۱۴۰۳ یکشنبه ۰۱ مهر

عملکرد چهارساله اتاق بازرگانی راضی کننده نیست

به گزارش ICTPRESS، فاطمه دانشور عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: از گوشه و کنار خبر می‌رسد برخی افراد از اکنون اقدام به جمع‌آوری کارت بازرگانی افراد برای رأی‌ گیری افراد خاص کردند که انجمن نظارت بر انتخابات از اکنون باید فکری به حال این مسئله و تخلفات احتمالی بکند.
وی به مشکلاتی که در ساختار اتاق بازرگانی طی 4 سال اخیر وجود داشته اشاره کرد و گفت: متأسفانه ساختار اتاق بازرگانی فهرست محور است و همواره سانسور خبری هدفمند در مورد عده ‌ای خاص در اتاق اتفاق می‌ افتد و تکلیف معلوم نیست که اتاق یک تشکل است یا یک پارلمان، چرا که در تشکل و پارلمان افراد امکان اظهار نظر دارند در حالی که هر یک از اعضای هیأت نمایندگان ماهانه شاید یک دقیقه هم اجازه سخن گفتن نداشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه باید ساختار اتاق بازرگانی به عنوان تنها مرکز بخش خصوصی که می‌تواند صدای مردم را در راستای اصلاح ساختار اقتصادی به بخش‌ های مختلف برساند، ضروری است، تصریح کرد: متأسفانه کار را به جایی رساندیم که از مجموع کارت‌های بازرگانی تهران تنها 15 درصد در انتخابات شرکت می‌کنند که این امر نشان از نارضایتی و بی‌ تفاوتی صاحبان کارت بازرگانی به سرنوشت خود در اتاق است که نشانه خوبی نیست.
عضو شورا شهر تهران گفت: طی این چند سال تلاش زیادی کردیم که مرکز مسئولیت اجتماعی بنگاه‌ های اقتصادی در اتاق تأسیس شود چرا که در برخی کشورها مانند هندوستان این مسئله به شکل قانون درآمده که شرکت‌ها مبلغی را از محل درآمدشان صرف کارهای اجتماعی کنند، اما متأسفانه این طرح در حد حرف باقی ماند و همواره با دست‌اندازهایی مواجه شدیم، در حالی که همین مسئله را در شورا شهر تهران به نتیجه رساندیم و اکنون شرکت‌های پیمانکاری شهرداری حق به کارگیری کودکان را در فعالیت‌ها ندارند.
وی با تاکید بر اینکه ساختار اتاق بازرگانی مشکل اساسی دارد، تصریح کرد: ساختار فعلی اتاق های بازرگانی رئیس محور است و در این راستا توانمندی ها و ظرفیت های اعضا مغفول واقع می شود. در حال حاضر اعضای اتاق های بازرگانی سهم 15 درصدی در تصمیم گیری ها دارند، این نشان از نارضایتی و بی تفاوتی اعضا دارد که هیچ علامت خوبی نیست.
رئیس کمیسیون اخلاق و کسب و کار اتاق ایران در این نشست اگرچه از بی اخلاقی های هیات رییسه اتاق انتقاد کرد اما اصلاح ساختاری اتاق را برای اعضای جدید یک ضرورت دانست.
وی معتقد است که اتاق های بازرگانی هیچ شباهتی به یک تشکل ندارد چرا که اعضای آن هیچ مشارکتی در روند فعالیت آنها ندارند.
دانشور افزود: اتاق بازرگانی در اسم یک تشکل است اما در عمل به صورت یک تشکل واقعی عمل نمی کند ضمن آنکه از آن به عنوان پارلمان بخش خصوصی نمی توان یاد کرد چرا که اعضای آن هیچ گونه امکان صحبت ندارند. ساختار اتاق معیوب است چون اجازه نمی دهد از توانمندی های اعضا در راستای ارتقا بخش خصوصی استفاده کرد.
این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران اظهار داشت: در اولین سال حضور در اتاق بازرگانی، خواستار تاسیس مرکز مسئولیت اجتماعی بنگاه های اقتصادی در اتاق تهران شدم چرا که اعتقاد دارم واحدها و بنگاه های اقتصادی باید بخشی از درآمدهای خود را به انجام مسئولیت های اجتماعی اختصاص دهند که متاسفانه پس از گذشت چهار سال این موضوع به سرانجام نرسید.
عضو هیات مدیره کانون زنان بازرگان ایران به یکی از قول ‌های خود که 4 سال پیش برای ورود به اتاق بازرگانی داده بود، اشاره کرد و گفت: بنا بود تا زمینه حضور بیشتر زنان را در اتاق بازرگانی فراهم کنند و علیرغم اینکه اکنون بیش از 1200 نفر از بانوان صاحب کارت بازرگانی هستند، اما در اتاق بر سر این مسئله سد ایجاد کردند و حضور زنان را به عنوان واحد سازمانی کاهش دادند، در حالی که این قشر به دنبال یک نهاد مدنی برای پیگیری مطالبات خود هستند و بی‌توجهی ‌ها کار را به آنجا رساند که در نهایت از طریق اتاق بازرگانی ایران کانون زنان بازرگان تشکیل شد که انتخابات آن نیز حرف و حدیث‌های خود را در پی داشت.
وی با اشاره به اینکه جمع‌ کردن برگه آرا در انتخابات تبدیل به امری عادی شده است، افزود: از اکنون نیز گروه یا گروه‌هایی در حال جمع‌آوری اصل کارت بازرگانی افراد هستند که ما نسبت به این امر اظهار نگرانی خود را به طور جد اعلام می‌کنیم و امیدواریم اتفاق تلخی که در انتخابات اتاق‌های مشترک و کانون زنان بازرگان افتاد با تدبیر به موقع انجمن نظارت بر انتخابات نیفتد و صاحبان واقعی کارت بازرگانی پای صندوق بیایند.
بخش دیگری از انتقادات دانشور به ارائه فهرست‌های مختلف با هدف تصاحب هیأت رئیسه اتاق بود و در این مورد گفت: شاید یکی از این دلایل آن است که اعضای هیأت نمایندگان اگر در هیأت رئیسه حضور نیابند صدایشان به جایی نمی‌رسد که یکی از دلایل آن ضعف آئین‌نامه‌های اتاق است.
دانشور خاطر نشان کرد: باید پرسید چرا اراده جدی برای اصلاح آئین ‌نامه‌های اتاق بازرگانی وجود ندارد و اعضای هیأت نمایندگان دوره هفتم چرا این آئین‌نامه‌ها را اصلاح نکردند که اکنون هر کسی بتواند کارت بازرگانی بگیرد و به راحتی هلدینگ‌ها، افراد دولتی و یا غیر وارد انتخابات شده و جریان سازی کنند.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

63285