
GOLDEN NEWS / خبرهای طلایی دوشنبه ۲۰ آذر
ICTPRESS - خبرهای طلایی امروز دوشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۲ به اطلاع شما مخاطبان عزیز میرسد.
ICTPRESS گزارش میدهد:
خبر: سیمانهای جدیدی که جهان را نجات میدهند!
چندین استارتآپ نوظهور در حال توسعه بیوسیمانهای جدیدی هستند که میتوانند نیازهای روبهرشد جهان به بتن را برطرف کرده و به جلوگیری از بروز یک فاجعه آبوهوایی کمک کنند.
به تازگی خبرهایی در مورد یک دیوار کوچک و کوتاه موسوم به بیو بلاک اسپیرال (Bio-Block Spiral) منتشر شده که میتواند سنگری در برابر تهدید بزرگ تغییرات آبوهوایی باشد؛ ساختار منحنی این دیوار که به رنگ گِل است، مانند یک دایره محکم به ارتفاع ۱۵ فوت از جنس بلوکهای سیمانی بیرون از ورودی یک ساختمان اداری بالا میرود. شاید به این دلیل باشد که سازندگان اصلی دیوار هنرمندان نیستند، بلکه باکتریها هستند که به طور ویژه سیانوباکترها، جلبکهای سبز-آبی یا جلبکهای برکه را در بر دارند.
سیانوباکتریها با کمک زیستفناوری هوشمندانه برای ساخت بیوسیمان کشت شدهاند. این ماده چسبناک یک جایگزین در جذب کربن برای سیمان پرتلند است که در حال حاضر برای ساخت تقریبا همه بتن جهان استفاده میشود؛ ناگفته نماند که سیمان پرتلند منشا حدود هشت درصد از گازهای گلخانهای جهان به شمار میرود که عامل گرم شدن آب و هوا هستند.
در مقابل، بیوسیمانی که ماسه و سنگ را در بتن به هم متصل میکند، توسط سیانوباکتریهایی تولید میشود که مانند یک محصول کوچک پرورش داده شدهاند. از آنجا که سیانوباکتریها از طریق فتوسنتز زندگی و رشد میکنند، کربن را به جای انتشار دادن آن جذب میکنند؛ بنابراین بتن ساختهشده با بیوسیمان به جای سیمان پرتلند، آن را از سموم آب و هوا به تونیک آب و هوا تبدیل میکند.
استارتآپ زیستفناوری پرومتئوس متریالز (Prometheus Materials) نیز در حال تجاریسازی بیوسمان مورد استفاده در دیوار است. این استارتآپ حاصل یک همکاری پژوهشی بین آزمایشگاههای بیوشیمی و مهندسی عمران دانشگاه کلرادو است که مصالح ساختمانی را با کمترین انتشار کربن از موجودات زنده میگیرند.
رویکرد کلی پرومتئوس، از توانایی موجودات زنده برای ایجاد مواد سفت مانند پوسته، اسکلت بیرونی، استخوان و دندان الهام گرفته شده است.
..................
خبر: ساخت عینک ۳ بعدی برای موشها!
پژوهشگران دانشگاه نورث وسترن آمریکا عینکهای واقعیت مجازی را برای موشها ساختهاند تا فعالیتهای مغزی این حیوانات هنگام قرار گرفتن در معرض تهدید را بررسی کنند؛ آنها این سیستم را iMRSIV نامیدهاند.
این محققان در تلاشی برای ایجاد یک تجربه واقع گرایانهتر، عینکهای واقعیت مجازی کوچکی ابداع کردهاند که روی صورت موش و بخش زیادی از بدن وی قرار میگیرد. این امر به محققان کمک میکند برای نخستینبار تهدیدهای بالاسری حیوان را شبیهسازی و از سوی دیگر فعالیت مغزی موش را ردیابی کنند.
سیستم یادشده مانند هدست واقعیت مجازی انسانها به سر موش بسته نمی شود؛ بلکه عینک در جلوی یک تردمیل قرار گرفته و کل میدان دید حیوان را در بر میگیرد.
