GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی شنبه ۱۸ شهریور
ICTPRESS - خبرهای طلایی روز شنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ به اطلاع شما مخاطبان عزیز میرسد.
ICTPRESS گزارش میدهد:
خبر: ایمپلنتی که از عضو پیوندی مراقبت میکند
محققان یک ایمپلنت به اندازه ناخن کودک ابداع کردهاند که میتواند پس زدن عضو پیوندی در بدن انسان را زودهنگام تشخیص و جان بیمار را نجات دهد.
پس از پیوند یک عضو، بدن بیمار آن را قبول می کند یا پس میزند. البته همه بیماران با مقدار پسزدگی عضو پیوندگی مواجه می شوند اما زمانی که بدن انسان به شدت عضو را پس میزند و باید برای نجات جان بیمار آن را از بدن خارج کرد، پس زدگی شدید رخ می دهد.
هم اکنون یک بیوپسی که به طور دورهای برای ردیابی زودهنگام پس زدن عضو قبل از ظهور علائم قابل انجام است، به استاندارد طلایی برای شناسایی این امر تبدیل شده است؛ اما محققان دانشگاه نورث وسترن دستگاهی ابداع کرده اند که اطلاعات دقیق درباره وضعیت بهبود پس از جراحی پیوند عضو را ارائه می کند.
این ایمپلنت روی مدل موش های حیوانی آزمایش شده و میتواند به طور مداوم اعضای پیوندی (در این آزمایش کلیه ها) را با رصد دمایشان ردیابی کند. هنگامیکه دمای عضو تغییر می کند، زنگ هشداری به موبایل یا تبلت فرد ارسال می شود.
اگر پس زدگی عضو زودهنگام ردیابی شود، پزشکان می توانند درمان های متناسب را برای بهبود سلامت بیمار و جلوگیری از رد شدن عضو پیوندی در بدن انجام دهند.
این حسگر به اندازه ناخن یک کودک با عرض ۰.۳ ،طول ۰.۷ سانتیمتر و ضخامت ۲۲۰ میکرون است. محققان این ایمپلنت را روی لایه فیبری طبیعی کلیه قرار دادند که این عضو را در بر می گیرد و از آن محافظت می کند. این حسگر طوری طراحی شده تا زیر لایه فیبری قرار گیرد و به کلیه بچسبد.
دستگاه یک ترمومتر حساس برای ردیابی کوچک ترین تغییر دما و یک باتری سلولی سکه ای برای تامین انرژی دارد. همچنین ایمپلنت با کمک فناوری بلوتوث به طور مداوم داده ها را به دستگاه های خارجی منتقل می کند.
این دستگاه می تواند تاثیر داروها، ریتم شبانه روزی، فعالیت و پس زدگی عضو پیوندی را رصد کند.
..................
خبر: رباتی که راه خود را بدون کمک هوش مصنوعی پیدا میکند!
دانشمندان آمریکایی نوعی ربات ابداع کردهاند که برای پیدا کردن راه خود و حرکت کردن در پیچوخمها، به هوش مصنوعی نیازی ندارد.
دانشمندان، توانایی این ربات نرم را برای حرکت کردن در پیچوخمها حتی زمانی که دیوارهای اطراف حرکت میکردند، نشان دادند. علاوه بر این، ربات میتواند در فضاهای باریکتر از اندازه اصلی خود جا بگیرد. آزمایشهای این ربات جدید که روی سطوح فلزی و شن و ماسه انجام شد، میزان موفقیت مشابهی را به همراه داشت.
نوآوری اخیر آنها نشاندهنده یک پیشرفت قابل توجه است. آنها یک ربات نرم بدون مغز را ابداع کردهاند که میتواند از محیطهای پیچیدهتر و در حال تغییر عبور کند.
این ربات نرم جدید میتواند به تنهایی بچرخد و راه خود را در پیچوخمها طی کند؛ حتی اگر موانع متحرک در اطراف آن باشند. همه این کارها با استفاده از هوش فیزیکی انجام میشود؛ نه اینکه ربات توسط رایانه هدایت شود.
این ربات دو نیمه منحصربهفرد دارد که یکی شبیه یک نوار پیچخورده و دیگری یک نوار پیچخوردهتر است که به دور خودش میچرخد. به دلیل طراحی نامتقارن، ربات بدون نیاز به تماس داشتن با جسم میچرخد. بنابراین، اگرچه هنوز هنگام تماس داشتن با یک جسم تغییر جهت میدهد اما این کار به آن امکان میدهد تا در پیچوخمها حرکت کند و بین اجسام موازی گیر نکند. در عوض، توانایی ربات برای حرکت کردن در پیچوخمها به آن امکان میدهد تا آزادانه در راه خود حرکت کند.
این پژوهش، گام دیگری برای کمک کردن به توسعه روشهای نوآورانه در طراحی ربات نرم است؛ به ویژه برای کاربردهایی که در آنها رباتهای نرم بتوانند انرژی گرمایی را از محیط خود برداشت کنند.
..................
خبر: بزرگترین توربین بادی جهان رکورد تولید برق را شکست
یک توربین بادی در چین پس از فعالیت در شرایط تندباد، رکورد جهانی بیشترین مقدار الکتریسیته تولید در یک روز را ثبت کرد.
توربین گلدویند GWH۲۵۲-۱۶MW که در مزرعه بادی ایالت فوجیان در ماه ژوئن نصب شده، در یک روز ۳۸۴.۱ مگاوات ساعت برق تولید کرده که برای تامین برق ۱۷۰ هزار خانه کافی است.
این رکورد در یکم سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی ثبت شده و رکورد پیشین که به شرکت دانمارکی «وستاس» تعلق دارد و در ماه آگوست رصد شده را شکست.
قطر پروانه توربین ۲۶۲ متر است و حداکثر سرعت هر تیغه آن به ۷۰ درصد سرعت صوت می رسد.
توربین بادی رکوردشکن، یک طراحی نوین دارد که با کمک آن تیغه ها طوری تنظیم می شوند که هنگام وزش باد به طور واقعی به بالاترین سرعت خود دست یابند. این روند سبب شد ابزار طی تندباد هایکوی در هفته گذشته نیز فعال بماند. در مدت این تندباد توربین های معمولی به اجبار باید خاموش می شدند.
آمار انجمن انرژی بادی چین نشان می دهد چین سال گذشته بیش از ۱۱۰۰ توربین بادی نصب کرده که ۹۰ درصد آنها در مزرعه های بادی دریایی قرار دارند.
آمار جداگانه آژانس بین المللی انرژی حاکی از آن است که چین در ۲۰۲۲ میلادی ظرفیت بادی خود را در مقایسه با اتحادیه اروپا ۳ برابر کرده است.
نظرات : 0