۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان

GOLDEN NEWS / خبرهاي طلايي شنبه 15شهريور ماه

 ICTPRESS گزارش می دهد :

خبر: اینترنت پر سرعت 113 روستانی خراسان رضوی افتتاح شد
در راستای برنامه های هفته دولت وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با سفر به استان خراسان رضوی و حضور در روستای انداده از توابع جوین اینترنت پرسرعت 113 روستای استان را افتتاح کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر واعظی با حضور در شهرستان جغتای و جوین، اینترنت پرسرعت در 113 روستای استان را افتتاح کرد.

وزیر ارتباطات با مردم شهرستان جغتای دیدار کرد و با حضور در مزار شهدای جغتای یاد و خاطره شهدای 8سال دفاع مقدس، دراین استان را گرامی داشت.

فعالیت دولت تدبیر و امید، 134 پروژه مخابراتی در شهرستانهای سبزوار، جوین، جغتای، داورزن و خوشاب به بهره برداری رسید.

این پروژه ها شامل: 113 پروژه ایجاد ADSL در روستاها از محل USO، 4 روستا کافونوری در مسکن مهر و ادارات و روستای بید خور، واگذاری تلفن ثابت در روستاهای بالای 20 خانوار از محل USO، توسعه ارتباطات سیار در شهرستانها شامل BTS، توسعه ارتباطات دیتاEDGE در BTS های شهرستان سبزوار، افزایش کانال BTSهای همراه اول و کابل کشی فیبرنوری است.
......................
خبر: وزارت ارشاد «مجوز» فیلتر و مسدودسازی سایت‌های خبری را ندارد

عبدالصمد خرم‌آبادی گفت: وزارت ارشاد صلاحیت و مجوز فیلتر و مسدودسازی سایت‌های خبری را ندارد.

عبدالصمد خرم‌آبادی دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ارشاد می تواند در اجرای قانون مطبوعات، سایت هایی را که بدون مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات فعالیت دارند مسدود کند اظهار داشت: خیر، وزارت ارشاد راساً  نمی‌تواند دستور فیلتر و مسدودسازی هیچ‌یک از سایت‌های اینترنتی را صادر کند. چرا که هیچ قانونی، اختیار فیلتر و مسدودسازی نشریات الکترونیکی را به وزارت ارشاد نداده است.

وی در ادامه به تسنیم گفت: بنابراین اگر وزارت ارشاد راساً دستور فیلتر و یا مسدودسازی سایتی را خطاب به ارائه دهندگان خدمات دسترسی و یا میزبانی صادر کند ، چنین دستوری فاقد اعتبار قانونی بوده و لازم الاجرا نیست. البته اگر وزارت ارشاد، فعالیت سایت یک نشریه الکترونیکی را به لحاظ عدم دریافت مجوز از هیئت نظارت بر مطبوعات، غیرقانونی تشخیص دهد می تواند بموجب مواد 7 و 12 قانون مطبوعات ، علیه آن سایت در مراجع قضایی ذی‌صلاح شکایت کند. اگر مقام قضایی فعالیت چنین سایتی را خلاف قانون تشخیص داد ، دستور قضایی مبنی بر فیلتر و مسدود سازی آن سایت را صادر خواهد کرد.

معاون قضایی دادستان کل کشور در امور فضای مجازی همچنین در پاسخ به این سوال که  آیا هیئت نظارت بر مطبوعات نیز اجازه فیلتر و مسدودسازی سایت‌های خبری را دارد گفت: هیئت نظارت بر مطبوعات در اجرای تبصره ماده 12 قانون مطبوعات و تبصره 2 ماده 1 آن قانون ، صرفاً صلاحیت اظهارنظر درخصوص برخی تخلفات سایتهایی را دارد که از آن هیات مجوز فعالیت دریافت کرده اند.

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمان خاطرنشان کرد: شایان ذکر است که پیش از این دولت دهم، با الحاق موادی به آیین نامه اجرایی قانون مطبوعات ، اختیارات هیئت نظارت بر مطبوعات را توسعه داده بود که دیوان عدالت اداری به موجب رای شماره 9110090905800438 مورخ  27/6/91 ، این اختیارت را مغایر با قانون تشخیص و آیین نامه مربوطه را ابطال کرد. در رای دیوان عدالت اداری تصریح شده است "هیات نظارت بر مطبوعات ، صلاحیت پالایش و توقیف خبرگزاری ها و نشریات الکترونیکی که از آن هیات پروانه فعالیت دریافت نکرده اند را ندارد. "
.......................
خبر: روش‌ دریافت صورت‌حساب موبایل با پیامک

اغلب مشترکان موبایل در مواقعی به اطلاعات مبلغ صورت‌حساب خود از جمله پایان دوره و میان‌دوره نیاز پیدا کرده‌اند. روش‌های دسترسی به خدمات پیامکی اپراتور اول در این گزارش آمده است
مشترکان اپراتور اول تلفن‌همراه می‌‏توانند با ارسال پیام کوتاه به شماره 990009، از قبض دوره و کارکرد میان دوره تلفن همراه خود به تفکیک موارد مطلع شوند.
مشترکان این اپراتور باید درخواست خود را به سیستم BillingSMS ارسال کنند و چند لحظه بعد، پیامک درخواستی برای وی ارسال خواهد شد.
فرمت پیامک‌های درخواستی به شرح زیر است:
مشترک باید برای دریافت قبض پایان دوره یک رقم شماره دوره صورت‌حسابگیری *دو رقم شماره سال 93*1، دریافت مبلغ کارکرد میاندوره m، دریافت مبلغ کارکرد از تاریخ تا تاریخ، تاریخ پایان (6 رقمی) * تاریخ شروع (6 رقمی) (921210*930213)، دریافت خلاصه قبض آخرین دوره S یا s را ارسال کند.
......................
خبر: زاکربرگ: همه دنیا را آنلاین می‌کنم

مارک زاکربرگ مدیرعامل فیس‌بوک می‌گوید آماده است میلیاردها دلار خرج کند تا همه ساکنان کره زمین بتوانند به اینترنت دسترسی پیدا کنند.
وی روز جمعه در جریان همایشی در پایتخت مکزیک که به دعوت کارلوس اسلیم میلیاردر اهل این کشور برگزار شده بود، گفت: برای ما بسیار مهم است که همه شهروندان کره زمین به اینترنت متصل باشند.
وی افزود: حتی اگر این کار مستلزم صرف میلیون‌ها دلار از سوی فیس‌بوک در یک دهه آینده باشد کاری می‌کنیم که این اتفاق بیفتد. من معتقدم که در درازمدت این به نفع ما و جهان است.
بر اساس برآوردهای اتحادیه بین المللی مخابرات تا پایان سال 2012 حدود سه میلیارد نفر از ساکنان جهان به اینترنت دسترسی خواهند داشت و تقریبا نیمی از این افراد که برابر با 1.3 میلیارد نفر هستند از فیس بوک استفاده می کنند. فیس بوک در حال حاضر هم طرح های مشترکی را با اپراتورهای تلفن همراه در آسیا و آفریقا اجرا می کند تا به دسترسی افراد بدون اینترنت به این شبکه جهانی کمک کند.
زاکربرگ در مورد انگیزه‌ های خود از این اقدام گفته است: معتقدم اگر همه به اینترنت متصل باشند تمامی کسب و کارها و اقتصادهای ما بهتر خواهند بود.
کارشناسان معتقدند اگر زاکربرگ برای اتصال مردم به اینترنت میلیاردها دلار هزینه کند، بدون شک با استفاده از خدماتی که به آنها ارائه خواهد کرد دهها میلیاردها دلار به جیب خواهد زد.
فیس‌بوک همچنین از این طریق به اطلاعات خصوصی میلیاردها نفر دیگر در سراسر جهان دسترسی خواهد داشت و با توجه به همکاری‌های اطلاعاتی و فنی نزدیک این شبکه اجتماعی با نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی آمریکا این امر مورد استقبال کاخ سفید هم قرار می‌گیرد.
......................
خبر: نظر فرمانده ناجا درباره افزایش سرعت اینترنت

فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه افزایش پهنای باند اینترنت در کشور نیازمند توجه به زیرساخت‌های لازم است، از در دستور کار قرار گرفتن این موضوع در کارگروه عالی امنیتِ شورای عالی فضای مجازی در جلسه آتی این شورا خبر داد.
سردار اسماعیل احمدی مقدم گفت: همانطور که لازمه افزایش دادن تردد خودروها با سرعت بالاتر، استفاده از راه‌ها و جاده‌های ایمن‌تر است، باید توجه داشت که افزایش سرعت، بدون در نظر گرفتن این زیرساخت‌ها به کاهش ایمنی، افزایش ضریب وقوع حوادث و نهایتاً بالا رفتن تلفات منجر می‌شود. لذا در موضوع افزایش سرعت اینترنت نیز به همین صورت است با این تفاوت که زیرساخت‌های آن مثل جاده‌ها و راه‌ها، فیزیکی و قابل رویت نیست.
فرمانده نیروی انتظامی بر لزوم آماده سازی بسترهای لازم برای جلوگیری از جرایم و آسیب‌های جدید به دنبال افزایش پهنای باند اینترنت در کشور تاکید کرد و گفت: طبیعتاً سرعت اینترنت، افزایش امکانات اینترنتی و همراه بودن با پیشرفت بشری، بسیار امر مطلوبی است ولی باید لوازم آن‌ها نیز فراهم شود و باید همچون موضوع افزایش سرعت، به مسیر ایمن، تابلوهای هشداری و سیستم‌های مورد نیاز در این مساله نیز توجه داشت و آن‌ها را فراهم کرد تا افزایش سرعت اینترنت که در بسیاری از مسایل گره‌گشا است، توام با آسیب‌های جدید نباشد.
وی با بیان اینکه آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی پیش از ماه رمضان برگزار شده است، افزود: ما در انتظار برگزاری جلسه بعدی این شورا هستیم و طبیعی است که در کارگروه عالی امنیت شورای عالی فضای مجازی، این موضوع به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
......................
خبر: برنامه‌ ساماندهی کارمزدهای پرداخت‌ الکترونیکی

مدیرکل نظام های پرداخت بانک مرکزی با اشاره به برنامه‌های این بانک برای ساماندهی کارمزد‌های بانکی، اثرات منفی حذف کارمزد‌های پرداخت را تشریح کرد و گفت: تسویه آنی موجب خلق پول 3 تا 5 هزار میلیارد تومانی شد.
ناصر حکیمی با بیان اینکه باید عادت نادرست استفاده رایگان از خدمات پرداخت و بانکداری الکترونیکی را تصحیح کنیم تا محیط این کسب و کار تابع قواعد اقتصادی شود و از فضای گلخانه ای بیرون بیاید،‌ اظهارداشت: اولین قدم در این مسیر پرداخت کارمزد از سوی کاربر نهایی است بنا بر این در آینده مردم و پذیرندگان، کارمزد استفاده از خدمات پرداخت الکترونیکی را می‌پردازند.
وی افزود: قواعد کسب و کار در حوزه پرداخت الکترونیکی حکم می‌کند هر جا سرویس بین بانکی ارائه شود، کارمزد هم دریافت شود؛ به طور طبیعی در کشور ما هم باید به همین سمت حرکت کنیم و به همین منظور از خرداد ماه به تراکنش مانده‌گیری بین بانکی کارمزد تعلق می‌گیرد و کاربر باید مبلغی را در ازای استفاده از این سرویس پرداخت کند.
مدیرکل نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه این قاعده را در چند فاز عملیاتی کنیم، گفت: در فاز اول دریافت تراکنش از مانده‌گیری عملیاتی شد و در مرحله دوم دریافت کارمزد از خرید شارژ عملیاتی می‌‌شود و در فاز سوم هم ممکن است به سراغ پرداخت قبوض و حتی برداشت نقدی برویم.
وی درپاسخ به این سوال که مبنای تعیین این کارمزدها چیست، اظهارداشت: کارمزدی که دریافت می‌شود بر اساس قیمت تمام شده این سرویس‌ها در شبکه بانکی است و رقمی بیشتر از آن دریافت نخواهد شد؛ تنها اتفاقی که می‌افتد، تغییر پرداخت کننده نهایی از بانک به کاربر یا همان ذینفع نهایی است.
حکیمی در واکنش به برخی انتقادها که تعیین کارمزد برای کاربر نهایی را موجب کاهش استفاده از خدمات پرداخت الکترونیکی ارزیابی می‌کنند، گفت: این آزادی عمل برای مشتری وجود دارد که به جای استفاده از خدمات بین بانکی، از خدمات درون بانکی استفاده کند تا کارمزدی پرداخت نکند یا به جای استفاده از خودپرداز، از تلفن بانک برای مانده‌گیری و پرداخت قبوض استفاده کند.
وی افزود: به این ترتیب ترافیک شبکه بین بانکی کاهش می‌یابد و در نهایت به سود کشور است زیرا در هر تراکنش بین بانکی حداقل سه عامل بانک‌های صادرکننده و پذیرنده کارت و سوئیچ شتاب درگیر می‌شوند تا یک تراکنش کم ارزش انجام شود.

*شبکه بانکی کشور گرفتار تراکنش‌های هزار تومانی فروش شارژ تلفن همراه
حکیمی ادامه داد: به عنوان مثال در حال حاضر تراکنش‌های خرید شارژ تلفن های همراه، بخش قابل توجهی از ترافیک آنلاین شبکه بانکی کشور را به خود اختصاص داده‌اند در حالی که ارزش این تراکنش‌ها عمدتا بین یک هزار تا دو هزار تومان است؛ در اغلب کشور‌ها شبکه بانکی خود را درگیر تراکنش‌های 30 سنتی نمی‌کنند بلکه برای ارائه این سرویس روش‌های جایگزین درنظر گرفته اند.
مدیرکل اداره نظام های پرداخت بانک مرکزی گفت: همه ما باید در لایه های مختلف به این درک برسیم که خدمات بانکی گران قیمت است و نباید این خدمات گران را صرف تراکنش‌های کم ارزش کرد؛ منطقی نیست برای خرید شارژ 1000 یا 2000 تومانی شبکه و سیستم بانکی درگیر شود به حدی که در ایام شلوغ هم نتوانیم جوابگوی مشتریان باشیم.
به گفته وی سرمایه‌گذاری چند 10 میلیاردی برای ارتقای زیرساخت‌ها نباید صرف فروش کارت شارژ هزار تومانی شود و باید راه‌حل‌های ارزان قیمت دیگری برای این قبیل تراکنش‌ها تعریف شود.

*هجوم فیل‌ها به زمین بازی خرگوش‌ها
حکیمی همچنین به موضوع تغییر فرایند دریافت کارمزدها پرداخت و با اشاره به افزایش تراکنش‌های بین بانکی در شتاب از 1.5 میلیون به 100 میلیون تراکنش، گفت: همین افزایش و کارمزدهایی که بانک‌ها باید بابت این تراکنش ها به صورت مستقیم و غیرمستقیم به پی اس پی‌ها بپردازند، صورت‌های مالی بانک‌ها را تحت الشعاع قرار داده و به همین دلیل بانک ها به این نتیجه رسیده‌اند که باید رقابت‌های ناسالم و غیر منطقی را کنار گذاشته و به سمت اتفاق نظر برای دریافت کارمزد از کاربران نهایی حرکت کنند.
وی افزود: واقعیت این است که در دهه گذشته استفاده از خدمات بانکداری و پرداخت الکترونیکی برای مردم رایگان بوده و همین مسئله تغییر عادت عمومی را دشوار کرده است با این حال اما گریز و چاره‌ای جز این تغییر رفتار نیست؛ همه ما باید بپذیریم که هزینه خدماتی که دریافت می‌کنیم، بپردازیم.
حکیمی با انتقاد از برخی تصمیمات نادرست بانک‌ها در سال های اخیر در مورد کارمزدها گفت: بانک‌ها نیز باید به قواعد فضای کسب و کار پایبند باشند چرا که در غیر این صورت شاهد پدیده شکست بازار خواهیم بود و این اتفاق متأسفانه در گذشته افتاده رخ داده است.
وی تصریح کرد: برخی بانک‌ها با این توجیه که استفاده از خدمات بانکداری الکترونیکی را رواج دهند، کارمزدهایی که در ابتدا برای کاربران تعیین شده بود را حذف و پرداخت هزینه آن را خودشان متقبل شدند؛ به عنوان مثال در ابتدای ورود دستگاه‌های کارت‌خوان فروشگاهی یا همان پوزها، بانک پارسیان که نخستین توزیع کننده این دستگاه‌ها بود، کارمزدها نسبتا بالایی برای پذیرنده‌ها تعیین کرده بود و با فاصله دو ماهه نیز مبالغ را به حساب دارندگان کارت‌خوان ها واریز می‌کرد.
مدیرکل نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با اشاره به استقبال از خدمات الکترونیکی بانک‌ها، گفت: طبیعتا سایر بانک‌ها نیز با مشاهده اقبال عمومی به این خدمت، وارد این حوزه شدند اما اتفاقی که افتاد اصطلاحا ورود فیل‌ها به زمین بازی خرگوش‌ها بود؛ بانک‌های بزرگ دولتی با شبکه شعب و حساب‌های متعدد وارد این حوزه شدند و با استفاده از پشتوانه دولتی و عدم ضرورت پاسخگویی به سهامداران و ... کارمزدها را کاهش و به تدریج حذف کردند.
وی افزود: به عنوان نمونه زمانی که بانک ملی شروع به واگذاری پوز کرد، مدعی بود من نیاز به کارمزد ندارم و با وجود فشار زیادی که بانک مرکزی بر الزامی بودن اخذ کارمزد وارد کرد، بانک ملی کارمزدها را صفر کرد. سایر بانک‌ها هم به تبعیت از آن در بازار رقابتی ایجاد شده، کارمزد را حذف کردند.

