۱۴۰۳ جمعه ۲۰ مهر

توصیه‌های فناورانه مرکز پژوهش‌ها به مجلس دهم

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، آمارها حاکی از نقش مهم فناروی در اقتصاد کشورها و برای مثال، رشد نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات (فاوا) در اشتغال زایی است.
با توجه به اهمیت توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات، پرداختن به نظام های توانمندساز برای انطباق کشورها با تغییرات نیز ضرورت یافته است. یکی از این نظام ها، نظام قوانین و مقررات است. شناسایی خلاهای قانونی و تقویت زیرساخت قانونی مناسب برای توسعه فاوا باید از نکات اولویت دار و مورد توجه نهادهای قانونگذاری باشد.
دومین محور از مسائل اساسی کشور که فناوری میتواند نقش قابل توجهی در حل و فصل آن داشته باشد، بحران های زیست محیطی است. توسعه و به کارگیری فناوری های نوین (از جمله زیست فناروی و نانوفناوری) میتواند راهکارهای مفیدی را برای رفع مشکلات ایجاد شده ارائه دهد.
مجلس میتواند بعنوان بالاترین نهاد قانونگذاری کشور، با در نظر گرفتن ظرفیت های فناورانه برای حل مشکلات زیست محیطی، زیرساخت های قانونی این حوزه را بهبود داده و راهکارها را به سمت استفاده از فناوری های نوین سوق دهد. اهمیت و نقش فناوری در بحث مدیریت تولید و مصرف انرژی کشور به رفع مشکلاتی از جمله کاهش تلفات در شبکه های انتقال و توزیع و پایین بودن راندمان نیروگاه های کشور با استفاده از فناوری ها و راهکارهای نوین مرتبط است.
ایجاد همگرایی و همسویی در بخش انرژی کشور با تمرکز مراجع تصمیم گیرنده این حوزه، اتخاذ سیاست های حمایت از بخش خصوصی و توسعه فعالیت های دانش بنیان و نیز تسهیل فرآیندهای اخذ مجوزهای قانونی لازم، توسعه فناوری های نوین بخش انرژی را سرعت بیشتری میبخشد.

نظرات : 0

ثبت نظر

99624