۱۴۰۳ جمعه ۱۱ آبان

انقلاب فناوري پاك و تدوين مدل‌هاي هوشمند

خدماتي ضروري نظير حمل ونقل، بهداشت و درمان ، تعليم و تربيت و امنيت از مولفه‌هاي اصلي و نيازهاي ضروري شهرها هستند. ارائه خدمات مطلوب در گستره شهرها فقط با توجه به انقلاب فناوري پاك و تدوين مدل‌هاي هوشمند و استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات ميسر است.
به گزارش خبرنگار ICTPRESS ، فناوري پاك به هر گونه كار توليدي، خدماتي و يا فرآيندهاي اطلاق مي‌شود كه به ايجاد ارزش افزوده مي‌پردازند و از منابع تجديد ناپذير به ميزان صفر و يا بسيار ناچيز استفاده مي‌كنند وعلاوه بر آن توليد آلودگي و مواد زائد آن‌ها نيز حداقل است.
از نيمه دوم دهه اول قرن بيست و يك عصر كميابي فرا رسيده است منابع و انرژي ارزان ديگر در دسترس نيست، تغييرات آب و هوا و آلودگي محيط زيست خطرهايي جدي محسوب مي‌شوند. از اين رو انقلاب فناوري پاك ضرورتي در عصر كميابي است.
فناوري پاك چهار بخش اصلي را زير پوشش قرار مي‌دهد:‌ انرژي ، حمل ونقل ، آب و مواد؛ يكي از زمينه‌هاي اصلي و ضروري در توسعه فناوري پاك در راستاي توسعه پايدار، كلان شهرها هستند. كلان شهرها براي پايداري ضرورتا بايد به فناوري پاك روي آورند و با بهينه‌سازي امكانات و مولفه‌هاي شهر و تبديل شهر به شهر هوشمند، توسعه پايدار را محقق سازند.
جاي گزيني زير ساخت‌هاي موجود شهرها در بسياري از موارد غير ممكن و نيازمند هزينه‌هاي بسيار گزافي است ولي به كمك فناوري‌هاي نوين مي‌توانيم هوشمندي را به زير ساخت‌هاي موجود القا كنيم به عبارت ديگر با تبديل سيستم‌ها به سيستم‌هاي ديجيتالي و مرتبط كردن آن با يكديگر امكان تجميع داده‌ها فراهم شده كه با تحليل هوشمندانه اين داده‌ها پاسخ‌هاي لازم به هر يك ازنيازهاي كنترل و با تصميم‌گيري داده مي‌شود. 
به عبارت ديگر سيستم‌هاي مورد نظر را بايد تجديد سازمان كنيم تا با هوشمندي، خدماتي كارآمدتر ارائه دهند. فقط با اتكا به فناوري پاك و با توسعه سيستم‌هاي هوشمند مبتني بر فناوري اطلاعات و ارتباطات، شهرها مي‌توانند فرآيند توسعه پايدار را در راستاي ارائه كيفيت مطلوب زندگي به شهروندان فراهم كنند.
توسعه سيستم‌هاي ابزاري، يكپارچه، مرتبط و هوشمند تنها براي مقابله با چالش‌هاي شهري مطرح نيست. بلكه بخشي از چالش‌هايي است كه حيات بشري و كره ارض با آن مواجه است كه تنها با پايدارسازي شهرها مبتني بر فناوري پاك و با استفاده از فناوري اطلاعات و ارتباطات مي‌توان پايداري توسعه تمدن بشري را شاهد بود.

نظرات : 0

ثبت نظر

39433