*تسویه آنی؛ قدم دوم بانک‌های بزرگ در تخریب بازار رقابت
حکیمی در ادامه به ماجرای توقف واریز آنی پرداخت و گفت: دو مدل در بحث پوزها وجود داشت؛ اول این که بانک‌ها این دستگاه ها را رایگان در اختیار واحدهای تجاری قرار داده و کارمزد تراکنش را دریافت کنند؛ یا اینکه هزینه خود دستگاه را بگیرند و در مقابل سرویس را رایگان ارائه دهند اما بانک‌ها هیچ یک از این مدل‌ها را رعایت نکردند. یعنی هم دستگاه‌های کارت‌خوان را رایگان به فروشگاه‌ها و متقاضیان دادند و هم کارمزد را صفر کردند تا در رقابت با یکدیگر سهم بیشتری از بازار داشته باشند.

*تسویه آنی از بانک ملت آغاز شد
وی ادامه داد: با این حال پس از اشباع بازار از کارت‌خوان‌ها راهکار بعدی که بانک‌ها برای رقابت سراغ آن رفتند، تسویه آنی بود که از بانک ملت شروع شد. این روند ناصحیح در حالی دنبال شد که هیچ کجای دنیا واریز در کمتر از 48 ساعت انجام نمی شود. ولی بانک ها پس از آنکه با تقبل کارمزد اولین آسیب را به فضای کسب و کار پرداخت الکترونیکی وارد کردند با راه انداختن سیستم خطرناک تسویه آنی دومین خطا را مرتکب شدند.
مدیرکل اعتبارت بانک مرکزی گفت: واقعیت این است که وقتی در شتاب یک تراکنش شتابی انجام می‌شود، پول آن 48 ساعت بعد تسویه می‌شود پس پرسش این بود که در تسویه آنی بانک‌ها پول را از کدام منبع تأمین و بلافاصله به حساب مقصد واریز می‌کنند؟
وی تصریح کرد: پس از بررسی حساب بانک‌ها مشخص شد این تسویه در واقع از جیب بانک مرکزی انجام می‌شود و بخش بزرگی از اضافه برداشت بانک‌ها از حساب‌های بانک مرکزی به همین دلیل بود. به عبارت دیگر تسویه آنی خلق پول بود با استفاده از منابع بانک مرکزی؛ خلق پولی بین 3 هزار تا 5 هزار میلیارد تومان.
وی گفت: در آن سال کل پولی که بانک مرکزی از ابتدای فعالیت خود تاکنون منتشر کرده حدود 40 هزار میلیارد تومان بود اما در مهر سال 91 درست یک ماه قبل از آغاز بکار رسمی شاپرک، رقم ماهانه تراکنش‌ها به 65 هزار میلیارد تومان رسیده بود. یعنی یک پانزدهم (حدود 4 هزار میلیارد تومان) در دو روز وجوه برداشته شد.
حکیمی ادامه داد: معنای این حرف این است که نزدیک به 10 درصد کل پولی که بانک مرکزی از ابتدای فعالیت خود منتشر کرده بود با عملیات تسویه آنی بانک‌ها در چرخه پول کشور خلق شد ولی بسیار مخفیانه و زیرپوستی که البته آسیب‌های فراوان آن برای قدرت خرید مردم برای کارشناسان آشکار است.

*بانکداری الکترونیکی هم نیازمند هدفمندی یارانه‌ها است
مدیرکل اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی در جمع‌بندی برنامه های این بانک برای حوزه پرداخت الکترونیکی گفت: تصمیم ما برگرداندن کارمزدها به مسیر صحیح است و در واقع قرار نیست اتفاق عجیب و غریب و جدیدی رخ دهد و فقط به دنبال تصحیح فرایندها در فضای کسب و کار پرداخت الکترونیکی هستیم.
حکیمی در ادامه با تاکید بر اینکه در بانکداری الکترونیک هم نیازمند هدفمند‌ی یارانه‌ها هستیم، به مقوله مانده‌گیری و کارمزد آن اشاره کرد و گفت: برخی صنوف به لحاظ نوع فعالیت‌ نیازمند مانده‌گیری‌های متعدد در روز هستند که بار و هزینه فراوانی به شبکه بانکی کشور تحمیل می‌کند ولی هزینه این مانده‌گیری‌ها را تا پیش از خرداد ماه، بانک‌های دولتی از بیت المال و بانک‌های خصوصی از جیب سهامداران پرداخت می‌کردند.
وی افزود: این در حالی است که بسیاری از مردم اساسا نیازی به مانده گیری بیش از چند بار در طول یک ماه ندارند ولی در واقع هزینه مانده گیری های متعدد عده‌ای خاص از جیب آنها کسر می شود. این اتفاق در واقع پرداخت یارانه از جیب 75 میلیون نفر به 300 هزار فروشگاه است و بنابراین در اصلاح این روند هیچ شکی وجود ندارد.
......................
خبر: ایران کندترین و گران‌ترین اینترنت دنیا را دارد

اینترنت از نگاه بسیاری از کارشناسان بین 10 دستاورد برتر بشر پس از زبان، آتش، چرخ، برق و ... قرار دارد، زیرا سبب ایجاد بزرگترین تحول در زندگی و ارتباطات شده است و اما ایران در کجای این معادله قرار دارد.
همزمان با برنامه ریزی وزارت ارتباطات برای بهره برداری از نسل سوم و بالاتر اینترنت برای پاسخگویی به نیازهای روز کاربران و توسعه کشور، محمود واعظی وزیر ارتباطات توسط برخی نمایندگان تهدید به استیضاح شد.
در حالیکه مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی چندی پیش گزارش داده بود که کاربران فضای مجازی در ایران مجبورند بیشترین پول را در جهان بابت اینترنت بپردازند، یگ گزارش تازه انتشار بین المللی به قعر نشینی این دستاورد بزرگ بشری در کشور اشاره می کند.
براساس اعلام این مرکز، هزینه اینترنت در ایران دو برابر افغانستان و ٣٥٠٠ برابر ژاپن است.
اما داستان وقتی برای کاربران اینترنت فوق العاده گران در ایران جالب تر می شود که پایگاه نت ایندکس رتبه میانگین سرعت اینترنت در کشور ما را ١٦٩ اعلام کرده و فقط 23 کشور بعد از ایران قرار دارند.
برای اینکه زحمت مقایسه سرعت اینترنت در ایران را با کشورهای پیشرفته ای مانند کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور که در صدر پرسرعت ترین قرار دارند، نکشید، کافی است بدانید سرعت اینترنت در کشور ما حتی پایین تر از لیبی و افغانستان جنگ زده است.
براساس ارزیابی های صورت گرفته، در حالیکه متوسط سرعت اینترنت در ایران ٦٣/٠ مگابایت گزارش شده، کاربران در افغانستان چندی پیش شاهد ارتقای سرعت از ٨٣/٠ مگا بایت به بالاتر از یک مگابایت بودند.
از دیگر سو، اریتره جنگ زده و کوبا از جمله کشورهایی هستند که پس از ایران لاک پشتی ترین اینترنت را در جهان دارند و کره شمالی هم که هیچ ارتباطی با این فناوری ندارد.
همزمان با قعرنشینی ایران در این زمینه، کاربران اینترنت در ترکیه کشور همسایه که به عنوان یکی از 3 پایتخت برخوردار از پرسرعت ترین اینترنت جهان است، سرعت حدود ٠٥/٦ مگابایت را تجربه می کنند.
قطری ها هم با سرعت ١٩/٣ کار می کنند، بحرین ٣١/٢، سوریه ٥٧/١ و در پاکستان هم اینترنت ٤٦/١ مگابایت سرعت دارد.
اما داستان اینترنت کند ایران آنجا جالب تر می شود که بنا به گزارش مرکز پژوهش های مجلس، نرخ مصوب اینترنت یک مگابایت در ثانیه برای ایرانی ها ماهانه ٤٣٠ هزارتومان اعلام شده است، ولی در کره جنوبی ماهانه حدود ٢ هزار و ٦٤٠ تومان، در ژاپن ١٢٠ تومان، در بلغارستان ٢ هزارتومان و در مولداوی ٣ هزار و ٥٤٠ تومان هزینه دارد. (مبنای محاسبه دلار سه هزار تومانی است)
......................
خبر: آیفون 6 در بازارهای خلیج‌فارس
 
