۱۴۰۳ جمعه ۲۰ مهر

واعظی در مجلس: اختصاص 200 میلیارد تومان برای سالم سازی فضای مجازی

به گزارش شبکه خبری ICTPRESS ، وزیر ارتباطات در نشست علنی در مجلس شورای اسلامی در خصوص تاخیر در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات گفت: راه اندازی شبکه ملی ارتباطات در دولت های گذشته به دلایل مختلف به تاخیر افتاده بود و این دولت آن را در اولویت جدی خود قرار داده است. 
در پایان سال 94 زیرساخت های مربوط به وزارت خانه آماده شده، در 27 اردیبهشت مرکز تبادل ترافیک شبکه ملی ارتباطات را در تهران راه اندازی کردیم. هم‌چنین این مرکز در شیراز دو روز گذشته به بهره برداری رسید و در تبریز نیز در هفته آینده به بهره برداری می‌رسد ما به دنبال این هستیم که در هفته دولت با کمک دستگاه های مختلف فاز اول آن را راه اندازی کنیم.
وی ادامه داد: طی 10 سال گذشته تاکنون تحولات بسیار عظیمی در بخش فناوری اطلاعات به وجود آمده است که این تحولات تاثیر بسزایی در ابعاد مختلف زندگی مردم دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: در سال 2000، هفتصد میلیون نفر مشترک تلفن همراه بودند که امروز این میزان به 7 میلیارد مشترک رسیده است، همچنین در سال 2000، چهارصد میلیون کاربر اینترنت بودند که این تعداد در حال حاضر به 3200 میلیون نفر رسیده است که این افزایش ها حاصل تغییر و پیشرفت در تکنولوژی است.
وی افزود: از 10 شرکت بزرگ جهان در رابطه با مسائل فناوری و اطلاعات، 7 شرکت مربوط به ICT است و این تغییرات در تکنولوژی و محتوای اطلاعاتی به وجود آمده است بنابراین امروز جهان با پدیده‌ای به نام چند رسانه‌ای مواجه می‌باشد.
واعظی با بیان اینکه در رابطه با خدمات نرم افزاری و پهنای باند نیز تحولات قابل قبولی به وجود آمده است، تصریح کرد: این تحولات و تغییرات در فضای مجازی و تولید محتوا نقش موثری داشته است به طوری که بیش از 400 ساعت ویدئو بارگذاری شده و سهم ایران از تحولات بازار جهانی در خصوص فناوری اطلاعات 14 میلیون دلار است.
وی با بیان اینکه کاهش شکاف دیجیتالی و صیانت از مرزهای ایران در فضای مجازی از اولویت‌های وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات است، گفت: همچنین گردش حداکثری ترافیک در داخل کشور و حمایت از کسب و کارهای نوپا نیز مورد توجه این وزارتخانه قرار دارد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه دولت یازدهم ICT را به عنوان پیشران توسعه انتخاب کرد، گفت: بر این اساس سرمایه‌گذاری دولتی برای افزایش زیرساخت‌ها صورت گرفت و در اواخر سال 92 لایحه‌ای تصویب شد تا در کنار بخش دولتی، بخش خصوصی نیز در بخش فناوری اطلاعات سرمایه‌گذاری کند.
وی ادامه داد: آنچه که از ابتدای دولت یازدهم تا به الان انجام شده است، از افزایش ظرفیت شبکه انتقال کشور از ۹۰۰ گیگابیت برثانیه به ۴۱۰۰ گیگابیت حکایت دارد و این نشان می دهد که ظرفیت شبکه انتقال ارتباطات کشور ۴.۵ برابر شده است. 
درهمین حال افزایش ظرفیت پهنای باند شبکه داخلی کشور از ۶۲۵ گیگابیت با ۶.۵ برابر افزایش به ۴ هزار گیگابیت رسیده است.
واعظی شمار مشترکان اینترنت را ۳۴ میلیون نفر عنوان کرد و گفت: این درحالی است که در ابتدای دولت، تنها ۵ میلیون نفر به اینترنت دسترسی داشتند.
وی از سرمایه گذاری برای افزایش سایتهای بی تی اس نسل سوم و چهارم موبایل خبر داد و گفت: امروز شمار سایتهای BTS نسل سوم از ۹۴۳ سایت به ۱۵ هزار و ۵۴۳ سایت و شمار سایتهای نسل چهارم به ۳ هزار و ۶۹۳ سایت رسیده است.
وی با بیان اینکه حجم بازار در حوزه ICT در حال حاضر 42 هزار میلیارد تومان است، تصریح کرد: تا پایان برنامه ششم این میزان باید به حدود 86 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
واعظی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در منطقه باید جزو 3 کشور اصلی در فناوری اطلاعات باشد، افزود: طبق آمارهای اعلام شده رتبه ایران در سال گذشته در حوزه فناوری اطلاعات 104 بود که امسال به 96 ارتقاء پیدا کرده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با یادآوری تشکیل شورای عالی فضای مجازی طی چند سال گذشته افزود: سیاست وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات جلوگیری از تصدی‌گری و حمایت از بخش خصوصی است، همچنین ارتقاء توسعه سامانه‌های هوشمند را نیز در دستور کار دارد.
وی بابیان اینکه حدود 200 میلیارد تومان برای سالم سازی فضای مجازی استفاده کرده ایم افزود:‌ این موضوع همواره یکی از دغدغه های مااست.
واعظی بر توسعه سامانه های هوشمند و صیانت فرهنگی و اجتماعی تاکید کرد و گفت:‌ در موضوع مرزبانی الکترونیک در ابتدای دولت 26 گیگاهرتز فرکانس پایش شده است که درشرایط فعلی به 110 گیگاهرتز رسیده است.
وزیر ارتباطات ادامه داد: یکی از سیاست‌های مهم این وزارتخانه کم کردن از ترافیک بین‌الملل و افزایش ترافیک داخلی است، به طوری که در ابتدای دولت 10 درصد مردم از ترافیک داخلی استفاده می‌کردند اما این میزان امروز به 40 درصد رسیده است.

نظرات : 0

ثبت نظر

14835