۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان

تشریح دستاوردهای نخستین کنگره فناوری اطلاعات و ارتباطات

به گزارش ICTPRESS : در نشست عمومی اولین کنگره فناوری اطلاعات و ارتباطات با رويكرد به‌زيست شهروندان، محمد کرم پور در خصوص راهبردهای رگولاتوری در بازار ICT ایران سخنرانی کرد.
وی با اشاره به اینکه دو نوع رگولاتوری در دنیا وجود دارد ،گفت: نوع اول رگولاتوری راه گشا است به این مفهوم که حال و آینده یک بخش را دیده و براساس آن صحنه آرایی می کند، تا چه کسی  در کجا قرار گرفته و چه کاری انجام دهد و خود در پشت صحنه قرار می گیرد.
وی نوع دوم رگولاتوری را رگولاتور مزاحم نام برد و گفت : این نوع رگولاتور در پشت سر اپراتور و ارائه دهنده حرکت می کند. کرم پور گفت : درصورتی که کشورها به دنبال استفاده از رگولاتوری نوع اول باشند، می توانند در مدت زمانی کوتاه شاهد رشدی عظیم باشند.
در ادامه مراسم محمدهادی ایازی، معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران به ارائه مقاله خود در خصوص رویکردها، راهبردها و اهم برنامه های اجتماعی و فرهنگی پرداخت. محمدهادی ایازی گفت: در چند سال گذشته شهرداری سعی کرده است تا از کالبد خدماتی خارج و به نهاد اجتماعی تبدیل شود،به این مفهوم که عموم مردم در اداره شهر ، شهرداری را همراهی کنند.
مهران خوانساری، نائب رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور نیز در ارائه مقاله خود با موضوع مطلوبین فاوا برای مردم گفت: یکی از اهداف اصلی کنگره و همایش چگونگی ارائه خدمات بهتر به مردم است.
خوانساری برای ارائه مطالب از چارچوب ITU استفاده کرد و مدل قابل ارائه از سوي خود را در پنج شاخص کلی مطرح کرد. خوانساری گفت: مسوولین ذيربط باید به دنبال راهکارها و ارائه مدل های کسب و کار باشند. خوانساری در خصوص مفهوم مدل تکامل دولت الکترونیک گفت: تکامل دولت الکترونیک به این معناست  که مدل های ارائه شده را اجرایی کنند.
در بخش پایانی نشست اولین کنگره فناوری اطلاعات و ارتباطات مجتبی جعفری مقاله ای در خصوص امنیت در فضای مجازی ارایه کرد و برای طرح مبحث مورد نظر به بیان نمونه هایی از محیط ها و فعالیت ها در فضای تبادل اطلاعات و تهدیدات مرتبط و راه های مقابله با مهم ترین حوزه های تهدید را مطرح کرد.
مراسم اختتاميه اولين كنگره فناوري اطلاعات و ارتباطات نیز با حضور مديران ، رؤسا و نمايندگان سازمان ها و ارگان هاي شهر تهران از جمله سازمان نظام صنفي رايانه اي كشور ، انجمن كامپيوتر ايران ، شهرداري ، مجتمع فني تهران ، انجمن ICT ايران ، دبيرخانه شوراي عالي اطلاع رساني ، وزارت بازرگاني ، شركت ثبت اسناد، انجمن ايراني مطالعات جامعه اطلاعاتي ، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و ساير حوزه ها و همچنين حوزه هاي دانشگاهي برگزار شد.
دكتر سعيد سعادت ، مدير عامل مجتمع فني تهران در این مراسم  در خصوص نقش دولت الكترونيك در زيست شهروندان سخن گفت.
وی در ابتداي بحث خود به اين نكته اشاره كرد كه ، دنياي امروز با توجه به جهاني شدن فناوري اطلاعات دچار تغيير چشم گیری شده و اطلاعات حرف اول آن را مي زند. مدير عامل مجتمع فنی تهران با اشاره به این که تمام امور زندگي امروزي از فناوري اطلاعات و دانش نشات مي گيرد، افزود : دولت براي كنترل دانش نيازمند ابزارهايي است كه مهمترین آن دولت الكترونيك است ، به این مفهوم که دولت بايد بتواند خدمات را در كوتاه ترين زمان و بالاترين سرعت و بهترين شرايط در اختيار مردم قرار دهد.
سعيد مهديون ، معاون وزير ICT و مدير عامل شركت فناوري اطلاعات نیز در این جلسه درخصوص راهبردهاي توسعه خدمات ديتا در كشور گفت :  براي ورود به این بحث باید از تاثير فناوري اطلاعات و ايجاد فضاي مجازي بر زيست شروع كرد. وی در تشریح فضای مجازی افزود : فضاي مجازي ، فضايي كه مردم بتوانند روزانه چند ساعت و با وجود تمام امكانات در آن زندگي كنند. مهديون در ادامه به سند چشم انداز ايران در 1404 و جايگاه ايران در آن نيز اشاره كرد .
در ادامه این نشست دكتر سيد مهدي تشكري قائم مقام شهرداري تهران و عضو هيات علمي دانشگاه امير كبير كه به عنوان يكي از برگزار كنندگان و همچنين از دبيران كنفرانس بود با موضوع شهر هوشمند تهران ، رويكرد شهرداري تهران و جايگاه بخش خصوصي ، گفت: ایران به دليل عدم توانايي در جمع آوري اطلاعات و اطلاع رساني از خدمات انجام شده نتوانسته تاكنون رتبه بالا و قابل قبولی در سطح جهاني كسب كند. تشكري افزود  :  شهرداري اميدوار است تا با ارائه طرح هاي جديد خود ، شهري را كه مناسب زندگي تمام مردم است به وجود آورد.
دكتر جعفر حبيبي نیز در جمع بندي نهايي اولين كنگره فناوري اطلاعات و ارتباطات با رويكرد به‌زيست شهروندان گفت : دستاوردهای چنین نشست های تخصصی بسيار ارزشمند است و منجر به انتقال تجربه و دانش می شود.
به گزارش ICTPRESS : كنگره و نمايشگاه ملي فناوري اطلاعات و ارتباطات با برگزاري همزمان نشست ها و كارگاه هاي تخصصي با رويكرد به‌زيست شهروندان اول تا سوم خرداد ماه 89 در مركز همايش هاي شهرداري تهران واقع در محل نمايشگاه هاي بين المللي شهرداري تهران در بوستان گفت و گوي تهران برگزار شد.
قرار بر اين است تا اغلب مراسم و برگزاري ها در حوزه ICT از جمله كنفرانس ملي شهرالكترونيكي كه سال گذشته از سوي جهاد دانشگاهي و شهرداري تهران در مركز همايش هاي بين المللي برج ميلاد تهران برگزار شد از اين پس در اين كنگره تلفيق شده و يكپارچه برگزار شود.

 

نظرات : 0

ثبت نظر

55472