هشت هزار و 500 پروژه پژوهشي در سايت کتابخانه ديجيتال نور
به گزارش ICTPRESS : حجتالاسلام سيد مصطفي طباطبايي با اشاره به پيشينه تشکيل کتابخانههاي ديجيتال، اظهار كرد: اولين کتابخانههاي ديجيتالي سال 1973 در کشور انگلستان بهصورت شبکههاي محلي راهاندازي و با استقبال پژوهشگران و محققان مواجه شد که در همين راستا طي ساليان بعد از اين واقعه، اين امر در اکثر دانشگاههاي معتبر دنيا گسترش يافت.
وي با ارائه تعريفي از کتابخانههاي ديجيتال، ابراز كرد: اين اصطلاح براي فضاهاي مجازي به کار برده ميشود که کتب به صورت الکترونيک به همراه يکسري ابزار ويژه در محيط سايت، در اختيار کاربران قرار ميگيرد.
مدير پايگاه کتابخانه ديجيتال نور با اشاره به سابقه 20 ساله مرکز تحقيقات کامپيوتري علوم اسلامي، افزود: اين مرکز در پي سياستهاي کاري خود، حدود 7 سال پيش به راهاندازي پايگاه مجلات اسلامي اقدام كرد که در پي استقبال از اين موضوع، تصميم به راهاندازي پايگاه کتب اسلامي نيز گرفته شد، در همين راستا طراحي اين پايگاه کتابخانه ديجيتال نور از سال 86 آغاز و در سال 88 به صورت رسمي راهاندازي و در اختيار کاربران قرار گرفت.
حجتالاسلام طباطبايي با اشاره به غني بودن منابع اين کتابخانه، اذعان كرد: امروز کتب اين کتابخانه در قالب 150 فرمت تخصصي ارائه ميشود، که در نوع خود بينظير است.
وي، تعداد کتب موجود در سايت را 7 هزار و 500 جلد دانست و تصريح کرد: تصميم داريم تا پايان سال جاري اين تعداد را به 14 هزار جلد افزايش دهيم.
مدير پايگاه کتابخانه ديجيتال نور با اشاره به اين مطلب که اکثر کتب اين پايگاه در حوزه علوم اسلامي است، گفت: فقه و اصول، تاريخ، جغرافيا، تفسير، علوم قرآني، حديث، تراجم و رجال، ادبيات عرب، لغت و کلام از جمله موضوعات کتب اين مرکز ميباشد.
وي ابراز اميدواري کرد که طي ساليان آينده، مطالب علوم انساني نيز برروي سايت قرار گيرد.
حجتالاسلام طباطبايي با بيان اين که تاکنون بيش از يک ميليون و نيم متن تايپ شده و يک ميليون صفحه کتاب اسکن شده، در سايت قرار دارد، يادآور شد: تاکنون بيش از 8 هزار و 500 پروژه پژوهشي در اين سايت کتابخانه ديجيتال نور ايجاد و 7 هزار کاربر ثبتنام شدهاند.
وي درباره خدمات اين پايگاه به کاربران بيان كرد: اين پايگاه در راستاي حمايت از کاربران، کتب و مقالات آنان را دريافت و علاوه بر ارائه در سايت مرکز، بهصورت نرمافزاري به محققان ارائه ميكند؛همچنين اين مرکز، خدمات ويژهاي نيز به مراکز و نهادهاي مختلف ارائه ميكند که بحث ايجاد کتابخانههاي که کوچک در سايت اين مراکز و حمايت از آن، از جمله اين خدمات است.
نظرات : 0