اپل هرسال فقط یک گوشی به بازار عرضه می‌کند اما همان گوشی هم زلزله‌ای در بازار موبایل راه می‌اندازد!
هیجان ورود محصول جدید اپل با نام آیفون ۶ بازارهای خلیج فارس را فراگرفته و فروشندگان هشدار می‌دهند که به محض ورود این کالا به بازار با هجوم مشتریان و افزایش قیمت‌ها روبرو خواهند شد.
شرکت اپل قرار است روز ۹ سپتامبر از تلفن همراه جدید خود رونمایی کند و فروشندگان پیش‌بینی می‌کنند که ۱۱ روز بعد این محصول وارد بازارهای خلیج فارس شود.

خبرهای منتشر شده از آن حکایت دارند که آیفون ۶ صفحه‌ای بزرگتر، حافظه‌ای بیشتر و احتمالا کاربردی جدید به نام "موبایل والت" داشته باشد.

تاکنون آنچه که اپل درباره محصول جدید خود گفته آن است که در روز ۹ سپتامبر و در کالیفرنیا رونمایی خواهد شد. اپل مانند گذشته درباره این محصول و "آی واچ" خود کاملا بسته عمل می‌کند و هیچ اطلاعی از آن را رسانه‌ای نکرده است.

به گزارش العربیه، اپل تصریح کرده است که درباره شایعات و گمانه‌زنی‌های منتشر شده هیچ اظهار نظری نمی‌کند، این در حالی است که فروشندگان موبایل در امارات بر این باورند که ورود آیفون ۶ در هفته آینده قطعی است.
......................
خبر: حمایت دولت از روزنامه‌نگاری آن‌لاین
مقام مسئول: ما باید برای انقلاب در زمینه رسانه کادرسازی کنیم، این وسایل ارتباطاتی ابزارهای جنگ نرم هستند.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما باید به رسانه‌های جدید توجه کنیم و برای انقلاب در زمینه رسانه کادرسازی کنیم، این وسایل ارتباطاتی ابزارهای جنگ نرم هستند.

حسین انتظامی گفت: تاثیرگذاری رسانه‌ها در فرآیندی در حال انتقال به سمت رسانه‌های اجتماعی، محلی و بین‌المللی است.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در نشست هفتمین دوره اندیشه‌های آسمانی در محل دانشکده تربیت معلم شهید رجایی مشهد گفت: اگر رسانه ها و نشریات در مساجد و روستاها فعال شود به لحاظ ارتباطاتی به عنوان یک فرصت جدی برای کشور تلقی می‌شوند، ما باید به رسانه‌های جدید توجه کنیم، ما باید برای انقلاب در زمینه رسانه کادرسازی کنیم، این وسایل ارتباطاتی ابزارهای جنگ نرم هستند.

او گفت: رسانه‌ها جدید و دیجیتال از جلوه‌های اصلی جنگ نرم هستند، ایجاد و حمایت از روزنامه‌نگاری آنلاین، روزنامه‌نگاری مذهبی، روزنامه‌نگاری‌ توسعه، آموزه‌های جدید ژورنالیستی جزو وظایف اصلی ماست.

به گفته انتظامی در جشنواره‌های رسانه‌ای و مطبوعاتی علاوه بر جنبه‌‎های سنبلیک باید محتوا نیز ارتقاء یابد، باید سیاست‌گذاری‌ها تصحیح شود، ما از این دست فعالیت‌های فرهنگی حمایت ویژه می‌کنیم چون این موارد از اجزاء کادرسازی برای انقلاب محسوب می‌شوند.
......................
خبر: اختراع اپل، نمایشگر خمیده اپل با قابلیت پشتیبانی از دکمه‌های فیزیکی
 
شرکت اپل در آخرین اختراع خود یک نمایشگر خمیده را به ثبت رسانده است که می‌توان بر روی آن دکمه‌های فیزیکی را تعبیه نمود.
اختراع اپل، نمایشگر خمیده اپل با قابلیت پشتیبانی از دکمه‌های فیزیکی

شرکت اپل در آخرین اختراع خود یک نمایشگر خمیده را به ثبت رسانده است که می‌توان بر روی آن دکمه‌های فیزیکی را تعبیه نمود.

این نمایشگر خمیده امکان داشتن امکاناتی مانند بلندگوی داخلی، دکه‌های کنترل صوتی و غیره را خواهد داشت و همین امر نیز موجب خواهد شد تا ساختار طراحی دستگاه‌های هوشمند مجهز به نمایشگر خمیده دچار تحول شوند.

این بسته اختراعی شامل بیش از پنجاه اختراع مختلف است که در سازمان اختراعات آمریکا توسط شرکت اپل به ثبت رسیده است.

هنوز معلوم نیست که اپل چه زمانی بتواند این اختراعات را به مرحله عملیاتی برساند ولی آینده محصولات اپل از آن این دست از نمایشگرها خواهند بود.
......................
خبر: تازه‌های موبایل در نمایشگاه IFA 2014
 
بی‌شک هفته دوم شهریور برای دوستداران دنیای فناوری روزهای جنجالی و جذابی بوده است.

هر سال در این روزها شرکت‌های تولید‌کننده محصولات فناوری از تمام نقاط دنیا در نمایشگاه «ایفا» گرد هم می‌آیند و آخرین محصولات خود را در معرض دید همگان قرار می‌دهند.

نمایشگاه IFA برای اولین بار در سال ۱۹۲۴ در آلمان برگزار شد. این نمایشگاه از سال ۱۹۳۹ تا ۱۹۷۴ به علت جنگ جهانی دوم برگزار نشد ولی جدا از آن تاریخ تقریبا هرسال به معرفی تکنولوژی‌های روز پرداخته است‌.

این نمایشگاه ۹۰ساله در ابتدا به عرضه لوازم مخابراتی اختصاص داشت اما کم‌کم تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی مصرفی مانند تلویزیون و ضبط صوت هم به شرکت‌کنندگان پیوستند.

تا اینکه به مرور شرکت‌های تولیدکننده تلفن همراه هم پا به این عرصه گذاشتند و حالا دیگر سال‌ها است که برندهای مطرح دنیا در زمینه عرضه تلفن همراه حضور چشمگیری در IFA دارند.

امسال نیز این شرکت‌ها مانند سونی، سامسونگ و نوکیا ‌‌‌با حضور در نمایشگاه IFA، آخرین محصولات خود را معرفی کردند که در ادامه به معرفی مهم‌ترین این محصولات می‌پردازیم:

سامسونگ با مجموعه‌ای از تازه‌ها
سامسونگ در نمایشگاه IFA از Galaxy Note4 پرده‌برداری کرد. قلم S-Pen گلکسی نوت ۴ بارزترین خصوصیت این گوشی است که حالا به قابلیت‌های جدیدی مجهز شده و دقت آن بالاتر رفته است.

از نکات جالب Galaxy Note۴ این است که این محصول به چند میکروفون و یک بلندگوی پیشرفته مجهز است که به ‌صورت خودکار میزان صدای محیط را می‌سنجد و با حذف صداهای مزاحم موجود در محیط، صدای گوشی را تنظیم می‌کند.