محققان در آزمایش ها متوجه شدند موشها در مقایسه با محیط های واقعیت مجازی پیشین در محیط ابداعی جدید سریعتر با شرایط خو میگیرند. آنها برای بازسازی تهدیدهایی بالاسری حیوانات مانند پرندگان گوشتخواری که به دنبال یک وعده غذایی هستند، لکههای تیره و گسترده را بالای نمایشگر ایجاد کردند؛ واکنش موشها به این تهدید رفتاری نبود که از قبل آموخته باشند، بلکه در مغز آنها نقش بسته بود.
محققان با کمک این روش توانستند واکنش فیزیکی موشها مانند شوکه شدن و ماندن در جای خود یا با سرعت حرکت کردن را در کنار فعالیتهای عصبی آنها ثبت کنند.
..................
خبر: چین توپ مافوق صوت ساخت
چین ادعا میکند که یک توپ ریلی (rail gun) الکترومغناطیسی ساخته است که با بهرهگیری از هوش مصنوعی میتواند ۱۲۰ گلوله را با سرعت مافوق صوت شش ماخ بدون هیچ آسیبی به ساختار خود شلیک کند.
این پیشرفت به عنوان یک شاهکار جدید برای این کشور در سراسر جهان عمل میکند و خبر از رقم خوردن عصر جدیدی در نبرد دریایی میدهد، چراکه به طور بالقوه توازن قدرت را در صحنه جهانی تغییر میدهد.
این توپ ریلی با پرتاب گلولههایی با سرعت دو کیلومتر در ثانیه (۶ ماخ)، برد فوقالعادهای بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلومتر دارد که با قابلیتهای توپخانههای معمولی مطابقت دارد.
طبق اعلام مهندسان چینی، این توپ ریلی در طول آزمایش، ۱۲۰ گلوله بدون نقص شلیک کرد و دوام و کارایی عملیاتی فوقالعاده خود را به نمایش گذاشت، شاهکاری که حتی از پیشرفتهترین نمونههای اولیه آمریکایی نیز فراتر است.
کارشناسان بر این باورند که این پیشرفت، چین را قاطعانه در خط مقدم این فناوری تغییردهنده بازی قرار میدهد و به طور بالقوه مسیر درگیریهای آینده را به شدت تغییر میدهد.
کاربردهای این فناوری پیشگامانه بسیار فراتر از جنگ دریایی است. تیم مهندسان چینی استفاده از آن را در تحول در حمل و نقل پرسرعت متصور است و توسعه قطار خلاء را پیشنهاد میکند که بتواند از سرعت صوت فراتر برود.
علاوه بر این به گفته محققان، این فناوری دارای پتانسیل بسیار زیادی برای دگرگونی سفرهای فضایی با تسهیل پرتاب موشکهای ارزانتر و کارآمدتر است.
چین با آماده شدن ناو هواپیمابر فوجیان (Fujian) برای آزمایش یکی از سیستمهای پرتاب الکترومغناطیسی با کمک منجنیق آماده است تا موقعیت خود را به عنوان یک رهبر در این زمینه پیشرفته مستحکم کند.
توسعه توپ ریلی الکترومغناطیسی نه تنها برای ارتش چین، بلکه برای آینده جنگ و نوآوری به عنوان یک کل، لحظه و نقطه عطفی مهم را رقم میزند.
پروژه متروکه توپ ریلی ایالات متحده
نیروی دریایی ایالات متحده برای چندین دهه سرمایهگذاری هنگفتی روی تحقیقات اسلحههای ریلی انجام داده بود، اما در سال ۲۰۲۱ این پروژه را رها کرد، زیرا محدودیتهای مهندسی، فناوری و همچنین منابع مالی مانع شد و در عوض تمرکز خود را روی موشکهای مافوق صوت گذاشت.
یکی از مشکلات اصلی ایالات متحده این بود که توپ ریلی آن نمیتوانست فشار و فرسودگی ناشی از شلیک مکرر را تحمل کند.
با این حال، موفقیت چین در غلبه بر همان موانع فنی که تلاشهای آمریکا را با مشکل مواجه کرده بود، به ویژه موضوع شلیک مداوم، پیشرفتهای سریع فناوری این کشور را برجسته میکند.
نظرات : 0