GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی یکشنبه ۲۲ مرداد
ICTPRESS - خبرهای طلایی روز یکشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ به اطلاع شما مخاطبان عزیز میرسد.
ICTPRESS گزارش میدهد:
خبر: نخستین رایانه شخصی آیبیام ۴۲ ساله شد
رایانه شخصی IBM که به PC نیز معروف است، 42 ساله شد. این رایانه شخصی که اولینبار در سال 1981 از راه رسید، محبوبترین رایانه خانگی بود که کاربران در اوایل دهه 80 میتوانستند خریداری کنند.
رایانه شخصی در تاریخ صنعت فناوری اهمیت بسیار زیادی دارد؛ زیرا نهتنها باعث رشد بازار رایانش خانگی شد، بلکه تأثیرات تعیینکنندهای برای چگونگی توسعه صنعت محاسبات بههمراه داشته است.
درحالیکه PC یا رایانه شخصی امروزه یک کلمه رایج برای توصیف تقریباً هر رایانه مجهز به ویندوز، لینوکس یا حتی مک است، اما این اصطلاح در واقع توسط IBM بهعنوان یک نام تجاری ابداع شد.
رایانه شخصی بسیار محبوبتر از دستگاههای دیگری مانند Apple II بود و همین امر باعث شد تا IBM دوبرابر اپل در بازار رایانههای شخصی درآمد داشته باشد.
چیزی که باعث شد PC در بلندمدت موفقیتآمیز باشد، اکوسیستم باز آن بود. اکثر رایانههای دیگر دارای اکوسیستم بستهای بودند و عمدتاً توسط شرکت سازنده آن پشتیبانی میشدند؛ بهخصوص در زمینه سختافزار. در مقابل، IBM تلاش کرد تا رایانه شخصیاش هم از نظر سختافزار و هم نرمافزار توسط بسیاری از شرکتهای شخص ثالث پشتیبانی شود.
علاوهبراین، فروش بالای رایانه شخصی حلقهای از بازخوردهای مثبت را ایجاد کرد که به نفع اکوسیستم سختافزاری-نرمافزاری بود. بسیاری از شرکتهایی که IBM با آنها همکاری کرده است، به موفقیت چشمگیری دست پیدا کردند و حتی تعداد کمی از آنها حتی تا به امروز درزمینه محاسبات پیشرفته فعالیت دارند.
در زمینه سختافزار، ستاره اصلی رایانه آیبیام CPU بود و این شرکت با اینتل قراردادی بست تا یک نسخه ارزانتر و 8 بیتی از تراشه 8086 خود را برای رایانههای شخصی بسازد.
رایانه شخصی IBM برای چندین سال به موفقیت خود ادامه داد و این شرکت در سال 1987 نسخه دیگری تحت عنوان Personal System/2 یا PS/2 را روانه بازار کرد. هرچند IBM درحالحاضر دیگر در بازار رایانههای شخصی فعالیت ندارد، اما میراث طولانیمدتی را با رایانه شخصی خود بهوجود آورد که انتظار کاربران از رایانههای مدرن را ایجاد کرد.
..................
خبر: ماوس انگشتی ابداع شد
ابزاری به نام «کلیپ ماوس» ابداع شده که روی انگشتان قرار میگیرد و نیازی به پد مخصوص ندارد تا روی آن کار کند.
این ماوس در آلمان طراحی و هم اکنون در وب سایت کیک استارتر عرضه شده است. هدف از ساخت آن جایگزین شدن با قابلیت «مجیک ماوس» اپل است. شکل آن شبیه حرف U است و روی انگشتان وسط و اشاره کاربر قرار میگیرد.
هنگامیکه کاربر دستش را به شکل حرکات معمول ماوس، تکان میدهد یک حسگر سرعت سنج حرکات افقی ماوس را ردیابی میکند و آنها را به وسیله بلوتوث به رایانه منتقل میکند.
از آنجا که هیچ لیزر یا تجهیزات اپتیکی دیگری به کار نمیرود، لازم نیست حتماً آن را روی سطوح صاف و هموار مانند «ماوس پد» به کاربرد.
حرکات کلیک چپ و راست روی بازوی سمت چپ ابزار U شکل و هنگامی ردیابی میشوند که زیر انگشتان فرد روی یک نمایشگر تعبیه شده داخل آن فشرده میشوند.
زمانیکه کاربر نمیخواهد حرکات تایپش با حرکات ماوس اشتباه گرفته شود، میتواند به طور موقت با فشردن دکمهای کنار شست ابزار را غیرفعال کند. همین دکمه برای تنظیم دوباره مکان نما در وسط نمایشگر به کار میرود.
این ماوس دارای باتری لیتیوم یونی است و با کابل یو.اس.بی شارژ میشود و یک بار شارژ آن برای ۵۰ ساعت استفاده کافی است.
..................
خبر: ساخت کوچکترین فناوری برای هدایت نور
پژوهشگران آمریکایی، ورقهای از کریستال شیشهای با ضخامت چند اتم ساختهاند که میتواند به هدایت نور کمک کند و کوچکترین نمونه در نوع خود به شمار میرود.
این گروه پژوهشگر از طریق یک مجموعه آزمایشهای نوآورانه دریافتند که ورقهای از کریستال شیشهای با ضخامت چند اتم میتواند نور را به دام بیندازد و حمل کند. ورقه آنها نه تنها توانست به این هدف برسد، بلکه به طور شگفتانگیزی کارآمد بود و توانست مسافتهای نسبتا طولانی را طی کند که در دنیای محاسبات مبتنی بر نور بسیار دور محسوب میشوند.
این پژوهش نشان میدهد که مدارهای فوتونیکی دوبعدی چه هستند و شاید بتوانند راههایی را به سوی فناوری جدید باز کنند.
سیستم جدید اختراعشده که به عنوان یک «موجبر»(Waveguide) شناخته میشود، راهی برای هدایت کردن نور به شمار میرود و اساسا دوبعدی است. پژوهشگران در آزمایشها دریافتند که میتوانند از منشورها، عدسیها و سوئیچهای بسیار کوچک برای هدایت کردن نور در امتداد یک تراشه استفاده کنند.
دانشمندان معتقدند که میتوان از این موجبرها برای ساخت حسگرهایی در سطح میکروسکوپی استفاده کرد.
همچنین، دانشمندان علاقه دارند مدارهای فوتونیک بسیار نازکی را بسازند که میتوان آنها را برای ادغام بسیاری از دستگاههای کوچک در همان ناحیه تراشه روی هم چید.
نظرات : 0