سامسونگ در این نمایشگاه علاوه بر گلکسی نوت ۴، گوشی گلکسی نوت اج، عینک گلکسی وی‌آر و ساعت هوشمند گلکسی اس را نیز معرفی کرد.

این شرکت درواقع با معرفی گوشی Galaxy Note Edge با لبه‌های گرد طرفداران خود را غافلگیر کرد. هرچند اخیرا شایعاتی درباره گوشی با لبه‌های گرد وجود داشت اما کسی منتظر معرفی آن در نمایشگاه ایفا نبود. خصوصیت منحصر به فرد نوت‌اج، نمایشگر خمیده آن است.

این گوشی از یک نمایشگر ۶/۵ اینچی به‌علاوه ۱۶۰ پیکسل اضافه در لبه خود بهره می‌برد که وضوح تصویر آن را به ۱۶۰۰ در ۲۵۶۰ پیکسل با تراکم ۵۳۹ ppi می‌رساند.

نمایشگر این گوشي در سمت راست خود دارای یک لبه خمیده است که می‌توان از آن استفاده‌های زیادی كرد.


پرچم‌دار نوکیا همچنان با این نام
با آنکه در حال حاضر نوکیا متعلق به غول دنیای نرم افزار یعنی مایکروسافت است اما ظاهرا قرار نیست هیچ‌گاه نامش از ذهن دوستدارانش پاک شود چون مایکروسافت عزم خود را جزم کرده است که با استفاده از برند نوکیا سیستم عامل ویندوزفون را به یکی از سیستم عامل‌های مطرح در بازار موبایل و تبلت تبدیل کند.

مایکروسافت در ایفا یک پرچمدار به بازار موبایل معرفی کرد و آن نوکیا لومیا ۸۳۰ است.

شاید یکی از مهم‌ترین مزیت‌های این گوشی قیمت آن باشد قیمت این پرچمدار ۳۳۰ یورو است. این قیمت بسیار پایین‌تر از قیمت پرچمدار سامسونگ یعنی گلکسی اس ۵ است که ۴۴۰ یورو قیمت دارد و در عین حال فاصله قیمتی بالایی هم با آی‌فون ۵ اس دارد که ۵۱۵ یورو قیمت دارد.

گوشی جدید نوکیا از آخرین پردازنده چهارهسته‌ای اسنپ‌دراگون بهره می‌گیرد و ۱۵۰ گرم وزن و ۵/۸ میلی‌متر پهنا دارد.
لومیا ۸۳۰ از یک صفحه نمایش پنج اینچی از نوع IPS LCD با رزولوشن اچ‌دی (۱۲۸۰ در ۷۲۰) برخوردار است.

حافظه داخلی این گوشی ۱۶ گیگابایت است اما مایکروسافت ۱۵ گیگابایت هم فضای رایگان روی اینترنت به خریداران این گوشی ارائه می‌کند.

این موبایل از یک دوربین ۱۰ مگاپیکسلی از نوع PureView برخوردار است که قادر به ضبط ویدئوهایی با کیفیت ۴K است. مایکروسافت در کنار این گوشی یک شارژر وایرلس هم معرفی کرده که با این گوشی سازگار است.


سونی با دو تلفن همراه
سونی مجموعه‌ای از گوشی‌های هوشمند و ابزارهای پوشیدنی جدید را در نمایشگاه IFA برلین معرفی کرد. مهم‌ترین محصول این شرکت‌ گوشی Z3 تازه‌ترین پرچمدار این شرکت بود.
این گوشی شباهت‌های زیادی به مدل پیشین خود دارد و با صفحه نمایش ۲/۵ اینچی و بهبودهایی در دیزاین و پردازنده و باتری پیدا کرده است.

گوشی Z3 با ضخمات ۳/۷ میلی‌متر و کاهش Bezel و صفحه‌نمایش شیشه طراحی شده و وزن آن ۱۵۲ گرم است. سونی در نمايشگاه برلین گفت که باتری این موبایل تا ۲ روز قادر به کارکرد است.

Z۳ مانند مدل پیشین خود کاملا ضد آب است و در شرایط استاندارد آن را می‌توان تا عمق ۵/۱ متری برای مدت ۳۰ دقیقه نگه داشت، به همین دلیل این گوشی نه‌تنها در برابر آب‌خوردگی‌های اتفاقی مقاوم است بلکه مثلا می‌توان در زیر دوش با آن فیلم هم دید (که برای خودش تجربه‌ای است) یا در زیر آب با آن عکس گرفت.

سونی در این نمایشگاه تلفن همراه دیگری با عنوان Xperia E۳ معرفی کرد. این گوشی دو سیم‌کارته مجهز به پردازشگر چهارهسته‌ای پیشرفته ۳Qualcomm® Snapdragon™ ۴۰۰ با سرعت ۲/۱ گیگاهرتز است.

صفحه نمایش این گوشی ۵/۴ اینچ و از باتری ۲۳۳۰ میلی آمپری هم برخوردار است. Xperia™ Z۳ Tablet Compact , SmartWear, Sony SmartBand Talk از دیگر محصولات سونی هستند که در نمایشگاه IFA معرفی شدند.


لنوو با پرچم‌دار جدیدش
شرکت لنوو هم پا به پای دیگر عرضه‌کنندگان تلفن همراه از آخرین تلفن‌های ‌هوشمند خود از جمله Vibe Z2 و Vibe X2پرده برداشت

Vibe Z2 را باید پرچمدار این کمپانی نامید که لقب اولین تلفن‌هوشمند اندرویدی ۶۴ بیتی لنوو را به خود اختصاص داده است. این تلفن ‌هوشمند از پردازنده‌ چهارهسته‌ای ۶۴ بیتی کوالکام بهره می‌برد که فرکانس کاری آن ۴/۱ گیگاهرتز است. لنوو این پردازنده‌ را در بدنه‌‌ای به ضخامت ۸/۷ میلی‌متر جای داده است.

استفاده از تراشه‌ ۶۴ بیتی به‌معنای همراهی این تلفن ‌هوشمند با جدیدترین نسخه‌ اندروید، یعنی اندروید L است. صفحه‌ نمایش ۲/۵ اینچی با رزولوشن ۷۲۰P ، حافظه‌ داخلی ۳۲ گیگابایتی، باتری ۳۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی و دوربین ۱۳ مگاپیکسلی از ویژگی‌های این گوشی است.

تلفن ‌هوشمند Vibe X2 نیز از صفحه‌ نمایش ۵ اینچی با رزولوشن فول‌اچ‌دی بهره می‌برد. تراشه‌ مورد استفاده در این تلفن ‌هوشمند متعلق به مدیاتک بوده و تراشه‌ جدید True8Core این کمپانی است. این تلفن‌ هوشمند نیز همچون Vibe Z2 از دوربین ۱۳ مگاپیکسلی در پشت تلفن‌ هوشمند بهره می‌برد.

هواوی با تلفن هوشمند میان‌رده
شرکت هواوی برخلاف انتظار بسیاری از طرفدارانش در نمایشگاه ایفا تلفن هوشمند میان رد‌ه‌ای معرفی کرد که در بیشتر بخش‌ها از فلز ساخته شده است.

صفحه نمایش این گوشی هوشمند که Ascend G7 نام دارد۵/۵ اینچ با وضوح ۱۲۸۰ × ۷۲۰ پیکسل است. حافظه رم که هواوی برای G7 در نظر گرفته ۲ گیگابایت است و همچنین ۱۶ گیگابایت نیز حافظه ذخیره‌سازی داخلی در این گوشی به صورت پیش‌فرض تعبیه شده است که البته به وسیله کارت‌های میکرو SD قابلیت ارتقا تا ۶۴ گیگابایت را دارد.

از دیگر مشخصات این گوشی هوشمند می‌توان به پردازنده چهار هسته‌ای همراه با چیپ پردازشی ۶۴ بیت Snapdragon ۴۱۰ که بر فرکانس ۱.۲ گیگاهرتز تنظیم شده، دوربین ۱۳ مگاپیکسل همراه با لنز زاویه باز BSI، دوربین ۵ مگاپیکسل همراه با زاویه دید ۸۸ درجه‌ای در جلوی گوشی، توانایی ارتباطی 4G LTE برای اینترنت پر سرعت، ۳۰۰۰ میلی آمپر ظرفیت باتری و رابط کاربری مخصوص EMUI ۳.۰، اشاره کرد.


