۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان

تهديدهاي مربوط به شبکه‌هاي اجتماعي

و با حضور مسوولان و صاحبنظران حوزه اينترنت و رسانه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي برگزار شد.

به گزارش ICTPRESS ، در اين نشست كه با حضور مهدي صرامي ،معاون مرکز رسانه‌هاي ديجيتال ، دکتر حسن نجفي سولاري - مديرکل توليد و فني سازمان صدا و سيما ، محمدصادق افراسيابي - مشاور مرکز رسانه‌هاي ديجيتال - و نمايندگان بسيج جامعه زنان کشور برگزار شد، حاضران به بيان ديدگاه‌هاي خود در باره تعريف شبکه‌هاي اجتماعي و فرصت‌ها و تهديدهاي پيش روي اين شبکه‌ها پرداختند.
دکتر نجفي سولاري در ابتداي نشست گفت: هر چند شبکه‌هاي اجتماعي صرفاً مربوط به فضاي سايبر نبوده و نيست، اما در حال حاضر بحث مربوط به شبکه‌هايي مانند فيس بوک و تويتر است که بستري را براي جنگ نرم فراهم کرده‌اند.
وي افزود: ظاهرا شبکه‌هايي مانند فيس بوک و تويتر تنها زيرساختي فني هستند اما در حقيقت بنيان‌گذاران اين مجموعه‌ها قطعا اهدافي سياسي و فرهنگي را دنبال مي‌کنند. به همين دليل تشکيل شبکه‌هايي اجتماعي در راستاي اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان بسيج مستضعفان با هدف تبليغ نرم، آرام و موثر فرهنگ اجتماعي سياسي اسلام ضرورت دارد.
در ادامه مهدي صرامي به بيان فرصت‌ها و تهديدهاي پيش روي شبکه‌هاي اجتماعي پرداخت و تصريح کرد: يکي از چالش هاي مربوط به شبکه‌هاي اجتماعي اين است که ما هنوز فرهنگ ايراني اسلامي خودمان را در اين فضا بازتوليد نکرده‌ايم و بايد قبل از هر اقدامي پيشينه فرهنگيمان را که مقام معظم رهبري از آن با عنوان فرهنگ اسلامي - ايراني ياد کرده‌اند ، در فضاي مجازي بازتوليد کنيم.
وي افزود: يکي ديگر از تهديدهاي مربوط به شبکه‌هاي اجتماعي عدم احساس امنيت نخبگان و اصحاب فرهنگ و هنر ايران اسلامي در فضاي مجازي است.
معاون مرکز توسعه فناوري اطلاعات و رسانه‌هاي ديجيتال در ادامه خاطر نشان كرد: در برابر تهديدهايي که در فضاي مجازي با آن مواجه هستيم، فرصت‌هايي نيز وجود دارد که نبايد از آن‌ها چشم ‌پوشي کرد.
وي برخورداري کشور از محتواي ارزشمند و فاخر را از جمله مهمترين فرصت‌ها برشمرد و تصريح کرد: کشورمان از محتواي بسيار مناسبي در حوزه‌هاي فرهنگي البته در قالب کتاب برخوردار است که با تبديل آن در قالب ديجيتال مي‌توان از اين فرصت به نحو شايسته استفاده کرد.
صرامي يکي ديگر از فرصت‌هاي مربوط به فضاي مجازي کم هزينه بودن عنوان کرد و گفت: در زماني که ايجاد ظرفيت‌هاي رسانه‌يي و ماهواره‌يي به سرمايه‌هاي هنگفت نياز دارد، جوانان با انگيزه کشورمان با هزينه‌هاي بسيار کم مي‌توانند در فضاي مجازي حضوري موثر و فعال داشته باشند.
محمدصادق افراسيابي نيز شناخت محدود اقشار مذهبي جامعه نسبت به فرصت‌هاي شبکه‌هاي اجتماعي براي گسترش دينداري را يکي ديگر از چالش‌هاي مربوط به جامعه مجازي ايرانيان عنوان و خاطر نشان كرد: يکي از مهمترين اقداماتي که مراکز فرهنگي و رسانه‌يي نظام بايد انجام دهند بالا بردن سطح شناخت قشر مذهبي جامعه و مسوولان نظام نسبت به قابليت‌هاي شبکه هاي اجتماعي براي ترويج فرهنگ ديني در سطح جهان است.
وي با اشاره به خبري که اخيرا در رسانه‌ها منتشر شد افزود: هر چند آمريکا و انگليس با فشار بر شوراي امنيت سازمان ملل موفق به گرفتن قطعنامه عليه ايران شدند، اما اگر در سخنان نظريه‌پردازان فرهنگي غرب دقت کنيم، مي‌بينم که خود مي‌دانند که تحريم ايران بيش‌تر به ضرر آن‌ها است تا ما و تنها راهي که براي مقابله جدي با جمهوري اسلامي ايران پيشنهاد داده‌اند تقويت سايت‌ها و شبکه‌هاي اجتماعي غربي در ايران است.
افراسيابي با تبيين شرايط موجود، حضور گسترده و خودجوش نيروهاي مذهبي در فضاي سايبر و تشکيل شبکه‌هاي اجتماعي توسط نهادهاي مردمي را تنها راه پيروزي در جنگ نرم خواند و تصريح کرد: بسيج ميليوني بايد در فضاي سايبر بازتوليد شود تا اين بار نيز صهيونيسم در رسيدن به اهداف شيطاني خود ناکام گردد.

نظرات : 0

ثبت نظر

35612