارد كه در VOA و BBC مي‌بينيم و اين‌ها بحث‌هاي بنيادي است كه متاسفانه كمتر به آن‌ها پرداخته مي‌شود. ماهواره با امنيت اجتماعي، اخلاق اجتماعي، ثبات سياسي، ارزش‌هاي فرهنگي و معنوي جامعه، هويت ايراني و اسلامي، لمپنيسم، ونداليسم، راديكاليسم و همچنين با نظام خانواده رابطه‌ معناداري دارد.
وي با بيان اين‌كه " متاسفانه ما فاقد يك نظام آماري و اطلاعاتي و يك نظام سياستي معين در جامعه در رابطه با ماهواره هستيم" افزود: آمارهاي مختلف، از 21 درصد تا بيش از 70 درصد ميزان استفاده از ماهواره در جامعه را نشان مي‌دهد ولي هيچكدام از اين آمارها دقيق نيست و متاسفانه به دليل بحث ممنوعيت قانوني استفاده از ماهواره در جامعه هنوز اطلاعات درستي در دست نداريم.
اين استاد دانشگاه با اشاره به ديدگاه‌هاي مختلف در رابطه با استفاده از ماهواره، اظهار كرد: مخالفت محض، رويكرد باز و دموكراتيك و رويكرد مديريت شده سه نوع نگاه به اين مقوله است و بايد بالاخره يكي از اين رويكردها را انتخاب كرد و براي آن استدلال درست و قوي در نظام داشت تا به يك الگوي مشخص در بحث استفاده از ماهواره دست پيدا كنيم.

نظرات : 0

ثبت نظر

38264