کاترپیلار با گوشی زمخت و در عین حال محکم
کاترپیلار نیز به نوبه خود در نمایشگاه ایفا با گوشی جدیدش وارد عرصه شد. این گوشی که S50 نام دارد نمونه دیگری از محکم‌ترین گوشی اندروید با برند CAT است که نمایشگری نشکن و ضد ضربه دارد. کاترپیلار S50 دارای نمایشگری ۷/۴ اینچی و ۷۲۰ پیکسلی است.

پردازنده چهار هسته‌ای کورتکس A۷ این گوشی قدرت فرکانسی ۲/۱ گیگاهرتز دارد. دوربین هشت مگاپیکسلی به همراه فلش LED، حافظه ۸ گیگابایتی، اتصال نسل چهارم (LTE) و اندروید کیت‌کت ۴/۴ از جمله قابلیت‌های این گوشی به حساب می‌آید.

این گوشی لایه مجزایی برای پشتیبانی از صفحه نمایش در نظر گرفته و چند سطح بر مقاومت آن افزوده است. این برند به تازگی اپ استوری با بیش از هزار برنامه کاربردی را در نظر گرفته که می‌تواند نکته مثبتی در نظر کاربرانش باشد. ارزش این گوشی که لاستیک ضد شوک در قاب آن به کار رفته در بازارهای آمریکا ۵۰۰ دلار است.
......................
خبر: دبیر ستاد انرژی‌های نو معاونت علمی ریاست جمهوری خبر داد: تولید بیش از 300 میلیون کیلو وات‌ ساعت برق تجدیدپذیر در کشور

دبیر ستاد انرژی‌های نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: سالانه بیش از 300 میلیون کیلووات ساعت برق تجدیدپذیر توسط نیروگاه‌های موجود به غیر از نیروگاه‌های آبی بزرگ در شبکه تولید می‌شود که این میزان سالانه 100 میلیون متر مکعب در مصرف گاز صرفه جویی می‌کند.

مهندس یوسف آرمودلی درباره سهم انرژی‌های تجدیدپذیر در تولید انرژی کشور بیان کرد: کشور ما از منابع فسیلی با ارزشی بهره مند است که در کنار آن منابع تجدید پذیر خوبی نیز وجود دارد. مطالعاتی که در زمینه پتانسیل انرژی بادی کشور انجام شده است، نشان می‌دهد امکان تولید 40 هزار مگاوات انرژی با نصب نیروگاه‌های بادی در کشور وجود دارد.

آرمودلی ادامه داد: همچنین در بحث انرژی خورشیدی در تمام نقاط کشور امکان احداث نیروگاه خورشیدی از نوع فتوولتائیک و حرارتی وجود دارد. بنابراین از سال‌ها پیش تلاش بر این بود که با تامین بخشی از انرژی کشور با استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر تنوع را به سبد انرژی کشور وارد کنیم.

تولید 5 هزار مگاوات انرژی از طریق بخش خصوصی نیروگاه‌های تجدیدپذیر

وی بیان کرد: در برنامه پنجم توسعه کشو رتصمیم گرفته شده 5 هزار مگاوات انرژی از طریق بخش خصوصی نیروگاه‌های تجدید پذیر با برنامه ریزی، نصب و راه اندازی شود.

دبیر ستاد انرژی‌های نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: خوشبختانه با قیمت تضمینی خوبی که دولت برای خرید انرژی تجدید پذیر تعیین و وزارت نیرو نیز آن را تصویب و اعلام کرده است، (460 تومان به ازای هر کیلو وات ساعت) بالای 10هزار مگاوات متقاضی سرمایه گذاری در کشور برای این بخش وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه که عمده این تقاضاها در مورد نیروگاه‌های بادی و خورشیدی است، گفت: این نشان می‌دهد که منابع و تقاضا برای سرمایه گذاری وجود دارد و از سوی دیگر زیر ساخت‌های صنعتی نیز در کشور برای تولید فراهم است.

ساخت توربین بادی در داخل کشور

مدیرعامل سازمان انرژی‌های نو کشور اظهار کرد: به عنوان مثال صنعت ساخت توربین‌های بادی در کشور بومی شده و همچنین مهندسی، طراحی، سایت‌یابی، نصب و راه‌اندازی این توربین‌ها توسط متخصصان ایرانی قابل انجام است.

آرمودلی با بیان اینکه در بخش نیروگاه‌های خورشیدی از نوع حرارتی و فتوولتاییک سه کارخانه پنل فتوولتاییک تولید می‌کنند، گفت: البته این تولیدات در اشل کوچک است، همچنین از محل عوارض برق که مجلس وضع کرده به ازای هر کیلووات ساعت 30 ریال از مشترکین عوارض گرفته شود، بر اساس برنامه ریزی‌ها از این محل حدود 10 مگاوات در سال 92 و 93 سیستم فتوولتاییک نصب و راه اندازی می‌شود.

تامین 10 هزار مگاوات برق کشور توسط نیروگاه‌های آبی

وی عنوان کرد: بنابراین حرکت به سمت استفاده از انرژی تجدید پذیر در کشور آغاز شده و نیاز به قوانین پشتیبان و حمایت دولت داریم، در واقع مجلس محلی را برای پرداخت و تامین اعتبار اختلاف یارانه‌ای که باید به بخش خصوصی داده شود یا اختلاف هزینه برقی که شبکه می‌خرد و یارانه‌ای است، مشخص کند.

دبیر ستاد انرژی‌های نو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: در بخش نیروگاه‌های آبی کوچک و بزرگ نیز با حمایتی که توسط توانیر و وزارت نیرو انجام شد سه نیروگاه آبی کوچک نصب شد، 14 درصد یعنی بیش از 10 هزار مگاوات برق کشور توسط نیروگاه‌های آبی تامین می‌شود.

مدیر عامل سازمان انرژی‌های نو کشور با اشاره به اینکه صادرات فناوری‌های مرتبط با انرژی‌های تجدیدپذیر در دو جهت امکان پذیر است گفت: مسئله اول صادرات خود فناوری است به عنوان مثال موفق به نصب توربین‌های بادی در ارمنستان شدیم نکته بعد صادرات انرژی است که به همراه انرژی فناوری مربوطه را نیز صادر کنیم.

ایجاد 15 فرصت شغلی به ازای هر مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر

آرمودلی درباره بحث اشتغالزایی گفت: به ازای هر مگاوات نیروگاه تجدید پذیر که در کشور ساخته، نصب و راه اندازی می‌شود 15 فرصت شغلی ایجاد خواهد شد.

به گفته وی، شرکت‌هایی که در حوزه انرژی تجدید پذیر فعال هستند عمدتا در تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر یا قطعات بزرگ آنها فعال هستند.

وی در پایان اظهار کرد: همچنین از طریق سایت ستاد اطلاع رسانی‌ها انجام شده تا شرکت‌هایی دانش بنیان فعال در زمینه انرژی‌های نو مراجعه کنند تا بر اساس چارچوبی که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعیین کرده است این شرکت‌ها حمایت شوند.
......................
خبر: به همت پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی: احداث نخستین بیمارستان فوق تخصصی سلول درمانی ایران، فردا کلید می‌خورد

کلنگ احداث نخستین بیمارستان فوق تخصصی سلول درمانی کشور که سال‌هاست از سوی پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی دنبال می‌شود، بالاخره پیش از ظهر فردا در شمال شرق تهران به زمین زده می‌شود.

این مراسم فردا با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و حمیدرضا طیبی، رییس جهاد دانشگاهی، رییس و جمعی از مدیران و محققان پژوهشگاه رویان همزمان با سالروز ولادت با سعادت امام رضا(ع) برگزار می‌شود.
......................
خبر: نخستین هارددیسک ۸ ترابایتی جهان عرضه شد
 
این هارددیسک 8 ترابایتی به کاربران بیشترین ظرفیت را می‌دهد و البته بر اساس آخرین استانداردهای موجود با اندازه 3.5 اینچ ساخته شده است.

شرکت Seagate از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان حافظه‌های ذخیره‌ساز اطلاعات اعلام کرد که از فصل آتی نخستین هارددیسک ۸ ترابایتی جهان را به صورت گسترده عرضه می‌کند.

این هارددیسک ۸ ترابایتی به کاربران بیشترین ظرفیت برای ذخیره کردن اطلاعات را می‌دهد و البته بر اساس آخرین استانداردهای موجود با اندازه ۳.۵ اینچ ساخته شده است.

