واردات مسافری موبایل تا 10 برابر کاهش یافته است
به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از روابط عمومی انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، با کندشدن روند واردات تلفن همراه به کشور و ابراز نگرانی رییس هیات مدیره انجمن واردکنندگان موبایل نسبت به احتمال التهاب در بازار شب عید با ادامه این روند، بلافاصله جلسهای مشترک با کلیه ذینفعان دولتی و خصوصی حوزه موبایل در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برگزار شد. در این جلسه که نماینده بانک مرکزی، خیال واردکنندگان را از تامین ارز برای واردات موبایل راحت کرد. امیر حسین شکوهی، مدیرکل نظارت ارز بانک مرکزی پیش تر نیز از نامه نگاری وزیر صنعت با این بانک به منظور تغییر ارز مورد نیاز برای واردات تلفن همراه و تامین آن از محل ارز سامانه نیما، صادرات یا سپرده واردکننده بنا به درخواست متقاضی به کلیه ارزها خبر داده بود.
همچنین نمایندگان وزارت صمت نیز نسبت به تسریع و تسهیل رسیدگی به پروندههای ثبت سفارش شرکتهای واردکننده موبایل قول مساعد دادند.
امیر اسحاقی دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی برگزاری این جلسه را به منظور تنظیم بازار شب عید و تصمیم سازی برای آینده بازار تلفن همراه کشور موثر دانست و گفت: همکاری تمام قد دستگاههای دولتی و قول مساعد آنها جهت بهبود فرایندها، امید بخش است. با قوت گرفتن این روند همکاری از ابتدای سال جاری و اعتماد دولت به بخش خصوصی، شاهد تحولات مهمی در بازار تلفن همراه بوده ایم. شاید نقطه عطف آن را بتوان محدودیت های اعمال شده در واردات مسافری که در ابتدای خرداد امسال اعمال شد، دانست.
احتمال افزایش مصرف موبایل در کشور از ابتدای بهمن
اسحاقی با اشاره به واردات 10 میلیون و پانصد هزار دستگاه موبایل طی 9 ماه به کشور گفت: این میزان دستگاه از طریق رویه مسافری و تجاری وارد کشور شده است و بخش اندکی از آن نیز شامل تولیدات داخلی میشود. این در حالی است که مصرف کشور در این بازه زمانی 9 میلیون 600 هزاردستگاه موبایل بوده است.
وی افزود: فقط در آذرماه سال جاری واردات موبایل یک میلیون و 265 هزار دستگاه بوده و مصرف در این ماه به یک میلیون و 250 هزار دستگاه رسیده است.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی گفت: تحلیل ما از بررسی دادههای موجود و روند واردات و مصرف کشور این است که در 3 ماه پایانی سال، حداقل 3 میلیون و 800 هزار دستگاه موبایل وارد کشور خواهد شد. البته این پیش بینی در صورتی محقق خواهد شد که شرایط عادی باشد و اختلالی در روند تخصیص ارزو ثبت سفارش ها بوجود نیاید. و نکته حساس و نگران کننده در این مسیر که همواره واردات را دستخوش تغییرات میکند، جهش ارز و نوسانات آن است. اما اگر شرایط مطلوب و پایدار باشد انتظار آن می رود که از اوایل بهمن ماه مصرف موبایل در کشور سیر صعودی داشته باشد.
کاهش 10 برابری واردات موبایل مسافری
همچنین اسحاقی ضمن اشاره به از صرفه افتادن واردات موبایل با استفاده از رویه مسافری گفت: نتیجه سیاستگذاریها و همکاری مستمر واردکنندگان در اجرای سیاست ها منجر به کاهش 10 برابری استفاده تجاری از رویه مسافری واردات تلفن همراه در کشور بوده است. طبق گزارش های دریافتی، آمار واردات مسافری از 1میلیون و دویست هزار دستگاه در اردیبهشت ماه امسال، به 150 هزار دستگاه تا پایان آذرماه رسیده است که این اتفاق دستاورد مهمی برای فعالین این حوزه محسوب میشود.
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل تبلت و لوازم جانبی ضمن اشاره به تغییر معنادار واردات تجاری تلفن همراه به کشور گفت: در فاصله 9 ماه واردات تجاری افزایش یافته است. آمارها نشان میدهد 205 هزار دستگاه موبایل در فروردین امسال به صورت تجاری وارد کشور شده بود و حالا در پایان اذرماه این تعداد به 1 میلیون و 115 هزار دستگاه رسیده است. با مشاهده این روند، به نوعی میتوان گفت واردات مسافری تلفن همراه جای خود را به واردات تجاری داده است.
اجرای طرح افق تا چندماه آینده
اسحاقی چندی پیش ایجاد شفافیت در شبکه واردات و عرضه تلفن همراه را یکی از مطالبات فعالین این صنف عنوان کرده بود و از همدلی تمام ذینفعان اعم از اتحادیه ها و اصناف در راستای تحقق این مهم خبر داده بود. در همین راستا در خلال جلسه مشترک ذینفعان حوزه موبایل، دولت از اجرایی شدن طرح افق تا چندماه آینده خبر داد.
گفتنی است زیرساختهای قانونی لازم جهت اجرای طرح افق در حوزه عرضه تلفن همراه از سال 97 فراهم شده بود و حالا با ایجاد شرایط مناسب برای اجرای این طرح، امکان پیاده سازی نهایی آن ممکن شده است.
نظرات : 0