۱۴۰۳ شنبه ۲۱ مهر

تامین مالی صنایع دانش‌بنیان سرعت میگیرد

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از روابط عمومی فرابورس ایران، رضا غلامعلی‌پور در جریان همایش "دورنمای اقتصاد ایران در سال 1395" به بررسی چشم‌انداز آینده بازار سرمایه پرداخت و افزود: برای سال آینده در جهان و همین‌طور در ایران انتظار تغییر میرود.
معاون توسعه بازار فرابورس ایران با اشاره به برخی پیش‌بینی‌ها در مورد وضعیت جهان در سال 2016 میلادی اظهار داشت: بر اساس این پیش‌بینی‌ها در سال پیش رو، رشد اقتصادی چین و کشورهای حوزه خلیج فارس کاهش پیدا میکند و سهم تولیدات دانش‌بنیان از بازارهای جهانی افزایش می‌یابد.
وی ادامه داد: ثبات نسبی در منطقه خاورمیانه و رشد اقتصادهای کوچک نوظهور و تغییر الگوی مصرف انرژی از موارد دیگری است که به طور تدریجی حاصل میشود.
غلامعلی‌پور گفت: در این مدت برخی کشورها با راه‌اندازی صندو‌ق‌های سرمایه‌کذاری جسورانه توانستند وارد کسب و کارهایی شوند که علی‌رغم ریسک بالا، بازده مناسبی به همراه داشته باشد.
معاون توسعه بازار فرابورس ایران با بیان اینکه با آزاد سازی ذخایر ارزی بلوکه شده ایران بعد از رفع تحریم‌ها دسترسی به این ذخایر بیشتر میشود و انتظار رونق در بازارهای موازی وجود دارد، ادامه داد: انتظار ورود سرمایه‌گذران خارجی به ایران در سال 95 افزایش یافته و پیش‌بینی میشود که ایران به واسطه دستیابی به سهم بازارهای از دست رفته، به بالاترین نرخ رشد در سال‌های اخیر دست یابد.
وی از کاهش هزینه تجارت خارجی به واسطه رفع تحریم‌ها، توسعه سهم بازار کشور از بازارهای از دست رفته خارجی در حوزه انرژی، ایجاد و تقویت صنایع دانش بنیان و اعتمادسازی برای جذب سرمایه‌گذار خارجی به عنوان فرصت‌های پیش روی کشور یاد کرد و گفت: ورود شعب بانک‌های خارجی و افزایش رتبه اعتباری اوراق بدهی از دیگر مواردی است که در سال 95 رخ خواهد داد.
غلامعلی‌پور، ناتوانی در هدایت شفاف منابع نقدینگی، افزایش واردات کالاهای غیر ضروری و جهت‌گیری سرمایه‌گذاری خارجی به سمت آسیای مرکزی را از جمله تهدیدات پیش رو عنوان کرد و افزود: در همه دنیا موسساتی برای رتبه‌بندی دولت‌ها و شرکت‌ها وجود دارند که ما به واسطه تحریم نتوانستیم از خدمات آنها بهره‌مند شویم و اگر بخواهیم به سمت تامین مالی بین‌المللی برویم باید از این خدمات استفاده کنیم.
معاون توسعه بازار فرابورس ایران با اشاره به توسعه تامین مالی دولت از طریق بازار بدهی، توسعه تامین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط اعم از صنایع دانش بنیان و توسعه ابزارها و نهادهای مالی حوزه مسکن به عنوان 3 برنامه اصلی بازار سرمایه در سال 95، تصریح کرد: کاهش درآمد دولت در سال‌های اخیر مخصوصاً سال 95 جهت‌گیری بودجه سالیانه را به سمت انتشار انواع اوراق بهادار و اسناد خزانه اسلامی برده است.
وی در ادامه اظهاراتش در پنل چشم‌انداز بازار سرمایه گفت: پیش‌نیاز بزرگ بازار بدهی ایفای تعهدات دولت و اطمینان‌بخشی به بازار است و کسانی که اسناد خزانه‌اسلامی دریافت کردند مشاهده میکنند که نرخ‌ها در این بازار هر روز در حال کاهش است.
غلامعلی‌پور با بیان اینکه تامین مالی بین‌المللی توسط دولت کمتر انجام شده اما تامین مالی به پشتوانه صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه طی 5 سال اخیر در دنیا افزایش یافته است، افزود: رویکرد بازار سرمایه این است که توسعه تامین مالی صنایع دانش بنیان با پذیرش صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه انجام شود.
وی تامین مالی شرکت‌های کوچک و متوسط را عاملی موثر برای اقتصاد کشور توصیف کرد و گفت: مساله اصلی این نوع مجموعه‌ها، تامین مالی است از این رو، فرابورس ایران در نظر دارد بازاری اختصاصی برای معاملات این گونه شرکت‌ها ایجاد کند.
غلامعلی‌پور به وضعیت بازار مسکن در سال‌های اخیر اشاره و افزایش اعطای تسهیلات بانکی را از محرک‌های این بازار عنوان کرد و گفت: راه‌اندازی صندوق‌های سرمایه گذاری املاک و انتشار اوراق بهادار مبتنی بر وام رهنی از طریق فرابورس ایران میتواند به بهبود وضعیت بازار مسکن کمک کند.