"اسکات هورن"(Scott Horn) مدیر بازاریابی Seagate گفت: «با توجه به اینکه جهان ما روز به‌روز موبایلی‌تر می‌شود، تعداد دستگاه‌های الکترونیکی شخصی افزایش میابد و به تناسب آن حجم اطلاعات شخصی که کاربران تولید می‌کنند هم بیشتر می‌شود. همین مسئله نیاز کاربران را به حجم وسیع‌تر حافظه‌های ذخیره‌ساز اطلاعات افزایش می‌دهد.»

او در ادامه اظهار داشت: «شرکت Seagate این نیاز را شناسایی کرده است و بر این اساس نخستین هارددیسک ۸ ترابایتی جهان را در اختیار کاربران می‌گذارد. این محصول می‌تواند بهترین راهکار برای نیاز روزافزون کاربران محسوب شود و کارایی فراوانی را در اختیار آنها بگذارد.»

این هارددیسک انرژی بسیار کمی مصرف می‌کند و شرکت Seagate به واسطه برنامه‌ریزی‌های دقیق توانسته است هزینه کارخانه‌ای برای تولید این محصول را به حداقل برساند.

بر اساس بررسی‌های انجام شده، این محصول نسبت به تمام هارددیسک‌هایی که در بازار جهانی فروخته می‌شوند با کمترین هزینه کارخانه‌ای تولید شده است و در عین حال بیشترین ظرفیت را برای ذخیره اطلاعات ارائه می‌دهد.
......................
خبر: اچ‌پی ۶ میلیون کابل شارژر لپ‌تاپ‌های خود را تعویض کرد
 
شرکت اچ‌پی پس از روبرو شدن کابل‌های شارژر تعدادی از لپ‌تاپ‌های خود برای تعویض ۶ میلیون کابل به‌صورت رایگان اقدام نمود.

کابل‌های چند رده از لپ‌تاپ‌های اچ‌پی با مشکلات متعددی روبرو شده بود که موجب ایجاد حرارت بیشتر از حد شده و در برخی از موارد حتی به آتش‌سوزی نیز منجر می‌شد.

این کابل‌های معیوب که سری lS-15 نامیده می‌شوند با مشکلاتی درزمینهٔ آداپتور روبرو شده است که موجب شده است تا لپ‌تاپ‌هایی که در بازه‌های زمانی بین ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ به بازار عرضه شدند با این مشکل روبرو شوند.

شرکت اچ‌پی اعلام کرده است که ۲۹ مورد گزارش آتش گرفتن شارژر لپ‌تاپ به این شرکت رسیده است و به همین دلیل نیز این شرکت تصمیم گرفته است تا تمامی کابل‌های سری‌های کروم بوک ۱۱ و کامپک را به‌صورت رایگان تعویض نمایند.

البته نمی‌توان انتظار داشت که این خدمات در کشور ایران در دسترس قرار داشته باشد و باید برای اطلاعات بیشتر به نمایندگی اچ‌پی مراجعه نموده و از چگونگی دریافت این خدمات در ایران مطلع گردید.
......................
خبر: آیپد بزرگ در سه ماه نخست سال آینده میلادی تولید خواهد شد
 
اخبار منتشرشده از شرکت اپل حاکی از این است که این شرکت مقدمات کاری خود را برای تولید نسخه بزرگ‌تر از آیپد آماده نموده و در فصل اول سال ۲۰۱۵ تولید این محصول را آغاز خواهد کرد.

این شرکت مقدمات سخت‌افزاری موردنیاز برای تولید یک آیپد بزرگ را آماده کرده است و با تأمین‌کنندگان قطعات موردنیاز برای ساخت این محصول نیز به توافق رسیده است و تصمیم دارد تا با آغاز سال ۲۰۱۵ میلادی برای ساخت این محصول اقدام کند.

این روند به‌قدری سریع خواهد بود که آیپد جدید در سه‌ماهه نخست سال به بازار مصرف عرضه خواهد شد و همین امر احتمال پیش‌فروش این نسخه از آیپد را در ابتدای سال میلادی به وجود آورده است.

این نسخه از آیپد به‌احتمال فراوان دارای یک نمایشگر ۱۲.۹ اینچی خواهد بود و مدیران اپل امید فراوانی دارند که بتوانند با عرضه این محصول، افت فروش خود را در بازار تبلت‌ها جبران کنند.

همچنین شایعاتی به گوش می‌رسد که بر اساس آن قرار است در روز نهم ماه سپتامبر، گوشی آیفون ۶ به‌صورت رسمی رونمایی و معارفه شود.
......................
خبر: فرمولاسیون جدید برای نانوداروی شیمی‌درمانی

پژوهشگران با استفاده از اتصال داروی شیمی‌درمانی سیس‌پلاتین به نانوذرات موفق به ارائه فرمولاسیون اثربخش‌تری از این دارو شدند.

محققان دانشگاه جرجیا موفق به ارائه فرمولاسیون جدید از سیس‌پلاتین شدند که می‌تواند توانمندی این دارو را در هدف‌گیری سلول سرطانی بهبود دهد.

سیس‌پلاتین نام داروی مرسوم در شیمی‌درمانی بوده که برای درمان سرطان‌های مختلف به ویژه سرطان مثانه، رحم و ریه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سانتادار، استادیار رشته شیمی کالج فرانکلین و همکارانش موفق به طراحی مدل جدیدی از این دارو موسوم به پلاتین-اِم شدند که می‌تواند بر این مشکل فائق آید. این دارو با حمله به میتوکندری سلول سرطانی موجب از بین رفتن آن می‌شود.

دار می‌گوید: "میتوکندری یکی از اندامک‌های درون سلولی است که کار اصلی آن تامین انرژی سلول است. بنابراین اگر شما بتوانید داروی ضد سرطان را مستقیما وارد میتوکندری کنید به نوعی منبع تامین انرژی مورد نیاز برای رشد و تکثیر سلول سرطانی را هدف قرار داده‌اید."

سین ماراچه از محققان این پروژه می‌گوید: " ما در این پروژه نانوذرات بسیار کوچکی ساختیم که قادر است بعد از وارد شدن به بدن، خود را به میتوکندری سلول‌های سرطانی برساند و دارو را درون این اندامک رهاسازی کند. به محض وارد شدن به درون سلول، پلاتین-اِم می‌تواند با دی‌ان‌ای میتوکندری برهمکنش داده و مرگ سلولی را آغاز کند."

این گروه تحقیقاتی، داروی جدید خود را روی چند نمونه سرطانی مورد آزمایش قرار دادند که نتایج نشان داد اثربخشی دارو 17 برابر بیشتر از سیس‌پلاتین معمولی است. محققان این پروژه معتقداند که این روش برای درمان بسیاری از سرطان‌ها به ویژه آنهایی که نسبت به داروهای شیمی‌درمانی مقاوم هستند، مناسب است. هرچند نتایج تست‌های اولیه این دارو مثبت بوده اما برای رسیدن به مرحله تست بالینی هنوز تحقیقات بسیاری لازم است. این گروه در حال حاضر روی تست این دارو بر روی حیوانات بزرگ کار می‌کنند.

دار می‌گوید: سیس‌پلاتین یک داروی رایج در شیمی‌درمانی است ما از این که موفق به بهبود کارایی این دارو شدیم بسیار شگفت‌زده هستیم."
......................
خبر: انقلاب در عملکرد رایانه‌ها با دستاورد فیزیکدان ایرانی دانشگاه کورنل

تیمی از محققان دانشگاه کورنل شامل یک محقق ایرانی در نخستین استفاده عملی و فن آورانه از عایق های توپولوژیک به رهیافتی تازه جهت تغییر مغتاطش حوزه های مغناطیسی در حافظه های رایانه‌یی با سرعت بسیار بالاتر و پردازش اطلاعات بر روی آن ها دست یافتند.

عایق توپولوژیک (سه بعدی) به ماده عایقی گفته می شود که تنها سطح آن دارای رسانندگی الکتریکی است و جهت چرخش ذاتی (اسپین) الکترون های سطح آن عمود بر جهت تکانه خطی آن ها می باشد. به جهت خاصیت دوم، می توان با ایجاد جریان الکتریکی در سطح این مواد جریان اسپینی عمود بر آن تولید کرد و بالعکس.

فیزیکدانان دانشگاه کورنل توانسته اند از این واقعیت برای ایجاد گشتاور اسپینی بسیار بزرگ که اساس نوشتن و خواندن در حافظه های مغناصیسی است استفاده کنند.

