ابعاد امنيتي در فناوري اطلاعات و ارتباطات
اطمينان به دسترسي و صحت عمليات يك دستگاه رايانه سخن ميگويد اما امنيت از ريشه امن به معناي درامان و آسايش بودن و مصونيت از خطرات است.
به گزارش خبرنگار ICTPRESS : براي امنيت فيزيكي چهار راهكار وجود دارد كه شامل بازدارندگي، پيشگيري، شناسايي و واكنش است و براي جلوگيري از دسترسي مهاجمان به دستگاه ميتوان از موانع خارجي جهت حفاظت بهره برد و ازاقدامات حفاظتي دروني مانند فايروال وكلمه رمز استفاده كرد كه رمزنگاري از طريق سه كاركرد صورت مي گيرد؛ رمز كردن متقارن، رمز كردن نامتقاران، تابع در هم ساز.
اما يكي ديگر از ابعاد امنيتي در فناوري اطلاعات و ارتباطات، امنيت فرهنگي _ اجتماعي است. از بعد فرهنگي هر كشوري داراي فرهنگ مخصوص به خود است كه از سوي فرهنگهاي بيگانه مورد تهاجم قرار ميگيرد، به اين معنا كه مبادلات فرهنگي فرصتها و چالشهاي را براي هر دو فرهنگ ايجاد ميكند. آشنايي اهالي هر فرهنگ با فرهنگي بيگانه آن ها را با سبكهاي جديدي از زندگي روبرو ميكند. فرهنگهاي غني از اين آشنايي همچون فرصتي بهرهمند ميشوند و ضمن برخورداري از مزاياي فرهنگ بيگانه از چالشها و مشكلات آن نيز پرهيز ميكنند. اما فرهنگهاي ضعيف ضمن واسپاري خود به فرهنگ بيگانه، درآن منحل شده و مضمحل مي شوند.
ازبعد اجتماعي بسياري از جرمها و جنايات با ابزارهاي جديد ارتباطي فرصتهاي جديد براي رخ نمايي يافتهاند. همان طور كه نيروهاي امنيتي و پليس نيز با ابزارهاي جديدي براي مهار جرم و جنايت مسلح شدهاند. همچنين جامعه جهاني در صدد است تا با استفاده از فرصتهاي جديددر فضاي ديجيتالي و شبكه جهاني، اطلاعات مورد نياز را براي همه آحاد بشر فراهم آورد.
امنيت فضاي سايبر داراي سطوح ملي،منطقهاي و جهاني است از اين نظر اقدامات لازم براي تدارك امنيت بايد درهمه سطوح محقق شود،در سطح ملي نيازمند تدوين قوانين و مقررات لازم هستيم. همچنين يك نهاد ملي بايد مسئوليت عملي امنيت ملي فضاي سايبر را بر عهده بگيرد. در سطح بين المللي نيز نيازمند رصد پروتكلهاي بين المللي و همكاري با سازمانهاي منطقهاي و بين المللي هستيم.
عضو شوراي حل اختلافات اينترنتي گفت: امروزه كمتر برروي موضوع سيستم دفاع امنيت ملي مجازي بحث ميشود در حالي كه اين از ضرورتهاست و اگر قرار است در جهان امروز در جنگ نرم و بحثهاي مرتبط با فنآوري اطلاعات جدي و موفق باشيم بايد از همين حالا به سيستم امنيت ملي اينترنت وارد شويم.
باقر افخمي اظهار كرد: متوليان امر بايد دقيقتر شده و نسبت به راهاندازي ديتاسنترهاي قوي ايراني توجه بيشتري داشته باشند و كاربران نيز توجه كنند كه اگر براي سايتشان نام دامنه com را در نظر گرفتند، حتما نام ايراني IR را نيز برايش بگيرند كه اگر در زماني دامنه com با تحريم و يا هر مشكلي مواجه شد، زندگي و شرايط كاريشان با مشكل مواجه نشده و از دامنه ايراني خود استفاده كنند؛در بسياري از كشورها از نام دامنه كشور خودشان استفاده ميكنند كه خاص آن كشور است و در كشور ما نيز دستاندركاران بايد نسبت به اين قضيه هشيار باشند.
او ادامه داد: ما نيز اعلام آمادگي ميكنيم كه با جمع شدن مراكز و سازمانهاي مرتبط پيرامون امنيت ملي مجازي فعاليت و همكاري لازم را داشته باشيم تا آييننامهاي براي امنيت ملي مجازي تدوين شود و اين مقولهاي است كه جا دارد به آن پرداخته شود.
نظرات : 0