................................
ارزش معاملات هفتگی فرابورس ایران 221 درصد افزایش یافت
در پایان هفته پنجاهم سال جاری، ارزش معاملات فرابورس ایران رشد 221 درصدی را تجربه کرد و به بیش از 47 هزار میلیارد ریال رسید.
بازار فرابورس دومین هفته اسفندماه را در حالی به پایان برد که 46 درصد معاملات 455 هزار و 930 میلیارد ریال در بازار دوم رخ داد و بازار اول سهم 12 درصدی از معاملات داشت.
این هفته همزمان با افت 2 درصدی حجم داد و ستدها، 2 میلیارد و 549 میلیون ورقه بهادار مورد معامله قرار گرفت و ارزش آن با رشد 221 درصدی به 47 هزار و82  میلیارد ریال رسید.
بر اساس این گزارش معاملات بازار اول و دوم در مقایسه با هفته پیشین با کاهش مواجه شد به طوری که 540  میلیون ورقه بهادار به ارزش یک هزار و 370  میلیارد ریال در بازار اول داد و ستد شد.
در بازار دوم نیز 942 میلیون ورقه بهادار به ارزش 2 هزار و398  میلیارد معامله شد که نسبت به هفته گذشته 24 درصد به لحاظ حجم و 28 درصد به لحاظ ارزش افت نشان میدهد.
در بازار پایه یک میلیارد و 37 میلیون اوراق بهادار دست به دست شد و ارزش آن به 35 هزار و 361 میلیارد ریال رسید که این رقم در قیاس با هفته پیش از آن 5 هزار و 547 درصد افزایش یافته است.
در عین حال در بازار ابزارهای نوین مالی شاهد افت 29 درصدی حجم و 9 درصدی ارزش معاملات هفتگی بودیم و 29 میلیون اوراق بهادار به ارزش7  هزار و953  میلیارد ریال خرید و فروش در این بازار انجام شد.
در این مدت، 2 هزار و 610 میلیارد ریال در نمادهای اسناد خزانه داد و ستد شد و در مجموع 17 هزار و 755 میلیارد ریال اسناد خزانه اسلامی از مهر ماه تاکنون معامله شده است.
به این ترتیب، آیفکس در روز چهارشنبه با 8.7 واحد کاهش، عدد 822 را نشان داد و ارزش بازار فرابورس با افت 0.7 درصدی بالغ بر977  هزار و 21 میلیارد ریال شد.
در روز دوشنبه این هفته 779  میلیون اوراق بهادار به ارزش 3 هزار و 580 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت که بالاترین حجم و ارزش این هفته بود.
طبق این گزارش، در هفته پنجاهم سال 1394، گروه فرآورده‌های نفتی با در اختیار گرفتن 20 درصد معاملات در صدر صنایع پیشرو در بازار فرابورس قرار گرفت و به دنبال آن گروه انبوه سازی و املاک با 490 میلیارد ریال معامله و سهم 17 درصدی در جایگاه دوم ایستاد؛ رتبه سوم هم به گروه محصولات شیمیایی با 483 میلیارد ریال داد و ستد و  16 درصد سهم رسید.

نظرات : 0

ثبت نظر

48566