به گفته ابوالحسن واعظی از اعضای این گروه،‌ آن ها توانستند با قرار دادن یک ماده فرومغناطیس بر روی سطح بیسموت سلناید که یک عایق توپولوژیک است و گذر دادن جریان الکتریکی از سطح عایق توپولوژیک این گشتاور مغناطیسی بسیار بالایی را به دست آورند.

بنا بر بررسی های نظری فیزیکدانان کرنل، این جریان الکتریکی منجر به جریان اسپینی عمود بر جهت جریان الکتریکی بر روی سطح بیسموت سلناید می شود و مغناطش به وجود آمده بر روی سطح به نوبه ی خود توسط برهم کنش مستقیم دو ممان مغناطیسی و هم چنین تراوش اسپین به ماده ی فرومغناطیس گشتاور بسیار بزرگی بر روی ماده فرومغناطیس اعمال می کند.

با این روش می توان جهت مغتاطش حوزه ی های مغناطیسی در حافظه های رایانه‌یی را با سرعت بسیار بالاتری تغییر داد و اطلاعات بر روی آن ها را پردازش کرد. با این روش حتی با قطع منبع جریان برق، اطلاعات از حافظه پاک نمی شوند. در این آزمایش میزان گشتاور مغناطیسی به دست آمده تا ده برابر بزرگ تر از بهترین میزان گشتاوری است که تا کنون در سیستم های دیگر مشاهده شده است و این می تواند منجر به انقلابی در بهینه سازی عملکرد رایانه های شود.

به گفته واعظی این نخستین استفاده عملی و فن آورانه از عایق های توپولوژیک است. نتایچ این تحقیق در مجله نیچر منتشر شده است.
......................
خبر: ساخت حسگرهای انتخاب‌پذیر بر پایه‌ی گرافن توسط محققان کشور

پژوهشگران دانشگاه شیراز با استفاده از محاسبات مکانیک کوانتومی و عامل‌دار کردن نوعی گرافن، موفق به افزایش حساسیت و واکنش پذیری این نانوساختارها برای‌شناسایی گاز سمی اکسید نیتروژن به‌صورت انتخاب‌پذیر شدند.

گازهای سمی از دسته‌ی اکسید نیتروژن (NOx) به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین عوامل آلودگی هوا به‌شمار می‌روند. این ترکیبات تشکیل‌دهنده‌ی اصلی ازون و باران‌های اسیدی هستند. امروزه استفاده از نانوساختارها برای‌شناسایی آلاینده‌های زیست‌محیطی، روشی جدید و با بازده بالا به‌شمار می‌رود. با توجه به نوظهور بودن گرافن، استفاده از این نانوساختار در کاربردهای مربوط به‌شناسایی آلاینده‌ها، موضوعی بسیار جدید و جالب برای گروه‌های تحقیقاتی مختلف بوده است. در این بین استفاده از نانوورقه‌ی گرافن، (Graphene Nanoflake (GNF)) برای‌ شناسایی گازهای آلاینده نسبت به گرافن و نانوریبون‌های گرافنی کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است.

در این تحقیق با استفاده از محاسبات مکانیک کوانتومی، نقش نوعی از نانوساختار بر پایه گرافن (GNF) به‌عنوان حسگر برای‌شناسایی دسته‌ای از گازهای آلاینده (اکسید نیتروژن) در حضور گازهای غیرسمی مورد بررسی قرار گرفته است.

نتایج نشان می‌دهد که از میان GNF خالص، جانشین شده‌ی شیمیایی و عامل‌دارشده، ساختارهای عامل‌دار شده به‌ویژه به‌وسیله‌ی گروه کربوکسیل، باعث بیشترین افزایش در حساسیت و واکنش پذیری GNF نسبت به گاز اکسید نیتروژن می‌شود. در واقع GNF عامل‌دار شده با گروه کربوکسیل، ابزاری مناسب به‌عنوان حسگر برای ‌شناسایی انتخاب‌پذیر گاز اکسید نیتروژن در حضور منوکسید کربن، اکسیژن و نیتروژن است.

اکبر امیدوار، دانشجوی دکتری رشته شیمی فیزیک دانشگاه شیراز و مجری طرح در مورد این تحقیقات گفت: « اساس کار حسگرهای مبتنی بر نانوساختارها، تغییرات band gap پس از برهمکنش با گاز است. در واقع پس از جذب گاز بر روی نانوساختارها، با توجه به میزان انتقال بار و همچنین قدرت برهمکنش بین آن‌ها، خواص الکترونی نانوساختار دستخوش تغییر شده و درنتیجه گاف انرژی آن تغییر می‌کند.

حال با قرار دادن نانوساختار مورد نظر در یک مدار الکتریکی، به محض جذب گاز بر روی آن، تغییر گاف انرژی باعث تولید سیگنال الکتریکی می‌شود که از طریق آن می‌توان به حضور گاز پی برد. بنابراین برای چنین مطالعاتی، محاسبه گاف انرژی اهمیت فراوان دارد. بر همین اساس خواصی همچون انرژی بالاترین اوربیتال مولکولی اشغال شده (HOMO) ، انرژی پایین‌ترین اوربیتال مولکولی اشغال نشده (LUMO) و اختلاف بین انرژی آن‌ها و همچنین انرژی جذب گاز بر روی GNF مورد محاسبه قرار گرفته است.»

در این تحقیق در ابتدا ساختار GNF خالص با استفاده از مدل‌سازی رایانه‌ای طراحی شد و با استفاده از محاسبات مکانیک کوانتمی از نظر انرژی بهینه‌سازی شد. سپس اثر جانشینی شیمیایی به‌وسیله‌ی عناصر بور و نیتروژن بر روی GNF با هدف بهبود خاصیت حسگری آن مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله بعد عامل دار کردن GNF به‌وسیله‌ی گروه‌های عاملی الکترون کشنده مورد بررسی قرار گرفت. سپس جذب گازهای مورد مطالعه بر روی هریک از ساختارهای طراحی شده انجام گرفت.

امیدوار با اشاره به نتایج به‌دست آمده از این تحقیقات گفت: «بر طبق نتایج به‌دست آمده اگرچه GNF خالص نسبت به گاز اکسید نیتروژن واکنش‌پذیر است، اما می‌توان این واکنش‌پذیری را با عامل‌دار کردن آن بهبود بخشید. نتایج تحقیق ما نشان می‌دهد GNF خالص پس از جذب گاز اکسید نیتروژن دستخوش تغییر قابل ملاحظه‌ای در مقدار گاف انرژی می‌شود. این در حالی است که جذب گازهای اکسیژن، نیتروژن و مونوکسید کربن چنین تأثیری را بر روی GNF خالص ندارند. همچنین مطالعات ما نشان داده است که GNFهای جانشین شده با بور و نیتروژن در مقایسه با GNF خالص حساسیت و واکنش پذیری کمی را در برابر گازهای مورد مطالعه نشان می‌دهند.

نتایج مربوط به GNFهای عامل دار شده به‌وسیله‌ی گروه‌های عاملی الکترون کشنده نشان می‌دهند که عامل دارکردن GNF موجب افزایس حساسیت آن در مقابل گاز اکسید نیتروژن شده و در کنار حساسیت و عملکرد انتخابی بالا، دارای انرژی‌های جذب قابل توجهی هستند که نشان دهنده‌ی برهمکنش قوی بین گاز اکسید نیتروژن و GNFهای عامل دار شده هستند. در میان گروه‌های عاملی، گروه کربوکسیل بیشترین سهم را در افزایش عملکرد انتخابی، حساسیت و واکنش پذیری GNF در مقابل گاز اکسید نیتروژن دارد.»

در این تحقیق که در راستای رساله دکتری اکبر امیدوار صورت گرفته است، اثر گروه‌های عاملی الکترون کشنده در عامل‌دار کردن GNF برای بهبود خاصیت حسگری در برابر گازهای آلاینده مورد مطالعه قرار گرفته است که به گفته‌ی وی در ادامه پروژه، اثر گروهای عاملی الکترون دهنده نیز مورد مطالعه قرار گرفته و در آینده‌ای نزدیک نتایج مربوط به آن منتشر خواهد شد.

نتایج این کار تحقیقاتی که با تلاش اکبر امیدوار و دکتر افشان مهاجری- عضو هیأت علمی دانشگاه شیراز- صورت گرفته است، در مجله‌ی Sensors and Actuators B: Chemical منتشر شده است.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

79048